Беше организиран мирољубив протест ос симболично значење, преку кое со превезување на устата требаше да се истакне немилосрдната позиција на студентот во општеството и неможноста истипот слободно да се изразува. Комплетно различни концепции за протест споредуваш, многу неинформирано. У Грција кикнале некој копук и се кренале, пошо на пола маало дечко им бил :pos2::pos2:, шала, протести со кршење и тепање се ко да пљукаш у ветер. И на крај, оние ебиветри пред Грчка амбасада у саботата, нема зборови, нешо демек анархисти, сочувство, солидарност, хех, ги знам тие таквите, кењаат еу и нато, а баш тие еу им дале стипендија за студирање негде у ЕУ. Убаво за нив не се жалам мене вака ми е убаво,а и ваквите протести единствено можат да вродат со плод. Времето ќе покаже. А грчкиве анрхисти, ќе шмирглаат мастики на Омонија цело лето.Грциве протестираат со уништување на се што им стои на патот, а нашиве протестираат со ставање на превези преку уста како безгласни букви.... И после сакаме некој да не почитува или сл. кога самите се угнетуваме:uvo:. Па ајде до нас или до другите е:jaj: ??? Ваше мислење:
Пилично сум информиран за што се протестираше и кое беше значењето на црните превези преку устите... Но не ли мислислиш дека доста е веќе само да се заќутуваме самите себе и да ги наведнуваме главите или пак најлошо од се да се правиме дека ништо не се случува??? И немора да се гледа на протестите во грција само на кршење и палење да погледнеме малку на масата која излага на протест, а не како што кажа Мрно кај нас 2-3 пред грчка амбасада 5 мин. после ќе свратат до седмица на јадење и дома ...Беше организиран мирољубив протест ос симболично значење, преку кое со превезување на устата требаше да се истакне немилосрдната позиција на студентот во општеството и неможноста истипот слободно да се изразува. Комплетно различни концепции за протест споредуваш, многу неинформирано. У Грција кикнале некој копук и се кренале, пошо на пола маало дечко им бил :pos2::pos2:, шала, протести со кршење и тепање се ко да пљукаш у ветер. И на крај, оние ебиветри пред Грчка амбасада у саботата, нема зборови, нешо демек анархисти, сочувство, солидарност, хех, ги знам тие таквите, кењаат еу и нато, а баш тие еу им дале стипендија за студирање негде у ЕУ. Убаво за нив не се жалам мене вака ми е убаво,а и ваквите протести единствено можат да вродат со плод. Времето ќе покаже. А грчкиве анрхисти, ќе шмирглаат мастики на Омонија цело лето.
Само се прашувам како би поминала лименката што е кај нас на кеј да е во Атина на некое исто така битно место :raz:
Иначе лименката е по заслуга на Агрон Буџаку, за 25 евра квадрат шо го шитна плацот. Трифун не е крајната мета кај шо сите нишанат, додуша и него да го потрефат коа ќе пукаат би било супер.
Многу е битно за што се протестира и тој шо протестира колку е засегнат по тоа прашање. Конкретно за тие пред грчка, дигам ручна не коментирам ќе ми треба цистерна осветена вода да си ја исперам устата.Пилично сум информиран за што се протестираше и кое беше значењето на црните превези преку устите... Но не ли мислислиш дека доста е веќе само да се заќутуваме самите себе и да ги наведнуваме главите или пак најлошо од се да се правиме дека ништо не се случува??? И немора да се гледа на протестите во грција само на кршење и палење да погледнеме малку на масата која излага на протест, а не како што кажа Мрно кај нас 2-3 пред грчка амбасада 5 мин. после ќе свратат до седмица на јадење и дома ...
сложни за деструктивни протести? не го нарекувам јас тоа слога. не го поддржувам тоа што го прават, пошто невини лица трпат кои исто се грци, и исто се револтирани од убиството на младичот или која и да е причина. зашто нечиј дуќан да гори? зашто да е ограбен? зашто нечија кола да е превртена?Па за такви работи Грците се многу сложни..
Шефе пак не се разбираме значи мене целта не ми е да ги земам грците за кршењето, плењето и тепањето! Целта ми е на организацијата и масовноста :salut: Што кај нас ја нема за жалМногу е битно за што се протестира и тој шо протестира колку е засегнат по тоа прашање. Конкретно за тие пред грчка, дигам ручна не коментирам ќе ми треба цистерна осветена вода да си ја исперам устата.
Поентата ми е дека, во последниов месец се вложуваат повеќе напори во ,,освестување,, на студентот. Со кршење и палење не се постигнува ништо. Коа беа протестите во Битола, 2001, коа искршиле слаткарници(чиишто боза-мајстори се Албанци), неколку дена подоцна на неколку метри пдоле од тамо не знам како се викала слаткарницата, имало графит , АМАН ЛУЃЕ ЦРКНАВМЕ ЗА БОЗА.
Исто како и што ако син ти се дрогира, и му учукаш една , расол го направиш, ем без син ќе останеш, ем ако не се освести дека не е правилно тоа без разлика какви отстапки треба да прави, нема да го опаметиш со ќотек.