Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да се задржиме на готвењето.
Дали неготвењето ја прави лоша домаќинка?
Дефинитивно не готвењето ја прави најголема НЕ ДОМАЌИНКА ако не готви што друго прави ? Да не фати да испере случајно ? Па таа нејќе да зготви нешто ке јаде се од конзерва само од пуста мрза да не чепне нешто не па да запере или зачисти по дома па ај ке идеме непрани и немиени зашо не и се сакало оф мори мајко од млади недовеани феминистки кој се занасаат и трескаат од земја.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да се задржиме на готвењето.
Дали неготвењето ја прави лоша домаќинка?
Не по дифолт, но ако тоа не го компензира со друг придонес во заедничкиот живот...тогаш е слуга на лукавиот...:D
Има и полоша варијанта, што ако готви лошо...!?

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
јас не спомнав никаде лоша домакинка, во ниеден пост!!
и не е финтата дали имаш желба. мислиш на просечен маж наеднаш во недела ке му се јави желба за
тешка физичка работа кога може комотно да си гледа фудбал оптегнат како смок на каучот.се разботи за одговорнсот и зрелост.ете ти немаш желба за готвење, тој нема за нешто друго желба и после што?
ај да умриме за јадење или да се смрдиме дома? нема тука имам немам желба.
а во твојот случај конкретно ако твојот љубен нема замерки за тоа јас ич.тоа е компромис
можеби него не го бива за бојадисување ама го бива за готвење, а баш ти душа си дала за бојадисување и готова работа.арно ама што ако и него го бива за бојадисување ама баш нејке да готви.не дека незнае ама ете нејки .тогаш што правиме
Ако ме прашуваш мене имам желба за готвење и готвам секојдневно.
Не се работи за мене, се работи за тоа што знам девојки кои не готват. Не можеш со сила да натераш некој да прави нешто, макар и готвење против негова волја.
Повеќето знаат да направат основно јадење т.е да спржат јајца, сварат тестенини итн. Ама секој ден не е возможно тоа да се јаде. Истите тие девојки умеат многу други работи. Но општеството најчесто ги потценува затоа што немаат желба за во кујна да прават манџи секој ден.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.205
Поени од реакции
23.745
Уше неколку месеци :D
Сериозно, ке трае колку што тие ќе решат или додека не направат промена во својот живот.
Во спротивно, сето ова ќе носи кавги и на крај разделба наречена развод која сега е во мода, а нели сите сакаат да бидат во тек со модата!;)
е па тоа се тие промените во животот од детски сваќања во нормални сериозни сваќања,но пошто некои не сакаат да созреат затоа и разводот е толку популарен.прашањето е дали ке бидете толку многу до своето јас или до она ама јас несакам и неморам за да ја дотуркате работата за по судови и децата да си ги гледате за викенди и тн.да растат во разделени фамилии, да си набиваат комплекси.тоа се вика себичност и да тоа ве прави лоши родители.(ова важи и за машкото и за женското).
и да не дојди на крајот она народната
жено жено ела побрзо мојте и твојте се скараја со нашите

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Не по дифолт, но ако тоа не го компензира со друг придонес во заедничкиот живот...тогаш е слуга на лукавиот...:D
Има и полоша варијанта, што ако готви лошо...!?
Ако немаш желба логично е дека јадењето нема да биде добро.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Е сеа проблем јадењето па 80% од мушкиве знаат да испржат јајца или напраат тестенини тоа не е ич проблем барем за мене не е :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.205
Поени од реакции
23.745
малце се испомешаја постовите.за самохраните мајки прашање е оти се самохрани.со чесни исклучоци за оправдани причини или смрт на брачниот другар е едно, ама овие другите баш ке го прават она за кое и најверојатно и се развеле.
а ако јадењето е лошо , сега има две опции.ако можи и е доволно добро да го јаде таа тогаш ке јадам и јас.нејзе ако и се јади секој ден јајца и шпагети и не и се гади тогаш и јас ке преживеам.ама порано или покасно кога ке свати дека нема да дојде мама да и зготви ке се потруди и ке научи.тоа не е вродена особина туку се учи.а втората варијанта е да земеш и да си зготвиш утре сам па јади подобро, што мислам дека само ке ја влоши ситуацијата.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Жена ми е модерна, а не се плаши од брак, одвај чекаше :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
малце се испомешаја постовите.за самохраните мајки прашање е оти се самохрани.со чесни исклучоци за оправдани причини или смрт на брачниот другар е едно, ама овие другите баш ке го прават она за кое и најверојатно и се развеле.
а ако јадењето е лошо , сега има две опции.ако можи и е доволно добро да го јаде таа тогаш ке јадам и јас.нејзе ако и се јади секој ден јајца и шпагети и не и се гади тогаш и јас ке преживеам.ама порано или покасно кога ке свати дека нема да дојде мама да и зготви ке се потруди и ке научи.тоа не е вродена особина туку се учи.а втората варијанта е да земеш и да си зготвиш утре сам па јади подобро, што мислам дека само ке ја влоши ситуацијата.
Или па зготвии ти ручек и зезнисе па да готвиш за стално :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.205
Поени од реакции
23.745
Или па зготвии ти ручек и зезнисе па да готвиш за стално :)
баш така и напишав

