Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
колку би коштало поправка на копчеро за заклучвење престана да ми работит ?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Имам 4S, ме заебава звучников од слушалката (изгледа од песок, прашина си еба мајката) и ко че зборувам слушам многу тивко. Има шанса да се смени, колку кошта? И дали можи нешто да се издува, да не мора да се отвара?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
колку би коштало поправка на копчеро за заклучвење престана да ми работит ?
На кој модел на ајфон?
--- надополнето: 10 септември 2013 во 20:19 ---
Имам 4S, ме заебава звучников од слушалката (изгледа од песок, прашина си еба мајката) и ко че зборувам слушам многу тивко. Има шанса да се смени, колку кошта? И дали можи нешто да се издува, да не мора да се отвара?
Имаш ПП со цена
--- надополнето: 10 септември 2013 во 20:27 ---
iPod што му е пушта некој звук чуден како тропање од внатре, влегов во едно мени ги помина сите тестови, а уште не сака да работи се покажува таа папката со !. Не знам што му стана се заглави, од тогаш не сакаше да мрдне некако успеав да го ресетирам, да избришам се на него пак стара состојба. Не го пронаоѓа ни компјутерот, не сака да се конектира. Што може да е зафркнато? Веќе очигледно е дека нема живот. :D
iPod Classic имаш веројатно со хард диск ... според постов очигледно дека хард дискот ти е зезнат
--- надополнето: 10 септември 2013 во 20:29 ---
Здраво, корисник сум на iPhone 4 кој што е Jailbroken со ios4.2.1 дали може софтверот некако да се апгрејдне на 6.1.3 или 6.1.4 небитно дали ќе биде jailbroken или не битно ми е iOSот да се апгрејдне. Се тоа ќе си го платам на сервис само кажете ми дали може која е цената и каде да се упатам :). Фала Однапред
Со гивеј го користиш ? имаш нешто под сим картичката или е неверлок ајфонот ?

ако е со гивеј и слично "отклучен" тогаш не го апдејтувај зошто ќе ти се заклучи и нема да работи повеќе со гивеј ... ако е неверлок слободно направи си апдејт на ајтјунс, не кошта и не боли :)
--- надополнето: 10 септември 2013 во 20:29 ---
Ај и јас да прашам нешто што гоогле не успеа да ми го одговори

Дали некој од вас имал искуство со iPhone кој има BAD IMEI?
ако имал дали може да се оправи и да се користи во мкд?
Мислиш на No IMEI ? и за кој модел на ајфон

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
Мислиш на No IMEI ? и за кој модел на ајфон
Мислам на Bad IMEI = зенем на рати на пример и си престанал да плакаш (или е пријавен како украден) па операторот ја блокира твојата имеи адреса за да не добиваш конекција. Е сеа у америка сигурно неможе да се тргне оваа заштита и да се пушти телефонот во употреба освен ако не одиш во операторот и они да ти го отворат повторно. Но пишува дека бидејќи е блокиран на америнаксите мрежи може да работи на мрежи во другите земји. Станува збор за 5та генерација.

Иначе добив одговор на странски форум дека нема да работи на ниедна мрежа. Барем така викаат.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Мислам на Bad IMEI = зенем на рати на пример и си престанал да плакаш (или е пријавен како украден) па операторот ја блокира твојата имеи адреса за да не добиваш конекција. Е сеа у америка сигурно неможе да се тргне оваа заштита и да се пушти телефонот во употреба освен ако не одиш во операторот и они да ти го отворат повторно. Но пишува дека бидејќи е блокиран на америнаксите мрежи може да работи на мрежи во другите земји. Станува збор за 5та генерација.

Иначе добив одговор на странски форум дека нема да работи на ниедна мрежа. Барем така викаат.
Ахам значи имеито е на BlackList ... нема да може да се отклучи секако
со x-sim треба да се проба ама најверојатно и така нема да работи

зависи сега некои оператори отклучуваат и на блеклиста ама е дупло поскапо од обично за неверлок, пример околу 150 евра за блеклистед имеи

Мој совет ... батали

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
Ахам значи имеито е на BlackList ... нема да може да се отклучи секако
со x-sim треба да се проба ама најверојатно и така нема да работи

зависи сега некои оператори отклучуваат и на блеклиста ама е дупло поскапо од обично за неверлок, пример околу 150 евра за блеклистед имеи

Мој совет ... батали
Другар што постојано си го зима претпоследниот модел прашуваше не беше за мене. Јас сум во потрага на некој што ке се врака од америка нареден месец да ми донесе една кутија од 5S не ми се плака тука астрономски суми за него. Или ако некоја мобилара даде фер понуда ондак ок зборам за fac.unlocked

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Колку би коштало замена на копчињата за заклучување и за +/- на гласот на iPod Touch 2G ?
И дали whited00r 6 може да им наштети на перформансите на ајподот ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Колку би коштало замена на копчињата за заклучување и за +/- на гласот на iPod Touch 2G ?
И дали whited00r 6 може да им наштети на перформансите на ајподот ?
Мнооогу тешко се наоѓаат делови за ајпод тач ... која генерација ти е ? ако незнаеш провери тука
чим ставај вајтдор значи имаш кец или двојка ... напротив побрзо работи со вајтдор и интерфејсот изгледа како поновите софтвери

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Мнооогу тешко се наоѓаат делови за ајпод тач ... која генерација ти е ? ако незнаеш провери тука
чим ставај вајтдор значи имаш кец или двојка ... напротив побрзо работи со вајтдор и интерфејсот изгледа како поновите софтвери
Пишав во мојот пост дека ми е 2 генерација. Иначе имав вајтдор ама нешто ми се укочи ајподот кога апдејтував нешто од цидија и после си се вратив на оригиналниот софтвер, него читав негде демек вајтдор лошо влијаел на векот на батеријата, на процесорот.. па затоа мислев некој со повеќе искуство да ми каже дали е тоа точно.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Пишав во мојот пост дека ми е 2 генерација. Иначе имав вајтдор ама нешто ми се укочи ајподот кога апдејтував нешто од цидија и после си се вратив на оригиналниот софтвер, него читав негде демек вајтдор лошо влијаел на векот на батеријата, на процесорот.. па затоа мислев некој со повеќе искуство да ми каже дали е тоа точно.
Е јбг не приметив ... ај ако најдам странични ќе ти пишам

нема врска дека влијае на деловите, сега секако дека не е стабилен како официјалниот сепак е правен од некое човече исто како кастом ром за андроид

Член од
12 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
8
Другар што постојано си го зима претпоследниот модел прашуваше не беше за мене. Јас сум во потрага на некој што ке се врака од америка нареден месец да ми донесе една кутија од 5S не ми се плака тука астрономски суми за него. Или ако некоја мобилара даде фер понуда ондак ок зборам за fac.unlocked

колку ќе чини отклучувањето на iphone 5s/5c за да работи на македонскиве оператори .. ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
колку ќе чини отклучувањето на iphone 5s/5c за да работи на македонскиве оператори .. ?
Чекајте бре уште не почнал да се продава
секако нема да се знае + ќе мора да знаеш од кој оператор е заклучен
најефтино ќе поминеш со AT&T

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
ако го имас factory unlocked нема да мораш да го отклучуваш. може да работи на било која мрежа во светот само треба да си ставиш картичка од твојот оператор.

Kajgana Shop

На врв Bottom