Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Мислиш Телема?Целта на живеење е талемата....
Сега гледам дека мојот живот е промашен...
Никад није касно....Секогаш има спас
Мислиш Телема?Целта на живеење е талемата....
Taka samo ke bidesh dopolnuvanje na tugo iskustvo, za zal nikogash sopstveno.Целта на живеење е талемата....
Дај некој линк од нешто што си направил тогашСепак отидовме надвор од тема.. ќе бидам краток
Не знам јас физика,се бавам со музика цел живот,и знам за мене што е убаво,а не гледам никакви шумови во музиката бидејќи секоја музика е убава која опишува некој настан,некое чуство,болка на композиторот.Слушај тоа што ти се допаѓа немам ништо против,треба да си изнаслушан па за да правиме муабет за ваква тема.
BtW.Фала за песната,добар избор
Имаш лични пораки,пиши и ќе ти пратам јас што сум направил...ќе видиме ти шо имаш напраено,па да кажвиш ок ?Дај некој линк од нешто што си направил тогаш
A дека секоја музика била убава....немој
Тоа ти е како да кажеш дека делата од сите сликари имаат иста вредност и квалитет.
Kако може смртта цел да биде,доколку е тоа цел сите би ја исполниле,Албанците продаваат пиштоли и за 50 евра,со кои лесно би извршиле самоубиство.Постоиме зa дa умреме еден ден. Тоa е целтa нa нaшето постоење, смрттa. Секој ден сме поблиску до тaa цел.
Па ќе ја исполниме еден ден сите таа цел. Сите ќе умреме. Никому не му се брза, секако никаде не ни бега.Kако може смртта цел да биде,доколку е тоа цел сите би ја исполниле,Албанците продаваат пиштоли и за 50 евра,со кои лесно би извршиле самоубиство.
Има ли некој нихилист на темава,многу би сакал од таков човек да слушнам мислење на темава.
Не е цел тоа,разбери,неможе смртта цел да биде.Па ќе ја исполниме еден ден сите таа цел. Сите ќе умреме. Никому не му се брза, секако никаде не ни бега.
Секоја чест.Како и самиот што напиша дека твојот живот е ОГРАНИЧЕН простор на среќа и уживање(за некои трагедија,немир,болка)но нема врска и тој е живот.Никогаш не сум разбирал зошто некои луѓе се толку опседнати со "причини за постоење". Не ли можете едноставно да го живеете животот за неговите убави страни и да ги насочите енергиите кон целите кои сами сте ги зацртале за вас бидејќи верувате дека ќе ве направат среќни? Толку сте очајни за преодредени цели и причини што посегнувате по сто пати препишувани митологии, или манијакални објаснувања и теоретизирања, и ги користите како водилки во животот, притоа жртвувајќи си го брзоминливото, ограничено, скапоцено време кое сте имале неверојатно многу среќа да го имате со банални ограничувања. Ајде да речеме дека тоа ви дава некаква сигурност. Ве прави ли среќни? Доколку одговорот е да, тогаш само напред. Само немојте да го декларирате вашето објаснување, како универзално објаснување, доколку не е поткрепено со каква-таква логика и рационалност. Мое мислење е (само мислење), дека животот е како добитно ливче. Вие одлучувате што ќе правите со него. Не треба, и не смеете да дозволите ничија друга идеологија (што де факто ја вклучува и мојава ), да ви го испере мозокот, туку само да биде една од работите која сами ќе ја проследите и расудите дали е за вас или не. За мене лично животот претставува ограничен простор за среќа и уживање. Нема причини за нашето постоење (да бидам поконкретен - нема некоја "Хоули Мишн" или предодреденост) или цели кои ни се претходно зацртани - освен оние кои си ги даваме самите на себе за да се направиме среќни (не би требало да има...).