а втората варијанта е да земеш и да си зготвиш утре сам па јади подобро, што мислам дека само ке ја влоши ситуацијата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
рековме кој како ке си ја нареди.
и теоретски компромисот многу убаво звучи посебно кога ке се има слога. арно ама не секогаш е така. во идеални услови ете на пример да речеме дека жената незнае да готви или нејќе сеедно, а мажот појма нема а се нема пари за по кафани. чаре тогаш ... знае некој.и тоа обврските делење како си го замилсувате ке влечиме ждрепка.или на машки и женски.ама кој се тоа машки и женски.ајде ако на пример готвењето е машка особина тогаш тресењето теписи на пример е женска ??. или качувањето на каучот на 5 е женска можеби.ке ги викнете другарките и сите заедно ке го качите на 5 а мажот ке ви тури по една ракија да се освежите и салатче нормално.( само немојте од типот ке им платиме на некој , пошто ако беше така за се тогаш сигурно сте многу богати така да и за готвењето нема да биде проблем ке си имате куќна помошничка).примери има безброј. и на крај не за џабе судовите секаде детето го оставаат кај мајката, а не кај таткото( освем во многу ретки случаи).сигурно има причина за тоа, а сега што сакате да се правите поголеми верници и од папата тоа е друго.од една страна убаво ви е кога ве викаат понежен пол,кога сте поштедени од сите таканаречени машки работи ама кога ке дојде за женските е тогаш бунт за човекови права.е па и јас несакам многу работи што спаѓаат во машкиот домен ама што се мора се мора.а кога можам јас ке може и таа сакала нејкела.ако не се знај каде и то е то.и разводот е за луѓе.

да се разбериме слогата е супер, компромисот и тој добро звучи ама сепак треба да се има некоја граница и да се речи е сега доста е а за да драга ке добие одговор тогаш кога ке ме праша дали
сакам да ми донесе ладно пивце додека гледам фудбал во недела за да не пропуштам нешто пошто секако оди на кај кујната да зготви нешто а и да не пречи!
Добро, ако најдеш таква жена, се надевам среќен ќе бидеш. Инаку, каучот не се качува секој ден по скали, ниту тепихот се тресе секој ден. Ама секој ден се јаде. Како се делат обврските? Просто и едноставно. Наоѓаш личност која одговара на твојот карактер, односно, те надополнува. Ако ти не знаеш да готвиш, таа знае. Ако ти не знаеш да смениш сијалица, таа знае. Ако ти не знаеш да смениш пелена, таа знае. Ако таа не знае да искоси трева, ти знаеш. Ако таа не сака да шета куче, ти сакаш. Итн. Просто и едноставно.
--- надополнето: May 30, 2011 10:19 PM ---
Па еве јас ич не сум таков како што вие ги претставувате мажите :)
А каков си? Ај сеа пофали се :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Добро, ако најдеш таква жена, се надевам среќен ќе бидеш. Инаку, каучот не се качува секој ден по скали, ниту тепихот се тресе секој ден. Ама секој ден се јаде. Како се делат обврските? Просто и едноставно. Наоѓаш личност која одговара на твојот карактер, односно, те надополнува. Ако ти не знаеш да готвиш, таа знае. Ако ти не знаеш да смениш сијалица, таа знае. Ако ти не знаеш да смениш пелена, таа знае. Ако таа не знае да искоси трева, ти знаеш. Ако таа не сака да шета куче, ти сакаш. Итн. Просто и едноставно.

:cautious: Ама ја поделиии што има сеа шетањето на кучето веза со бракот дај објасними и мењавање на сијалица ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.205
Поени од реакции
23.745

прилично женет со прилично нормална македонска жена која не прави фрка од се и не прави криви дрини за се.не велам дека е иделна ама какви се ги има тука мислам дека и добро поминав
а ти ??

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Абре не е само готвење, има и други работи, перење 3- 4пати неделно, спружирање алишта 3-4 пати неделно, пеглање 3-4 пати неделно, чистење 1 неделно, а усисавање може и секој ден попотреба зависи, готвење секој втор ден да речеме, а миење садови секој ден, одење на пазар 3-4 пати неделно епа овие обврски секако дека ќе се поделат, може еве мажот да оди на пазар, да пере и спружира алишта и да пегла, и да усисава чат пат, а миењето садови, готвењето и чистењето жената ќе го работи, со тоа што и мажот ќе помага во чистењето епа ова е фер поделба јас мислам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom