Имате ли фобија од летање со авион?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
:pos:овака (не) треба да лечат страв од летање:pos:

Член од
22 јули 2013
Мислења
18
Поени од реакции
19
Јас лани кога одев за Америка сменив 4 авиони за 2 дена, страв немав воопшто. Немаше ни турболенции ни ништо. Тетка ми на шега ми рече да си ставам пелени кога првиот пат ке полетувам, ама не беше ништо страшно и нормално немав ставено пелени :). Таму летав и со хеликоптер, и тоа не беше нисто посебно, само е многу бучно. На вракање кога слетував во Париз за малку ќе се одмочав кога слетуваше авионот почна да дрифта :D ама малку траеше сето тоа и помина. Како и да е добро искуство и никаков страв од летање :)

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
izbegavajte avioni kolku mozete ziv promasaj preku 200 greski ima sekoj avion ne kazuvat biznis vo prasanje

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Нема некој страв, ама погрдо чувство од притисокот во ушите нема :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Имам гадно чувство околу летање со авион. Ми се чини дека ќе се сруши ако се качам јас и сеуште немам летано, избегнувам често. Иако се смета за најбезбеден сообраќај јас одам по друга дефиниција ако падне тоа чудо шансата да се спасиш е многу мала. Со кола се имам 2 пати слупано еднаш јас возев еднаш ме возеа али јас бев недопрен ко за среќа али со ова ако се случи такво нешто нема дел да остане од мене.
Со брод ми беше страв додека не се качив :)

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
nemam fobija od letanje so avion...poveke mi e strav so brod..
И јас исто ,од авион немам страв воопшто,али од брод ептен на кратка релација ок некако издржувам ,али долга никогаш нема да можам

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
357
Поени од реакции
463
Кога заминував за Канада воопшто не бев исплашен дали да се качам на авионот или не, НО ....
кога требаше да се качам на ова.....

размислував едно пола саат

иии на крајот се качив и чувството беше AWESOMEEE :vozbud::vozbud::vozbud:
P.S. Првиот пат е малку незгодно, потоа.....немам зборови.
Иако на крајот од денот ке имате чувство како да сте доживеале пад од 15 километри :sick:

Член од
8 октомври 2010
Мислења
144
Поени од реакции
103
Немам фобија,напротив обожавам досега имам едно 14тина пати летано. И секогаш уживам :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Ти бе во македонски железници работиш?
ne rabotam od zeni ziveam, ako se plasis od avioni voz ne ti bega
--- надополнето: 3 септември 2013 во 12:48 ---
--- надополнето: 3 септември 2013 во 12:49 ---

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Реално повеќе чувствувам страв кога се возам со кола по македонскиве патишта него што имам летано со авион. И сите треба да ви е страв од кола а не од авион, па јбг ако било решено да се урне ќе се урне, а ова секое можно патување ти виси на конец покрај ваквите патишта и несовесните возачи :facepalm:

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Има ли некаков начин да се отараси стравот од летање? Сакам летово да идам во Шпанија со друштво, сите сакаат да идеме со авион, Само мене ми фуфка. Незнам дали сум малер или не. Али колкави се шансите нешто да се деси? Или поубаво да се изразам, не ми е страв од летање, туку страв ми е од паѓање.

Некој искуство?

Kajgana Shop

На врв Bottom