Имате ли фобија од летање со авион?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Можеби е малку глупо прашањево ама страшно ме интересира, што се случи тука, погинаа, причина за ваков пад?
Се исфорсирал пилотот. Поредок е воздухот на 4 000 метри, си играл и с'ибал мајката. Вика во видеото дека се живи пилотите.

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Јас прв пат летав со авион на 15 години и пред да се качам во авионот мислев дека многу ќе ми биде страв, но откако се качив, стравот и паниката сосема исчезнаа, се чувствував многу сигурно и цело време гледав низ прозорец. Така што сега немам гајле.
Ваквиот сообраќај е побезбеден од кој бил друг и нема потреба од страв. Се случува да настане и несреќа ама размислете колку несреќи со автомобили се случуваат во еден ден и ќе видите дека е каде каде побезбедно летањето со авион.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.446
Поени од реакции
65.708
Можеби е малку глупо прашањево ама страшно ме интересира, што се случи тука, погинаа, причина за ваков пад?
Пилотиве генерално во Америчката војска имаат статус на Untouchables. За нив има посебна кујна, посебни комплекси за спиење, посебни правила. Ова е типично курчење што се гледа на видеото, затоа што само они правеа вакви глупости и маневри, ниски прелети над база и ред други глупости.

Овие двајцата се збореше дека ги извеле пред воен суд, а се обидоа да ја заташкаат работата со тоа што кажаат дека пилотите изведувале показна вежба, иако, како што се гледа, за малце што не се удрија во куќичката. Преживеаа и двајцата.

Член од
8 мај 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво

Имам летано со авион и на секое полетување осеќам вртоглавици и motion sickness. Многу страшно чувство. Дали некој од вас го има истото чувство или не толку интензивно?
Ве молам споделете.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пари немам за да летам со авион а за фобија - лесна е ќе позајмам од некаде.
Или ќе си купев.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.686
Поени од реакции
11.476
Здраво

Имам летано со авион и на секое полетување осеќам вртоглавици и motion sickness. Многу страшно чувство. Дали некој од вас го има истото чувство или не толку интензивно?
Ве молам споделете.
Јас додека полетува па се додека не се исправи горе у воздух нема шанси да гледам лево-десно, морам да сум залепен на седиштето и гледам само во една точка, ептен ми се врти... гадно чувство.

Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Немам и не е ништо толку страшно

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Мене едно ме интересира. Како се справувате со бучавата/притисокот во ушите? Јас со кола да се качам некаде на повисоко мислам дека главата ќе ми прсне и дека крв од нос ќе ми протече, не па со авион кога би летал.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.863
Поени од реакции
2.731
Мене едно ме интересира. Како се справувате со бучавата/притисокот во ушите? Јас со кола да се качам некаде на повисоко мислам дека главата ќе ми прсне и дека крв од нос ќе ми протече, не па со авион кога би летал.
Џвакај мастика додека леташ, помага многу.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Mojot prv let...bese samo 15 minuti prinudno sletavme nazad. Jas bev united colors of beneton 2 casa...! Letnavme nazad zamisli so istiot avion! Dobiv fobija od letanje i resiv stravot da go pobedam so najefektivniot nacin .... i taka poleka prerasna u opsesija!

FB_IMG_1494425957544.jpg

FB_IMG_1494425967422.jpg

S

silmarillion

Гостин
Туркиш у моментов кружи околу Скопје веќе пола саат...

Член од
10 август 2013
Мислења
541
Поени од реакции
929
Имам работено на аеродром т.е. ги точев со гориво авионите, имв доста шанси да се возам бесплатно, ама нејќев ни да помислам да влезам да летам. Искрено се чувствувам посигурно на земјата одколку на небото, и затоа не преферирам воопшто такви чуда!:sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom