Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Напредува?Јас мислам дека иде наназад.Атеистите се луѓе што гледаат само напред и ништо од страните не погледнуваат.Веруваат во едно нешто и тоа за нив е така,никако другшие.
Господ Е моќен.И пак,како и сите други мои постови наназад ќе кажам дека:Господ ти дал тебе живот и на сите нас,ти дал твој избор.Ти што ќе правиш е твој проблем.Лошото на светот не е во никаква допирна точка со Господ и он за тоа не е крив.Човекот е крив.
И ако за тебе Господ не постои,тогаш имаш некое твое објаснување за се?

Хаха нека иде назад ќе сватите сите еден ден дека нема ништо друго освен човек... Објаснување : Едноставно не сакам да бидам слуга или да верувам во нешто шо сум сигурен дека е измислено

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
verite se najgolem dokaz deka bog zivee, postoi vo verite i nikade na drugo mesto.

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
Не верувам во нешто што не го гледам. Иначе сум доволно добро запознаен со библијата, верата...итн итн. многу време бев побожен ама заради X причини дигнав раце. исто ми е и кога верував и сега кога НЕ верувам, ништо не се случило откако станав атеист:smir:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
nema gospod, go ima samo vo verite koi gi ima mnogu, a realno ne postoi bidejki ne mu e griza za nasite stradanja i go dopusta zloto koe moze kako semoken da go spreci.koga ke gi snema lugeto ke izceznat i religiite, bogovite ziveat vo verata (fantazijata) na lugeto.
Abe da te prasam nesto tebe.....Koj go tera pedofilot da siluva deca,koj go tera ubiecot da ubiva,koj ja tera prostitutkata da se prodava,koj go tera mentalno bolniot da siluva zeni i tepa,koj gi tera roditelite da si gi prodavaat decata,koj gi tera maldite da se drogiraat,koj go tera kradecot da krade,i uste mnooooooooogu drugi KOJ I STO......Site ovie zla gi pravi samiot covek i nikoj drug.....Ako ova e za tebe 21 vek,moderen i sovremen,i bezboznicki,togas kako moze nekoj da kaze deka Bog e izvor na zloto??????Denes e ponormlano da si ubiec,kradec,pedofil,da se prodavas za pari,otkolku da veruvas vo Boga.I posle nekoj ke mi kaze deka svetot e normalen!Pa se razbira deka ne e,veke nema razlika izmegu dobro i loso.Covekot pravi sto ke posaka,i od tamu proizleguva zloto,a ne od Boga.Koga site bi veruvale vo Boga,ne bi postoele ni ubici,ni kradci,ni pedofili,ni sto ti neznam uste.Onamu kade e Bog,nema vakvi izvitopereni raboti,a onamu kade ne e.....postanale nesto normalno.Ama bidejki na covekot mu odgovara da zivee kako ona najgore vo tekstov,neka i si strada vo istoto.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Таа твоја креација во многу нешта го има надминато замислениот (измислениот) креатор, последни нешта се големиот напредок во стварањето на човек без родители (предвидувањата се дека за 30 години тоа ќе е секојдневна појава) и сега ова најновово испитување во ЦЕРН за постанокот на вселената, како и да заврши експериментот до темел ќе ја разниша религијата, затоа се и тие големи противења од црквите, ако отиде се во пм во овој ѕвезден систем и пошироко значи сме го заебале "творецот", а ако се потврдат очекувањата, некој ќе мора да пишува нова библија.
Ej moze ke bides ti,a?:tapp:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Хаха нека иде назад ќе сватите сите еден ден дека нема ништо друго освен човек... Објаснување : Едноставно не сакам да бидам слуга или да верувам во нешто шо сум сигурен дека е измислено
A nekoj te tera?ne.....tvoja rabota

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Не верувам во нешто што не го гледам. Иначе сум доволно добро запознаен со библијата, верата...итн итн. многу време бев побожен ама заради X причини дигнав раце. исто ми е и кога верував и сега кога НЕ верувам, ништо не се случило откако станав атеист:smir:
Neli e bolno koga ti slabee vidot?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Една работа не ми е јасна, зашто некој кој не верува дека Господ постои, збори т. е. пишува против него. Тоа не те прави атеист тоа те прави сатанист.

Патем речено што ќе се случи со истражувањата во ЦЕРН па ќе дознаеме многу работи за кои не сме знаеле, за прекрасната креација на Севишниот тоа апсолутно нема да ја разниша религијата туку напротив ќе ја зајакне.
Науката не е наспроти религијата како што многу мислат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.918
Поени од реакции
83.146
Една работа не ми е јасна, зашто некој кој не верува дека Господ постои, збори т. е. пишува против него. Тоа не те прави атеист тоа те прави сатанист.
Па сатанизмот често за свој параван го употребува атеизмот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
pa gospod gi tera, on e semoken koj drug????i kurvata ja izvrsuva bozjata volja, no ja prekrsuva bozjata naredba NE VRSI PRELJUBA!

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
не вервам во то батето поради мал милијон аргументи и причини кои досега 100 пати ги имам кажано на форумов..и несакам да се повторувам..ама еве вечерва ми текна еден муабет..кој и да постои господ -страв ми е....леле....

:Зошто бе да ја е*ам мајката тоа батето госбот ко немал шо да прет во животот го создал човекот...или поконкретно зошто првин го создал МАЖОТ...оваа мисла веќе почна да ме плаши....зошто најпрво не си напавил жена..туку си напрел маж...да не е батево случајно хомо.. :nesum:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ja veruvam u bog ko sto veruvam deka imam na smetka 20 000 evra, ama nemam sto ako veruvam??

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
„Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”

Стрпи се..

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
„Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”

Стрпи се..