- Член од
- 25 март 2010
- Мислења
- 37
- Поени од реакции
- 18
Од мој личен пример:Не гледам зашто ,,модерната,, жена би се плашела од брак ? Мислам дека нема такви жени, сите сакаат порано или покасно да се ,,спастрат,, да си формираат фамилија и деца, секако дека има исклучоци ама ретки се многу. Се останато е само фолирање и млатење у празно.
Па тоа ни е преодредено и пишано во гените, нема ништо лошо во тоа да бидеш домаќинка за мажот и децата уште ако имаш кариера = полн погодок, исполнета жена !
имам баба којашто цел живот трчала околу дедо ми за се да му биде погодено на дедо ми. 8 саат млекото стоплено и сите да го чекаат дедо ми да седне на масата и да почнат да вечераат. Сега од толку трчање ја болат и раце и нозе, а дедо ми е домакинката во куќата. Не ја чувал на времето и сега ќе си трпи.
2 пример Тетка со два сина и маж. Никој не и помагал во куќните работи, на 50 години е како некоја баба од 100 години.
3 пример, Друга тетка на која тетин и помага во се околу куќата и е 55 години и здрава и права како некоја 20 годишна девојка. Алал му вера на тетин ми.
А поради овие први 2 примери секоја жена треба да си мисли каков маж ќе си најде и многу јасно дека сега ќе сте послободни.
Одамна сум мислел дека светот што од матријахат се префрлил на патријархат е толку заебан како што е денес.Да било барем нешто изедначено уште тогаш немало вакви размислувања да има денес.