Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За 3G со GPS. Што е чудно?

Веќе имам xGPS преку Cydia, ја симнувам мануелно мапата (коа броузам по неа), скоро цело Скопје го иам. Само ми треба готова за Македонија, бидејќи оваа апликација за секој search ми бара интернет, иако ја има мапата...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Garmin XT (апликацијата)
Adria Route (мапите за балкан)
Не постои Гармин за ајфон...

За 3G со GPS. Што е чудно?

Веќе имам xGPS преку Cydia, ја симнувам мануелно мапата (коа броузам по неа), скоро цело Скопје го иам. Само ми треба готова за Македонија, бидејќи оваа апликација за секој search ми бара интернет, иако ја има мапата...
Немаш друго чаре:) Гугл мапс ти е другата варијанта која верувам дека исто нема да ти се допадне:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Немаш друго чаре:) Гугл мапс ти е другата варијанта која верувам дека исто нема да ти се допадне:smir:
Да а ? ќе ги стаи на ајфонот мислиш :) ?

Не ни приметив на која тема пишувам :)

Инаку, за iPhone има TOMTOM

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ни приметив на која тема пишувам :)

Инаку, за iPhone има TOMTOM
Ама, ем е 2 гига ем ги има само транзитните патишта... Абе ова xGPS е топ, си ја симнуваш мапата дел по дел, само ме заебава што за search мора да си конектиран на нет...
А видов преку Installous дека има едно 20тина GPS апликации, мора некоја да врши работа асално, не заебавајте :)

А NAVIGON?

Баш го разгледував, викаат дека има мапи за Македонија, ама е 1.85 гига - па не би го мачел сега телефонот да ја симнува, од први кога ќе имам појак нет. :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ама, ем е 2 гига ем ги има само транзитните патишта... Абе ова xGPS е топ, си ја симнуваш мапата дел по дел, само ме заебава што за search мора да си конектиран на нет...
А видов преку Installous дека има едно 20тина GPS апликации, мора некоја да врши работа асално, не заебавајте :)

А NAVIGON?

Баш го разгледував, викаат дека има мапи за Македонија, ама е 1.85 гига - па не би го мачел сега телефонот да ја симнува, од први кога ќе имам појак нет. :)
Screenshot од navigon

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Абе, нели iPhone-от има Google Maps? Па Google Maps имаат многу добра мапа за Македонија, скоро сите градови се исцртани ( овие поголемите ) и ги има сите патишта скоро.:toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Абе, нели iPhone-от има Google Maps? Па Google Maps имаат многу добра мапа за Македонија, скоро сите градови се исцртани ( овие поголемите ) и ги има сите патишта скоро.:toe:
Да ги има, но нема turn-by-turn навигација.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да не се наоѓа махер за отклучување Ај Фон 3г 3.1.3. го земав од УСА ама не можам да го користам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не претерувајте сега, јас ги користам Google Maps и има детални мапи за сите поголеми градови во Македонија, плус и сите патишта.
Никој не рече дека нема детални мапи, туку дека нема turn-by-turn навигација т.е. не ти вика, СЕА СВРТИ ЛЕВО, ПА ОДИ ПРАВО, ПА...... ништо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom