Идеална возраст за брак

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
па бракот најчесто доајѓа непалниран сетоа тоа зависи од двајцата партнери кои се во врска не се важни год важна е лјубовта а сепак според мене иделно време за брак 22 до 25 год :pipi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значи ако не планирате да ги образложите мислењата и да пишете зашто сакате на таа и таа возраст да стапите во брак, ондак не се ни трудите да пишувате, зашто мислењата ќе ви бидат избришани. Постови од еден - два збора во Играчница, не тука.

Член од
24 јули 2008
Мислења
75
Поени од реакции
3
Најдобар период за стапување во брак е од 25-30 год, со оглед на тоа што жената е пожелно да го роди првото дете до 30 години после си веќе стара мајка:)):smir:

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Pfff so najnovive glasini sto sea brzo iskocija, deka mora da se omazite/ozenite do 26 god.. zatoa sto posle toa danok se plakalo ili sl.. a za deca do 30 ta godina.. ne veruvam deka nekoj posle 30 ta godina ke stapi vo brak osven ako saka na drzavava nasa zlatni paricki da i dava :wink: Inace spored mene 26, 27 idealno vreme, da zavrsam fax, pa rabota ako se najde i taman :pipi:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
nema odredena i idealna vozrast ednostavno koga ke pocuvstvuvas deka ti e dojdeno veremeto:smir:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Некои викаат дека нема одредена возраст... До некаде ова иде но еве да разгледам еден пример.
Тој и таа се 17 години (хормоните дивеат и разумот е во второстепена функција) Тие решаваат да се земат (и двајцата се во средно или уштепотрагично еден од нив или двајцата не се школуваат). Значи се враќам на оноа примитивното, тие ќе се земат, ќе направат деца и... ќе живеат на товар на некој друг (освен ако нечива богата тетка не умре и не им остави богато наследство:pos:) Значи не... Сепак треба и двајцата да се свесни дали можат заедно битката за опстојуваање да ја водат. А таа свесност не се раѓа на 19 години туку подоцна. Мое мислење е откога еден од нив веќе има завршено факултет или е длабоко навлезен во работата што ја работи. А тоа е 24 години па нагоре.

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Конкретна идеална возраст за брак нема, но јас би сакала најпрво да завршам со факултетот, да се вработам, да имам постојана работа барем 2 години, па отпосле да се земам. Според некоја груба пресметка тоа би било од 25 години па натака. :)

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
23-26 години идеална возраст..

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Јас сметам дека нема одредена возраст за брак.. Треба да стапат во брак кога и двајцата ќе бидат и физички и психички подготвени да го изгржат "товарот" што доаѓа од заедничкиот живот и создавањето да семејство... односно подготвеноста за брак зависи од менталната зрелост на индивидуата.. Некои се зрели на 25, некои на 29.. Ама има и многу случаи кога ни 30 години не им се доволни за да го сфатат бракот доволно сериозно не како една минлива работа..:toe:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Иделна возраст според мене ке биде времето кога ке дипломирам и ке се вработам и секако да сака тогаш и тој со кого сум а ако не сака уште поубаво за мене ке си го иживеам животот уште неколку години:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Најдобар период за стапување во брак е од 25-30 год, со оглед на тоа што жената е пожелно да го роди првото дете до 30 години после си веќе стара мајка:)):smir:
najdobar period za stapuvanje vo brak nema.se e individualno, a pak za toa sto velis deka posle triesetata godina zenata veke e stara majka toa si greska!se poveke bracni dvojki kaj nas pa i vo stranstvo se odlucuvaat za dete se pokasno znaci na pozreli godini.toa proizleguva od spremnosta i zrelosta na dvajcata roditeli a ne za da majkata bila pomlada pa aj da rodi pobrzo da go fati redot.

Некои викаат дека нема одредена возраст... До некаде ова иде но еве да разгледам еден пример.
Тој и таа се 17 години (хормоните дивеат и разумот е во второстепена функција) Тие решаваат да се земат (и двајцата се во средно или уштепотрагично еден од нив или двајцата не се школуваат). Значи се враќам на оноа примитивното, тие ќе се земат, ќе направат деца и... ќе живеат на товар на некој друг (освен ако нечива богата тетка не умре и не им остави богато наследство:pos:) Значи не... Сепак треба и двајцата да се свесни дали можат заедно битката за опстојуваање да ја водат. А таа свесност не се раѓа на 19 години туку подоцна. Мое мислење е откога еден од нив веќе има завршено факултет или е длабоко навлезен во работата што ја работи. А тоа е 24 години па нагоре.
a da te prasam nesto,moze?a slucajno ako ni eden od niv nema fakultet ,sto togas?ili takvite luge ne bi trebalo da stapuvaat vo brak?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
najdobar period za stapuvanje vo brak nema.se e individualno, a pak za toa sto velis deka posle triesetata godina zenata veke e stara majka toa si greska!se poveke bracni dvojki kaj nas pa i vo stranstvo se odlucuvaat za dete se pokasno znaci na pozreli godini.toa proizleguva od spremnosta i zrelosta na dvajcata roditeli a ne za da majkata bila pomlada pa aj da rodi pobrzo da go fati redot.

a da te prasam nesto,moze?a slucajno ako ni eden od niv nema fakultet ,sto togas?ili takvite luge ne bi trebalo da stapuvaat vo brak?
Препрзо го постави прашањето. Прочитај уште еднаш во делот каде што кажувам во врска со образованието/работата.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
go preprocitav tvoeto mislenje i pak ke ti kazam isto nema garancija deka lugeto mozat da sozreat ako zavrsat fakultet ili imaat rabota.toa ne znaci i deka se sposobni za brak i ne e edinstven problem vo zaednickiot zivot bitkata za opstojuvanje ima uste mal milion drugi raboti koi se isto tolku vazni vo zivotot pred da se stapi vo brak pa i potoa.a svesnosta za nekogo nikogas moze da ne dojde nema tuka godisna granica moj prijatele:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom