Не сметам ни јас, но откако прво ќе изградам кариера и ќе се средам финансиски, кога ќе станам ,,свој човек" тек тогаш ќе се мажам. Мајчински инстинкт не ни сакам да имам на 18 години. Не ми е потребен. Работите во животот ги правам постепено, а бракот не ми е моментален приоритет. Не се плашам од брак, едноставно не ми е на листата на моментално посакувани познанства. Толку.Што знам, не ќе да е до годините. Јас сум малку постара од тебе... А ни до кариерата не е, затоа што кога бев колку тебе решив да си одам од Македонија, иако таму ги имав сите што ги сакав, вклучувајќи го во таа категорија и дечко ми - затоа што бев примена на факултет во странство... На страна од тоа што сметам дека мајчинскиот инстинкт го имаме од деца, од кога ставаме пелени на кукли и им готвиме јадење Најверојатно е до психата...
Ти сметаш дека семејството би ти ги попречило тие соништа, за успешна кариера и финансиска независност. Јас не мислам дека е така. Пред мене имам пример на жена која работи и гради кариера, истовремено чувајќи три деца.. И никогаш не било ни под прашалник кој е приоритетот - ние или работата, секогаш сме и биле на прво место. Убедена сум дека нема ништо модерно во плашењето од брак или од деца, освен ако модерно и неприродно се синоними. Не се плашам ни да се омажам, ни да имам еден куп деца (3 ми е почетна точка) и не сметам дека тоа ќе ме попречи да имам нормален професионален живот...
Не сметам ни јас, но откако прво ќе изградам кариера и ќе се средам финансиски, кога ќе станам ,,свој човек" тек тогаш ќе се мажам. Мајчински инстинкт не ни сакам да имам на 18 години. Не ми е потребен. Работите во животот ги правам постепено, а бракот не ми е моментален приоритет. Не се плашам од брак, едноставно не ми е на листата на моментално посакувани познанства. Толку.
Деца ќе имам, во првиот момент кога тоа ќе го посакам.За да имам деца не ми е потребен брак.Реално, студирање сосе магистрирање - 23 години. За кариера градење (иако се гради кариерата цел живот, ама за да тргне) стави уште три, четири најмалку. За финансиско средување (ако ептен добро ти тргне) - тури уште две три... Значи ти, ако се оди како што посакуваш, планираш да го ставиш бракот како приоритет од 30тата година натаму. Како што ми изгледа, како што сакаш да ги правиш работите постепено - нема да сакаш да имаш одма деца, ќе уживаш прво во брачниот живот некое време...
Кога мислиш да имаш деца, вака, сериозно? Од 35та натаму? Прашувам од куриозитет само...
Не, тебе не ти треба брак.Деца ќе имам, во првиот момент кога тоа ќе го посакам.За да имам деца не ми е потребен брак.
Така е. Кој вели дека за да имаат татко, јас морам да сум во брак со него? Туку ајде оф топик сме...Не, тебе не ти треба брак.
Но за твоите деца да функционираат нормално им треба татко.
taka e toa, zivotot e shema i ke si ja redime, po nashe...da ok, megutoa...kakov zivot e toj nareden po nashe, zamislen zacrtan...nema greshka...zashto posle ima razvodi eden kup, zasho brakot ne se kupue-brakot ne e kariera, osnovata e ljubovta vo brakot, ama ne e za takvi ko tebe, bolje posveti se na nekoja bludna profesija-karieristka...Не сметам ни јас, но откако прво ќе изградам кариера и ќе се средам финансиски, кога ќе станам ,,свој човек" тек тогаш ќе се мажам. Мајчински инстинкт не ни сакам да имам на 18 години. Не ми е потребен. Работите во животот ги правам постепено, а бракот не ми е моментален приоритет. Не се плашам од брак, едноставно не ми е на листата на моментално посакувани познанства. Толку.
Значи ти ќе бидеш неформално во брак, која е разликата тогаш, на што се противиш ти?Така е. Кој вели дека за да имаат татко, јас морам да сум во брак со него? Туку ајде оф топик сме...
Живот без грешки не постои, извини што ќе те разочарам. За мене бракот не е грешка, туку нешто кое доаѓа спонтано и посакувано. Ако не го сакам, нема ни да го имам.taka e toa, zivotot e shema i ke si ja redime, po nashe...da ok, megutoa...kakov zivot e toj nareden po nashe, zamislen zacrtan...nema greshka...zashto posle ima razvodi eden kup, zasho brakot ne se kupue-brakot ne e kariera, osnovata e ljubovta vo brakot, ama ne e za takvi ko tebe, bolje posveti se na nekoja bludna profesija-karieristka...
Јас не се противам на бракот. Туку велам дека ќе го пролонгирам до кога што мене ќе ми одговара, притоа тоа несметајќи го за малформација ниту пак дефицит на нешто. Не ми е потребен лист хартија за да бидам жена, мајка, снаа...Бракот е обврска која не мора да ја имам, додека не посакам. Јас стварно не сфаќам што е лошо да си сакаш кариера? Вие мажите не трпите амбициозни жени. Што не се зимате вие на 20 години бе? Чекате 35 да начукате...Значи ти ќе бидеш неформално во брак, која е разликата тогаш, на што се противиш ти?
Листот хартија каде ќе фигурира дека си мажена?
Тука си во право, и овој муабет го почитувам и поддржувам.јас на пример сум либерален и не гледам дека треба да има глава на семејството и како ке каже он така..па не е ВОЈСКА де семејството едноставно ке си ги поделиме обврските на начин кој најмногу одговара на тековните потреби/проблеми....инаку ако нешто не е решено ке разговараме со почит еден спрема друг......
За мене бракот не е грешка, туку нешто кое доаѓа спонтано и посакувано.
Нема ништо спонтано во тоа да го темпираш, за кога ќе ти одговара Реши се кој став го заземаш - дека е спонтан или дека треба ад се штелува за да дојде во саканиот момент?Туку велам дека ќе го пролонгирам до кога што мене ќе ми одговара, притоа тоа несметајќи го за малформација ниту пак дефицит на нешто.
Ќе го темпирам, додека не ми дојде спонтано... Доаѓањето спонтано=посакување на брак. Појасно?Нема ништо спонтано во тоа да го темпираш, за кога ќе ти одговара Реши се кој став го заземаш - дека е спонтан или дека треба ад се штелува за да дојде во саканиот момент?