Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
Vaka, sakam da prasam nesto. Ne sum mn zapoznaen ni so jailbreak ni baseband itn. Imam iphone 3gs so raboti na 3.1.3 firmware i baseband 05.12.01. Me interesira dali mozam da go updateiram nekako i na koja verzija no da ne izgubam niedna f-ja, kako na primer gps-ot i da moze da raboti na site karticki kako i do sega. Pozz

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Vaka, sakam da prasam nesto. Ne sum mn zapoznaen ni so jailbreak ni baseband itn. Imam iphone 3gs so raboti na 3.1.3 firmware i baseband 05.12.01. Me interesira dali mozam da go updateiram nekako i na koja verzija no da ne izgubam niedna f-ja, kako na primer gps-ot i da moze da raboti na site karticki kako i do sega. Pozz
Чим не се разбираш, дај го телефонот на некој што се разбира (пример на мобилара) и нека ти средат.

Треба да се направи Custom Firmware со помош на Sn0wBreeze со што ќе се направи апгрејд на 4.3.3 и најважно ЌЕ СЕ ЗАДРЖИ постоечкиот Baseband (5.12.01) со што ќе може телефонот да се отклучи со помош на UltraSn0w и притоа да не се изгуби GPS.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Eве ова ми излегува кога сакам да направам акаунт на iphone 4... постои ли некое решение да се избрише тоа? И да не прави проблем во креирањето на нов акаунт ? Однапред благодарам

this device is no longer eligible for creating a free icloud account

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
AHA fala mnogu na inf. a po tvoe vredi da se nadgradi na 4.3.3 ili ?
Слободно стај си ios 5 а секако пред тоа постапката за зачувување на бејсбендот, ке лета ајфонот :), Ако ти е стар bootromot ке имаш и untethered jailbreak. Поубаво здравје :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Слободно стај си ios 5 а секако пред тоа постапката за зачувување на бејсбендот, ке лета ајфонот :), Ако ти е стар bootromot ке имаш и untethered jailbreak. Поубаво здравје :)
Уште нема untethered jailbreak за iOS 5

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Уште нема untethered jailbreak за iOS 5
имам 3г 8гб, работи на 3.1.3 firmware ..која е најстабилната верзија за истиот? читав на нет дека на 4.3.3 ептен копала ( зборам за 3г 8гб моделот ) ..а и "скоро е невозможно " да се инсталира новиот иос5, уште толку ќе копало, до душа, не е ни поддржана истата верзија, за истиот -.-

солушн?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам 3г 8гб, работи на 3.1.3 firmware ..која е најстабилната верзија за истиот? читав на нет дека на 4.3.3 ептен копала ( зборам за 3г 8гб моделот ) ..а и "скоро е невозможно " да се инсталира новиот иос5, уште толку ќе копало, до душа, не е ни поддржана истата верзија, за истиот -.-

солушн?
Солушн, максимум да го кренеш на 4.1 ама ќе ти кочи зашто слаб ти е мобилниот. Остани си на 3.1.3, ќе имаш помалку опции и можности ама ќе ти работи понормално.

А за iOS 5 не е СКОРО туку НЕ Е ВОЗМОЖНО на твојот телефон

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

солушн?
И јас исто имам на 3.1.3 пробано од искуство со четворката, најстабилна верзија, четворка ставаш и за некое време ќе ти стане таков слопо ајфонот што ќе ти иде да го акнеш од земја :pos:

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
И јас исто имам на 3.1.3 пробано од искуство со четворката, најстабилна верзија, четворка ставаш и за некое време ќе ти стане таков слопо ајфонот што ќе ти иде да го акнеш од земја :pos:
не ни пробавам тогаш :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Штотуку го хакнаа SIRI за да работи на iPhone 4 iOS5

Kajgana Shop

На врв Bottom