Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Zbratko напиша:
E bas za ova zborev! Divne sto e tolku poestetski masko da se pusta na zensko? Ja ne gledam tuka niakva estetika!!!
koga stanuva zbor za smehkanje za smeknje ne mislev konkretno na toa tuku na direkten pristap maasko zensko i obratno!
Kazi mi osven toa sto ti e pointersno taka da se "pustas" ili "priogas" shto e toa shot te sprecuva!?
Абе ... не сум размислувала многу, многу за тоа ... не ми се случило да чекам многу на некого ... да го провоцирам со денови или па месеци ... ако ми се случило такво нешто сигурно не би продолжила со провокации туку би преминала на главното ... немам некои предрасуди за тоа битно:)

Член од
9 мај 2005
Мислења
71
Поени од реакции
0
koj ceka ke doceka ... ali kaj nas ako cekas devojka da ti prijde ke"docekas"

nema vrska barem taka mislam jas ili kolku sto sum uvidela vo posledno devojkite se tie koi go pravat prviot cekor

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Eko1 напиша:
пуштањето е машка работа..... а заведувањето и наведувањето е женска работа :icon_lol: ..... старите рекле: "Не оставај жена да врши машка работа" :icon_lol:
E toa ti e makedonski mentalitet ... a kao nie ideme dalje na zapad :)

a sto e najinteresno ako ne nekoja vecer ni i prijdes na nekoja devojka, togas odma te etiketiraat kao peder, seljak ili pak sami te sebe se obvinuvaat kao "a be sto mi fali sto ne dojde da se zapoznaeme i da naprajme muabet". I kako i da vrtis masko e kriv za se :)

Bile напиша:
koj ceka ke doceka ... ali kaj nas ako cekas devojka da ti prijde ke"docekas"

nema vrska barem taka mislam jas ili kolku sto sum uvidela vo posledno devojkite se tie koi go pravat prviot cekor
Ako e taka togas ti se dvizis vo stvarno extra drustvo i mesta!

Daj kazi mi kako da dojdam i ja da se stavam vo ta sema? :kez:

Член од
9 мај 2005
Мислења
71
Поени од реакции
0
пуштањето е машка работа..... а заведувањето и наведувањето е женска работа ..... старите рекле: "Не оставај жена да врши машка работа"

e ova Eko1 mislim da bilo pa pominalo i ak ne pak 21 vek taka li ke odime vo eu

Zbratko напиша:
Ako e taka togas ti se dvizis vo stvarno extra drustvo i mesta!

Daj kazi mi kako da dojdam i ja da se stavam vo ta sema? :kez:

vazi

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Bile напиша:
пуштањето е машка работа..... а заведувањето и наведувањето е женска работа ..... старите рекле: "Не оставај жена да врши машка работа"

e ova Eko1 mislim da bilo pa pominalo i ak ne pak 21 vek taka li ke odime vo eu
Јас си држам мој став...... женската нека си ја заврши својата работа... т.е. нека ме заведе или наведе.... јас одма за секунд ке и се пуштам..... а под "машка работа" спаѓаат многу работи....:wink: :sekss:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.947
Zbratko напиша:
a be bile be ... site devojki go kazuvaat toa sto ti go kazuvas, a koga ke iskocis vo grad togas e sosema druga prikaska!
Исто ко што викаат дека не се лепеле за пари а кога ќе излезеш гледаш дека не е така. А иначе од тоа штом сум ги прашал нив едни викаат самодоверба, едни викаат дека не е таков начинот демек машкото требало а трети дека ќе бидат оквалификувани како лесни или очајни итн. А иначе прават они други моменти даваат сигнали, местат ситуации... за да го навлечат дечкото па и тоа е еден вид на пуштање. И многу интересно малце оф топик ама ипак ќе ти се упикаат ќе ти се јавуваат, ќе те викаат на само на кафе, ќе ти прават интимни муабети ќе ти праќаат смс пораки од љубовно-еротска содржина и на крај кога ти ќе и се пуштиш ќе ти залепат таква корпа да се чешаш. Од мое лично и од вечина на другари барем еднаш им се сучило

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
А што се однесува за тоа околу 21-ви век и ЕУ.... има уште многу работи што вие девојките треба да ги направите пред ова за да може да ве рачунаме како "европски ориентирани" :kez:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Никогаш не сум чекала машко прво да ми пријде...кога некој ми се допаѓа,тешко него!:kajg:

