Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
А работиш со крави и кози?ете дете....
не е то забава бе то е љубов и емоции јас сите мои женки си ги сакам и љубам
А работиш со крави и кози?ете дете....
не е то забава бе то е љубов и емоции јас сите мои женки си ги сакам и љубам
Зошто модерната жена се плаши од брак?
Па не мислам дека модерната жена се плаши од брак.. и тоа воопшто .... но не мислам ни дека нема особен интерес за да стапи во брак..Зошто модерната жена се плаши од брак?
Сепак, исто така, можеме да забележиме дека на модерните жени не им недостасува љубовен живот Сепак се плеткаат со нели, џганот.Мислам дека имаш помешано страв со недостаток на интерес.
А и зошто би се интересирала, кога денес таа е на свои нозе финансиски и емоционално (не зависи од некој дебил, кој ќе ја искористува таа зависност да се изживува како знае, умее и сака).
Нема ни асални мажи за некоја да стапи во брак. Зошто би трошела време буричкајќи во џганот за да најде некој барем приближно погоден за брак?
Точно е. Колку и да се прави обид за плукање на бракот како изживеана или надмината форма, сепак тој уште долго ќе си функционира и нема толку ,,модерни,, поединци кои би го избегнале свесно, најмалку поради тоа што истиот не е трендовски.И темата е сепак, толку погрешно поставена, затоа што - никој не се плаши од брак. Брак постои, сеуште е начин на кој заедниците функционираат, барем во 90 проценти од случаите, само што, за разлика од пред 30-40 години, наместо на 20, се склучува во доцните 20ти и почеток на 30ти години.
dali e isto da go pocuvstvuva zenata deteto dodeka i raste vo stomak ili nekoja surogat majka da go nosi, dali ke ima ista ljubov kon deteto ako go rodi ona ili druga da i go rodi, se plasat od brak zatoa sto moze da ja izgubat karierata sto ja gradat (jakata kariera vo MAkedonija) a sto posle sto posle koga ke ostanat sami na 50-60 godini, koe e toa custvo ko9ga ke dojde doma pa na vrata ja cekaat deca maz,, ili koga ke kupi nesto so kogo ke ja spodeli radosta so toa sto go kupila, imam ja 2 komsivki koi ne se mazeni a imat 44 godini, ednata si kupi kola i??? i ja kupi i tolku, sama si se raduva i da ne redamде бре па ти .....
има сурагат мајки,сперм донори ,јајце донори,триста клиники за плодност жени на 40 раѓаат ,посвојување ......
па цело време гледаш несреќни бракови ,разбоду,драми ред други работи човека страв да го фати дури и да сака
И плус да не спомнувам да се најде асален некој со кој ќе можеш секое сабајле да се будиш а притоа да не сакаш да се убиеш зошто се будиш покрај таа личност(мислам не очекувам да има љубов ама толерантност да )
Ако се осамостоиш сам без да полагаш сметка кај било кого ќе ти се заарни па со тек на времето с епотешко ќе се одлучуваш за брак
Фантазии во врска со баркот од двете страни дека таа личност мора да биде совршена кај некои
Уф има многу причини и сите различни
Премногу генерализирања во твојот пост ............... не се сите мажи исти и не се сите мажи такви какви што си ги опишала ............. постојат огромни разлики од еден до друг маж ........... во секој поглед ................. не секој маж е пијаница, не секој маж е ку*вар, не секој маж ја гледа својата жена исклучиво во кујната... многумина мажи ги немаат овие карактеристики, мада добар дел од мажите и ги имаат, но 100% генерализација не чини !Не е зошто модерната жена не сака брак... туку зошто модерниот маж не помислува на тоа до 30та година ?????
Зошто се почести се случаите кога мажите воопшто не размислуваат за брак а веќе наполниле 30... 30 и нешто???.. мислат дека најбитно е да ги поминат сите женски, да се пијанчат од утро до мрак, да изиграваат мали деца и да се глупираат. Некои пак во 30те ги фаќа втор пубертет ваљда, па трчаат по малолетнички. Многу често се случува ова денес, пар кој одел долги години да се скара затоа што мажот одлучил да ебе некоја 15 годишна. Наместо да планира семејство и да мисли на тоа како да заштеди некој денар за неговите деца утре, тој ги фрла парите на малолетнички.
Како тогаш да стапиш во брак со ваков човек? а факт е дека ги има многу вакви...
или како да стапиш во брак со човек што мисли дека сите жени се курви? или човек што мисли дека местото на жената е во кујна? или со човек шо мисли дека неговиот збор е закон?
Во темава прашањево е така поставено, да кривицата се бара само во жените.... без воопшто да се размисли малце дека за брак се потребни 2ца.. и врз основа на тоа, не е проблемот само во жената туку и во мажот.
Ова погоре што го пишав за мажите без воопшто да ги спомнам и жените тука (кои секако заслужуваат ако сакаме да ја откриеме вистинската причина) е затоа што со самото прашање авторот ме натера да зборам само за едниот. Во старт темата е скроз погрешна и дискриминаторна... така можеби и на некои мојот одговор ќе им делува скроз феминистички и погрешен. Сепак јас го дадов моето образложение зошто така постапив.
Демек, ако посвојам дете нема да го сакам доволно само зошто не искочило од мој стомак?dali e isto da go pocuvstvuva zenata deteto dodeka i raste vo stomak ili nekoja surogat majka da go nosi, dali ke ima ista ljubov kon deteto ako go rodi ona ili druga da i go rodi, se plasat od brak zatoa sto moze da ja izgubat karierata sto ja gradat (jakata kariera vo MAkedonija) a sto posle sto posle koga ke ostanat sami na 50-60 godini, koe e toa custvo ko9ga ke dojde doma pa na vrata ja cekaat deca maz,, ili koga ke kupi nesto so kogo ke ja spodeli radosta so toa sto go kupila, imam ja 2 komsivki koi ne se mazeni a imat 44 godini, ednata si kupi kola i??? i ja kupi i tolku, sama si se raduva i da ne redam
Точно затоа и го пишав така мојот одговор... затоа што темата беше погрешно поставена и затоа што уште на старт се генерализираше... не дека јас сакам да зборам така за мажите или општо за луѓето, сметам дека секој човек е приказна за себе и дека така треба да се гледа на тоа. Али морав да го пишам тоа за авторот да свати и да ја промени темата инаку бесцелна би била секоја дискусија инаку се слагам со тебе за тоа што го напишаПремногу генерализирања во твојот пост ............... не се сите мажи исти и не се сите мажи такви какви што си ги опишала ............. постојат огромни разлики од еден до друг маж ........... во секој поглед ................. не секој маж е пијаница, не секој маж е ку*вар, не секој маж ја гледа својата жена исклучиво во кујната... многумина мажи ги немаат овие карактеристики, мада добар дел од мажите и ги имаат, но 100% генерализација не чини !
Инаку се согласуваме дека да за брак се потребни двајца, а тоа дека и машките не сакаат денеска да влегуваат во брак пред 30ата година е точно .......... но тука многу фактори играат улога ........ сеуште нерешено станбено прашање, немање финансиска сигурност т.е. немање стабилно работно место и редовна плата и.т.н. и.т.н.
Б.Т.В. темава е фејл, бидејќи треба да се однесува и на двата пола, а не само на женскиот, во брак влегуваат и тој и таа !
DA,Демек, ако посвојам дете нема да го сакам доволно само зошто не искочило од мој стомак?
aли зато послатко и порает ќе си го тепашДемек, ако посвојам дете нема да го сакам доволно само зошто не искочило од мој стомак?
Зошто мислиш така?
И секако , после 35-тата стануваат милфици ... хахПотрагата или подобро да речам итањето кон врвот многу жени ги остави сами, дур да се свестат дека треба да створат фамилија или да влезат во брак им станува јасно дека времето за тоа одминало.
Не велам да мојата ќерка* со 18 или 20 мора да влезе во брак, но и студиите или пак вработувањето не трае до 35... После тие години се навикнува човек на самотијата (има и исклучоци).
* мојата ќерка овде е фигуративно, не лично.