Идеална возраст за брак

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Uuu pa ti si bila em stara moma em putka netakvena odamna. Dzabe sea, nisto, stom ne si se omazila na 18 najkasno, dzabe sea, sea samo kupi si edne pekinezer, i taka, setajgo vo park i pleti corapi i dzemperi za deca bez roditeli.

H

^HITMAN^

Гостин
Е инересни размислувања. Јас не барам по секоја цена и имам чувство дека некако уште ми е рано, но дали по некоја случајност три најдобри другарки ми се омажија оваа година, ми се намали друштвото за излегување, кога одиме на кафе само некои домакински муабети слушам. Ми се допадна еден дечко кој доаѓа кај мене на работа и имав некое чувство дека и јас него му се допаѓам и после два-три месеца летање во воздух видов дека на раката носи бурма и дознав дека е 2 години женет. И накако почна да ме копка прашањево, интересно е да се видат и поинакви размислувања, кои охрабруваат во секој случај. :smir:

Охо па тогаш имам време :pos2:
Абе темава се претвори во патетика, мало девојче од 25 години се загрижило за мажење.. :) :) :) Ти кажав јас, уживај и живеј. Дедо ми побара реприза од Господ за животот, ама не му ја даде.:toe:

ШтрумФета од секогаш била паметна личност:pipi: ( и не, не се фалам) :icon_lol:
На луѓето, посебно на девојките на таа возраст влезено им е у психа дека не се способни да задржат партнер, дека нив никој не ги сака и како мине времето се повеќе надеж има во нив дека некогаш би се омажиле...
Ама така е на ова поднебје...да погледнеме на работите од агол на "сексот и градот..колку само тие уживаат в животот и сексот...Саманта е личност која не верува во бракот и на 50 години уште не размуслува за него..."
Мноооогу сме конзервативни...значи мора да сфатиме дека прво треба да се ужива у животот, да се прави што ти душа сака, а мажачки, женачки имало и ке има без разлика на колку години...стрпливост само и се ке биде во ред:smir:
А да се земевме јас и ти за едно 5-6 години, а?:vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
идеално време.. па неможе баш да се одреди али некаде 25 26 27... од прилика мислам дека е океј време... ке си завршиш факултет имаш некој простор од 3 4 години за шетња уживанција барање работа и после се зна.. брак дете едно друго трето и така идат ти е работи.. ја планирам некаде на 25 или 26 па сеа здравје боже шо биде нека биде

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Нема правило околу тоа, најважно е да се чувствуваш спремен.:smir:

Г

Господ

Гостин
22-25 е идеално.
Си завршиш факс си се вработиш све ти е таман.
Не на 18-19 па оставаат факс па после се вработуваат ко орнаменти у завод за вработување.
Или пак чекаат стари ергени и моми на триесе и кусур па нит деца нит ништо.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Можеби грешам, можеби за неколку години поинаку ќе размислувам, но, сега за сега не планирам пред 27-28. Сакам да завршам факултет, да најдам постојано работно место, да го проживеам животот, да прошетам, па тек тогаш да се врзам за некого.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Можеби грешам, можеби за неколку години поинаку ќе размислувам, но, сега за сега не планирам пред 27-28. Сакам да завршам факултет, да најдам постојано работно место, да го проживеам животот, да прошетам, па тек тогаш да се врзам за некого.
Абе сите си планираме едно, али непланирано може бебе да тропне на врата :)
А што ако ете тогаш имаш се, кариера, живот за паметење итн, али не најдеш некој со кој би се врзала и би живеела со него цел живот...
Не можеш да си најдеш некоја личност барем приближно на она што го бараш...?
Убаво кажа некој како растеш така и вкусот и потребите ти се заоструваат.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Гледајќи според нашата Македонска традиција (затрудни и ја и трчај прави свадба поскоро) тогаш 26 - 28 е идеално. Но затоа пак би требало да имаш барем една година заеднички живот за да видиш како фукционирате.
Значи стапување во брак не мора да значи стварање фамилија веднаш :wink:
Сепак треба да размислиме и за нашите идни деца... сигурно нема да сакаат на 20 години да се расправаат со некој старец во куќата, затоа не е во ред да си шеташ до 40 па ај после ќе правиме деца , онака чисто ради реда.
Пред 30-та во секој случај според мене.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Абе сите си планираме едно, али непланирано може бебе да тропне на врата :)
А што ако ете тогаш имаш се, кариера, живот за паметење итн, али не најдеш некој со кој би се врзала и би живеела со него цел живот...
Не можеш да си најдеш некоја личност барем приближно на она што го бараш...?
Убаво кажа некој како растеш така и вкусот и потребите ти се заоструваат.
Види, јас нигде не реков дека ќе се посветам целосно на кариерата и нема да влезам во подолга и посериозна врска. Ако до кај 25 години ја пронајдам "љубовта на мојот живот" и со истиот сум во врска х години, факт е дека ќе се омажам за него. Ама не на 20. Не на 23, на 25. На 27 или 28. Дотогаш ќе го живеам животот најубаво што можам, за да не ми биде после криво кога ќе имам маж и деца кои чекаат да заработам за да можат да опстојат.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Според мене 30 е идеално... 1 година после тоа дете/деца, и таман е...

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Според мене ИДЕАЛНА ВОЗРАСТ ЗА БРАК 24-29 :smir:

I

InF3cTeD

Гостин
Види, јас нигде не реков дека ќе се посветам целосно на кариерата и нема да влезам во подолга и посериозна врска. Ако до кај 25 години ја пронајдам "љубовта на мојот живот" и со истиот сум во врска х години, факт е дека ќе се омажам за него. Ама не на 20. Не на 23, на 25. На 27 или 28. Дотогаш ќе го живеам животот најубаво што можам, за да не ми биде после криво кога ќе имам маж и деца кои чекаат да заработам за да можат да опстојат.
ХА....како може уште од сеа да кажуеш и да си сигурна дека на 25,27....години ќе ја пронајдеш љубовта на твојот живот...и да е така...шо правиме ако се излажеш...на 25 години наоѓаш некој со кој мислиш да продолжиш понатака долго...и еве испаѓа нешто непланирано...и мора врската да се прекине,шо ќе правиш тогаш??Неможе за вакви работи да се каже сигурно на толку,освен ако веќе не е врската сериозна,значи за сериозна мислам над 5 години,и ако веќе е договорено т.е. родителите на девојката ја дале нејзината рака или како одеше тоа па да знаеш дека е сигурно на х години...а ти уште од 16 години кажуеш дека на 25,27 години ќе го најдеш принцот на бел коњ :nenene:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
25 - 30 најкасно.

Завршено високо образование.
Стабилно работно место.
Најден/а брачен партнер/ка со кој/а си повеќе години.
Година-две пробен брак (заеднички живот под ист кров).

Таман, после 25 до 30 најкасно оти можеби тешко ќе биде за партнер/ка. Идеална де.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
кај секој различно е,нема правило за стапување во брак,битно е да си сигурен дека го сакаш тоа нешто и нема да згрешиш.....то со факултетите и со бизнисите,кариерите-не пали,ако се сака за СЕ се има време и многу е битно баш за такви сериозни работи да ја имаш поддршката од тој/таа што те сака

Kajgana Shop

На врв Bottom