Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
и враќање на христијаните во нивните паганскли религии на претците каде беа со милениуми пред да бидат излажани од Павлета.
Ај сега кажи ја твојата цел на живеење....зошто постоиш?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ај сега кажи ја твојата цел на живеење....зошто постоиш?
мојата улога во овој свет е да сум убав паметен секси духовит бистар вреден начитан елоквентен вреден

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
мојата улога во овој свет е да сум убав паметен секси духовит бистар вреден начитан елоквентен вреден
Ако претераш во вредноста, знај ќе бидеш експлоатиран... туку така е и во што било ако претераш, губиш... ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Сите овие епитети и маски на личноста си ги ставаш само за да им се свиѓаш на другите.....со други зборови, промашен живот.
Пепел ќе се створиш, брат...пепел...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сите овие епитети и маски на личноста си ги ставаш само за да им се свиѓаш на другите.....со други зборови, промашен живот.
Пепел ќе се створиш, брат...пепел...
A на пример да го посветам живот за да му се свидам на некое замислено невидливо супериорно битие? Тоа е поарно?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
A на пример да го посветам живот за да му се свидам на некое замислено невидливо супериорно битие? Тоа е поарно?
А да му се посветиш на твоето битие?,,,а не само на твојата личност...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Моето битие е совршено
хахахха..сега ме насмеа.....
Само без навреди.....сите атеисти мислат дека имаат совршено битие...и магарињата мислат дека имаат совршено битие...ништо лично

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
хахахха..сега ме насмеа.....
Само без навреди.....сите атеисти мислат дека имаат совршено битие...и магарињата мислат дека имаат совршено битие...ништо лично
То е се до сфаќање и поимување со сопствен мозок и разум. Јас не оставам некој да ми толкува од книга која ја напишал некој непознат пред неколку века дека сум лош грешен треба да се чистам покајувам и испаштам за нешто што и сам не знам дека сум го сторил. Религија е за луѓе несигурни во себе кои се плашат од смртта

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.761
Поени од реакции
8.016
Нема цел, или ко шо би рекол Чаплин... треба да имаш желба за живот.

„What do you want the meaning for? Life is a desire, not a meaning. Desire is the theme of all life.“

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
То е се до сфаќање и поимување со сопствен мозок и разум. Јас не оставам некој да ми толкува од книга која ја напишал некој непознат пред неколку века дека сум лош грешен треба да се чистам покајувам и испаштам за нешто што и сам не знам дека сум го сторил. Религија е за луѓе несигурни во себе кои се плашат од смртта
Обратно е работата....атеистите се плашите од смртта и затоа лутаат и тражат спас во секојдневниот живот.
Религиозните точно знаат што ги очекува после смррта

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Обратно е работата....атеистите се плашите од смртта и затоа лутаат и тражат спас во секојдневниот живот.
Религиозните точно знаат што ги очекува после смррта
И ние знаеме што не чека, истото како и кокошките, рибите, кучињата, слоновите, крокодилите, инсектите..... Смртта е универзална и една колку и да клечиш на камен под на некоја црква со поглед вперен на слика од светец со испиено жолто лице истите хемиски и биолошки процеси че ти го разградат телото ткивата, окото со кое си гледал, прстите со кои си куцал на тастатурата, ќе се прекинат импулсите од мозокот кон мускулите а бактериите кои се во нас и кои ќе бидат во земјата ќе не претворат во хумус.
Смртта би требало за религиозните да е радост, напуштање на овој грешен свет и среќавање со својот бог, но во пракса верниците се плашат ако не повеќе тогаш исто како и атеистите од смртта, плачат, тагуваат се молат за здравје се молат за уште некоја година живот, не се весели ако им кажат дека боледуваат од неизлечива болест и дека деновите им се одброени....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И ние знаеме што не чека, истото како и кокошките, рибите, кучињата, слоновите, крокодилите, инсектите..... Смртта е универзална и една колку и да клечиш на камен под на некоја црква со поглед вперен на слика од светец со испиено жолто лице истите хемиски и биолошки процеси че ти го разградат телото ткивата, окото со кое си гледал, прстите со кои си куцал на тастатурата, ќе се прекинат импулсите од мозокот кон мускулите а бактериите кои се во нас и кои ќе бидат во земјата ќе не претворат во хумус.
Смртта би требало за религиозните да е радост, напуштање на овој грешен свет и среќавање со својот бог, но во пракса верниците се плашат ако не повеќе тогаш исто како и атеистите од смртта, плачат, тагуваат се молат за здравје се молат за уште некоја година живот, не се весели ако им кажат дека боледуваат од неизлечива болест и дека деновите им се одброени....
Брат, абе основнои грешки правиш.
Баш во тоа е проблемот, што не сме како животните.Бог ти дал шанса да бидеш свесно суштество, ама ти сакаш да ја прокоцкаш таа шанса.
Нема проблем, твој си е животот.
И Исус рекол како тебе...од пепел сме направени и во пепел ќе се претвориме.
Само тој дал и други варијанти за после смрта, и ти си заглавил само на Таа варијанта...

Kajgana Shop

На врв Bottom