- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.854
Не, кога ќе се вратам во 5 дома, сакам да си играм со децата додека се мали, да ги однесам некаде, да создавам спомени со нив, сакам да им помагам со домашното, да им читам книги, да ги учам. Сакам да седнам со маж ми да пијам кафе, да позборуваме, да се договориме околу детето наше, да го однесам детето на карате/балет/итн. јас да одам на фитнес, да си го земам детето од карате, да дојдам дома, да го прошетам кучето, да си поиграм со кучето, да се истуширам, да си ги испратам децата во кревет/излегување, да седнам со маж ми повторно, да гледаме ТВ, да седиме на НЕТ, да имаме секс, и да спиеме.Ти види. Мајка ми е инжинер, истовремено спрема дипломска и секоја недела праиме генералка (и сите пропратни активности)
На секои 2 недели е многу и освен тоа, треба домот да си го осеќаш ко свој а не да не знаеш што кај ти е откако ти дошла некоја циганка да ушмрља со некои скинати гаќи по твоите шкафови.
Еве да речеме имаш јака работа пошо нели си многу интелектуална и работиш секој ден до 6... после тешко ти е до 7 да истераш ручек праење за следниот ден, пуштање машина и купување леб? Ако мислиш дека коа ќе се вратиш дома, треба само да лежиш и да киснеш по форуми, тоа значи дека и самиот став ти е улежан и дека нема да бидеш вредна ни на работното место. Сакам да кажам, личност што е вредна на работното место, е вредна и по дома.
Мојата чистачка беше почиста од пола жени што ги познавам, и ништо не беше на погрешно место, или лошо исчистено.