Изневерување од одмазда

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Od odmazda postuem samo ako ja izvaras so sestra i ili nejzina najdobra drugarka plus odma da ja navedes da kao slucajno doznae ... se drugo e za amateri ...

mada ne razbrav zasto e odmazdata ?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Хм... Под „изневерување“ овде збориме за што со друг? Мување? Секс?

Зависи од степенот. Во секој случај, 100% сум убеден дека ако жената не сака, нема да му дозволи на мажот да и` пријде. А ако не сака, а мажот навалува, тоа е силување.

А ако партнерката прими друг маж во себе (дали во својата уста, вагина или анус, небитно), тоа значи дека она што го добива од мене (физички, емотивно, духовно, пак небитно) не е доволно или прифатливо (повеќе). Значи, грешката прво ја барам кај себе.

Ако не ја наоѓам кај себе (дали поради арогантност или цврст став, повторно небитно), се прашувам дали можам и/или сакам да живеам со фактот што таа примила друг маж во себе покрај мене. Има мал милион ситуации зошто би сакал или не би сакал (долга врска, момент на слабост или несигурност, и пак небитно) и тука доаѓа момент на одлука од моја страна.

Како јас ќе одлучам, така ќе биде. Таа веќе го предала своето право да одлучува во името на врската, зашто можела претходно да се консултира за мене што не чини, па да се обидеме заедно да ја решиме работата, наместо слепо да лета по други мажи.

Значи, останува на ова - мора да има меѓусебна комуникација меѓу партнерите. Во спротивно, ќе се оди до крајности, не секогаш пријатни и пожелни.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Меѓусебна комуникација - да. Читање меѓу редови - уште повеќе; бидејќи со правење на дела без повик од партнерот покажуваме шесто чуло, припадност и координација, одговарање. Колку повеќе се зборува, толку помалку магија останува. На крај, се губи воља за муабет и жената, како шо би рекол Крусер - прима друг маж во неа :)))))

Инаку, одмаздата не е христијанска и не ја поддржувам :pipi:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не, од проста причина што ништо нема да постигнам... :toe:

Нити ќе го избришам тоа што тој ме преварил, нити ќе се чувствувам јас подобро, нити пак ќе ми се подобри врска... така што залудно е :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Сакав да го направам тоа ама не го направив:pipi:Ќе му се одмаздам на поинаков начин:zlo::devil2:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Ќе го напрам то. За се шо ми напрајл ќе му вратам. Со иста мерка, чак и полоша:zlo:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Незнам. Теоретски, ако тој ме изневери, тоа ме повреди а сепак решам да продолжам со врската, можеби и би изневерила. Ама тоа не би била одмазда, пошто тој нема да дознае (а и да дознае нема големо значење). Во принцип, изневерувањето од моја страна би било начин да си ја затворам сопствената уста од отровни префрлања на тема неверство во иднина.

Лесен начин за простување, а богами и побрзо заборавање.

Член од
30 септември 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
едвај чекам да дојде и тој ден кога ке му вратам

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
ne nikako,ne bi izneverila i nikogas ne bi vratila so neverstvo tuku ednostavno ke mu kazam cao zasekogas i ke go brisam od zivite deka postoi....:toe:

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Не ја гледам целта да возвраќате на ист начин како што некој ве напднал. Со тоа вие покажувате дека го прифаќате тој „низок“ предизвик. Добро формулираните зборови прават повеќе штета отколку некои такви реакции!

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Се крстат мажите на одмазднички, придај Боже:pop:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Одмаздата е лоша , ама многу слатка работа :zlo:
ја радо би возвратил и тројно повеќе ама штета зошто доколку се случи нешто такво не мислам дека уште ќе бидам со истата личност...

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Им се чудам на таквите. Што всушност мислат дека ќе постигнат со тоа? Каква одмазда е тоа? Нема потреба од таква постапка, доволно е само да му раскинеш, па да сфати што направил. Со "враќањето", само ќе му оставиш лошо мислење, друго не.
Детска работа.

912girl

Girl power!!!
Член од
14 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
би го напраила тоа...па тогаш ке се чуствувам подобро..ке знам дека и јас него го изневерив па ке бидеме 1-1:pehar:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
не сум одмаздољубив...па не би го направил тоа...не водам инает..некам карање...

Kajgana Shop

На врв Bottom