Член од
9 мај 2005
Мислења
71
Поени од реакции
0
Eko1 напиша:
А што се однесува за тоа околу 21-ви век и ЕУ.... има уште многу работи што вие девојките треба да ги направите пред ова за да може да ве рачунаме како "европски ориентирани" :kez:
jas si kazav za mene sto si mislam...

a vie ne treba nisto da napravite?Ti samo nadevajse deka nekogas mozi nekoja nekade ke ti prijde so takvo razmisluvajne.

sch00lGirL напиша:
Никогаш не сум чекала машко прво да ми пријде...кога некој ми се допаѓа,тешко него!:kajg:

go cenam tvoe mislejne

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Bile напиша:
a vie ne treba nisto da napravite?Ti samo nadevajse deka nekogas mozi nekoja nekade ke ti prijde so takvo razmisluvajne.
Да се умешам дека не е тука одма да одговори Еко ... му пришла таква лично на него ... муабетот му беше за останатите девојки општо:kez:

Член од
3 февруари 2006
Мислења
6
Поени од реакции
0
hmmm:)

Vo vrska so ova t.n pustanje:)) prvo ne razbiram dali mislite bas na prviot cekor ili voopsto dali i dokolku se znaat tie dvajca taa da se pusti prva, da zapocne nesto poveke?
eve jas bas od prvpat si imam ajde da go kazame zborot pusteno, pa i ne bese taka loso:)) otogas vajda nikoj ne mi ostavil tolku dobar vpecatok za da mu se pustam od prvo zapoznavanje,gledanje...
a vaka ako nekoj veke go znam, ma sto ima da cekam:) podobro sam zavrsi si ja rabotata,zosto taka najdobro ke bide zavrsena:icon_lol:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
:) Name of the game e ova ne mi krshete film , zensko pravo si e da cekas i da vidis koga i kako masko ke ti priide :)
Igras , mu davas doznanie deka e odbraniot i posle e negovo da si se istakni , ne se zamaram so prioganje , iskreno me rani poveke masko koga ke mi priide od kolku jas da priogam . Moe da flertuvam , da zavedam i da dojdi do situacija da mora da mi priide po sekoja cena :)) Ustvari da sme jasni , mi bese sega veke ne e ...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ич не е важно кој кому прв ќе пријде. Важно е ако постои заеднички интерес некој да пријде прв, а кој ќе биде тоа мислам дека нема правило туку моментот и ситуацијата решаваат. Кога основниот контакт како што е запознавањето е воспоставен, барем според мене, нештата одат по свој тек. Најубаво е сосема спонтано и истовремено да дојде она неизбежното, јас барем на тој начин на приоѓање му давам предност, а кој ќе направи чекор напред прв, сосема е неважно, битно е другата страна да не направи чекор назад:pos:

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
ragazza напиша:
:) Name of the game e ova ne mi krshete film , zensko pravo si e da cekas i da vidis koga i kako masko ke ti priide :)
Igras , mu davas doznanie deka e odbraniot i posle e negovo da si se istakni , ne se zamaram so prioganje , iskreno me rani poveke masko koga ke mi priide od kolku jas da priogam . Moe da flertuvam , da zavedam i da dojdi do situacija da mora da mi priide po sekoja cena :)) Ustvari da sme jasni , mi bese sega veke ne e ...
:kez: E sea i ti! Zasto taka da cekas da ti prijde? Sto ako tipot ti se sviga u PM mnogu i igras i sve, arno ama sto ako tipot se pogodi sramezliv i nema dovolno hrabrost da ti prijde? ke pocnes da zboris za nego kao ovoj peder ili ovo ili ono samo zatoa sto ne ti prisol ili ke soberes ti hrabrost i ke mu prijdes?

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Zbratko напиша:
:kez: E sea i ti! Zasto taka da cekas da ti prijde? Sto ako tipot ti se sviga u PM mnogu i igras i sve, arno ama sto ako tipot se pogodi sramezliv i nema dovolno hrabrost da ti prijde? ke pocnes da zboris za nego kao ovoj peder ili ovo ili ono samo zatoa sto ne ti prisol ili ke soberes ti hrabrost i ke mu prijdes?
Ako nema hrabrost da mi priide ednostavno ne za mene , simply as that ..

Kajgana Shop

На врв Bottom