Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Celta na zivotot e da se nadmine vremeto,a so toa ke se nadminat promenite,a koga nema promeni nema nitu smrt.
A koga nema smrt,nema nitu zivot.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.200
Celta na zivotot e da se nadmine vremeto,a so toa ke se nadminat promenite,a koga nema promeni nema nitu smrt.
A koga nema smrt,nema nitu zivot.
И да надополнам:
"Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето." - Liber 106

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Da se opulish hahahaha mislam razbudish i osoznaesh deka nema krajna cel. Iako na "lukaviot" toa voopshto ne mu se dopagja, pa postojano ja bara, takva si e negovata priroda.:D Se dodeka "ima cel" - kje "ima i kraj" i taka si spremen samo za v muzej.:P
Bescelno, chisto dozhivuvanje...otkako kje se "opulish":)
Лукавиот=Умот... хи хи хи :icon_mrgr::D:icon_mrgr:(по втор пат...:) )

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Извини...што имаш против слушањето на турбофолк?
или слушаш по децата шо зборуваат?
Па ајде бе не бидете ограничени,се во последно време гледам некои типчиња,раперчиња,рокерчиња....Па се е нормално...слушам и сериозна,исто така одам на џез,на Хипхоп,на рок концерти,па одам и во кафана и ми е мерак да се напијам колку што сакам.Турбофолк одма ко ќе слуушните,онај е селанец. глупости!
Прајси тебе шо ти одговара,затоа е свој живот напрајси го колку што можеш подобар и гледај ти шо сакаш а не твојата околина.
Позз
Немам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.:)
Мал прилог од мене (y)

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
Немам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.:)
Мал прилог од мене (y)
ajdeee sho kaza sega deka ziveeme radi shumot vo zvucite:pos::tapp: buckurus

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Нема дефинирана цел за што живееме,целта е релативна.
Живееме за тоа што мислиме дека вреди да живееме,а тоа си варира од личност на личност секој си има свои различни вредности во животот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
maksimum konstrutivna inteferencija... ako sam znaes so sakas da kazes :facepalm:
Сакам у моментов нешто да ти кажам ама за твоја среќа форумските правила се во твоја полза во случајов;)
Ај сега...терај кај си пошол и со среќа.

Член од
4 мај 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Мал прилог од мене (y)
Сепак отидовме надвор од тема.. ќе бидам краток :)
Не знам јас физика,се бавам со музика цел живот,и знам за мене што е убаво,а не гледам никакви шумови во музиката бидејќи секоја музика е убава која опишува некој настан,некое чуство,болка на композиторот.Слушај тоа што ти се допаѓа немам ништо против,треба да си изнаслушан па за да правиме муабет за ваква тема.
BtW.Фала за песната,добар избор (y)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
320
Поени од реакции
225
Se pashuvam dal da go spomnam"lukaviot" po tret pat ?:pos:
Okolu muzikata ...mozhebi za vkusovite ne treba da se rasprava ama ne e seedno(vekje ne e nikakva tajna, koja kako deluva na celata priroda; rastenijata, zhivotnite,vodata..) dali slushash "ej kafaaaano - tugooooo":pos:ili eve na primer od The Piano Guys :D

Л

Лигеја

Гостин
Se pashuvam dal da go spomnam"lukaviot" po tret pat ?:pos:
Okolu muzikata ...mozhebi za vkusovite ne treba da se rasprava ama ne e seedno(vekje ne e nikakva tajna, koja kako deluva na celata priroda; rastenijata, zhivotnite,vodata..) dali slushash "ej kafaaaano - tugooooo":pos:ili eve na primer od The Piano Guys :D
Јас сум слушнала дека исто така и лошата смисла за хумор на ''лукавиот'' многу лошо делува на природата...види што им направи на диносаурусите.Исто така и на некои луѓе во денешнината.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
320
Поени од реакции
225
Nema po chetvrti pat da go spomnuvam "lukaviot".
Istoto bi vazhelo i za loshata kritika...:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Целта на живеење е талемата....
Сега гледам дека мојот живот е промашен...
Никад није касно....Секогаш има спас

Kajgana Shop

На врв Bottom