Зошто младите молчат?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
да бе стварно, си тече мед и млеко во државава, шо ќе ни се протести, шо ќе ни е кревање на глас...

алал да ви е, прост народ, силна држава, безгласни студенти, влада која може да си остварува се што ќе замисли...

мх, мх, убајни...
Значи, што не чини и против што би требало да станат студентите?

Артикулирај ги своите мисли, те молам. Што е можно поспецифично.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Значи, што не чини и против што би требало да станат студентите?

Артикулирај ги своите мисли, те молам. Што е можно поспецифично.
Еве како за почеток да го земеме најважниот и моментално најгорливиот проблем во државава - проблемот на грција со нашето име...

Рекоа ли нешто студентите... дали студентските организации, дали поединци?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Зошто студентите молчат?! А што треба да зборат?
Па на пример за се она за што сите останати немаат муда поради лоша искуства од животот и за она за што другите помалдите суеште не се доволно образовани да бидат критични по истите прашања.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас мислам дека сите накако се влезени во еден безизлезен филм, помирени со фактот дека мора тоа така да биде, без желба за промена.

Во време кога сите спасот го гледаат во партијата, и во време кога партијата вели тоа што ќе ти кажам јас ќе правиш искрено не се надевам дека некој ќе се обиде да прозбори.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Јас мислам дека сите накако се влезени во еден безизлезен филм, помирени со фактот дека мора тоа така да биде, без желба за промена.

Во време кога сите спасот го гледаат во партијата, и во време кога партијата вели тоа што ќе ти кажам јас ќе правиш искрено не се надевам дека некој ќе се обиде да прозбори.
Зарем сериозно, сите студенти и млади луѓе слепо веруваат во партии...

Ај остај оние што се затруени од по дома и шо им е ко наследство Бранко, Љупчо, Грујо...

Ама не може бе сите да се такви... ако нема кај младите некојси револуционерен дух и желба за промени и подобрување на ситуациите/исправување на неправдите, кај кого ќе има, кај дедо ми? :jaj:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
мислам дека поке кај баба ти ке има:pos2::smir:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Зарем сериозно, сите студенти и млади луѓе слепо веруваат во партии...

Ај остај оние што се затруени од по дома и шо им е ко наследство Бранко, Љупчо, Грујо...

Ама не може бе сите да се такви... ако нема кај младите некојси револуционерен дух и желба за промени и подобрување на ситуациите/исправување на неправдите, кај кого ќе има, кај дедо ми? :jaj:
Знаеш ти колку членови имаат нашиве партии?

Секој втор млад човек е член на некоја партија.

Студентите?
Знаеш како се бира студентски лидер- од партијата која е на власт.
Тој треба да ги организира. Против кого? Против партијата која го назчанила?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Еве како за почеток да го земеме најважниот и моментално најгорливиот проблем во државава - проблемот на грција со нашето име...

Па... дали студентите треба со тоа да се занимаваат? Дали се платени за тоа? Ако се во партија - да. Ако не се во партија, зошто да им бараме да мислат на тоа, кога имаат испити за учење?

Мислам, нелогично е да барате од студентите да се занимаваат со политика (т.е. да се изјаснат околу проблемот со Грција, на пример), а во исто време да не се занимаваат со политика (т.е. да не се членови на партија, на пример).

Друго нешто?

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44

Ова не е протест....не се млади...не се студенти ????
не разбирам што треба да правиме да стоиме на глава....да запалиме цела држава како Гејците

C

cige

Гостин
абе добра е сега за сега владава, точно дека не се сите задоволни, поради тоа што не постои ништо совршено, мене ми е мерак ова што се случува во Гејција од суетна гледна точка, но од неутрална гледна ни најмалку не го поддржувам овој потег:nenene:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Зашто едноставно нели - не ги боли. Глупаво и бесцелно е да се прават генерализации, и знам дека никој не сака да биде член на референтната група што ќе ја опишам, ама искрено и сигурно на повеќе од пола младина во државава не и чуе за тоа што се дешава. Битно им е да си го живеат со лес животот, да си го завршат како - така факултетот и да си се вработат за пристојна плата.

Спомнавте Агенција за млади и спорт? Да не е случајно тоа истата агенција чиј директор по име Ивица иде низ дискотеки и мува малолетнички? И се очекува од истите малолетнички да се побунат против него?

Освен тоа, покрај толкава заслепеност на луѓето од владата, тешко дека некој ќе се осмели да излезе на бунт. Партиските младини се веќе зацврстена институција, што лесно може да се забележи и на форумов, но нема да потенцирам.

Некој погоре ги спомна и протестите против менувањето на името. Да не се штрајкувачите истите тие пропалици и хулигани со двојки по историја што фала богу не ни знаат за што штрајкуваат?

А на крајот на краиштата, некои (сите) прашања не заслужуваат одговор.

D

Delux

Гостин
Затоа што ништо не се презема за нив...јас мислам дека доволно кажав во постот
Како не ќе молчат,кога сите млади се партиски определени...врз која основа сакаш да кренат револуција?
Не позавам ни 1 процент од младите кој не партиски ориентиран,то е прво,друго,повеќето се наркомани,па ако им спомнеш во врска со ова ќе бидеш луд во нивните очи...
ете за тоа младите молчат,мој друже београдски

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Како не ќе молчат,кога сите млади се партиски определени...врз која основа сакаш да кренат револуција?
Не позавам ни 1 процент од младите кој не партиски ориентиран,то е прво,друго,повеќето се наркомани,па ако им спомнеш во врска со ова ќе бидеш луд во нивните очи...
ете за тоа младите молчат,мој друже београдски
Е сеа и ти... 99% од младите биле партиски определени...

Некои (од студентите) уште незнаат да си го избришат газот без тато и мама, ќе биле партиски определени.

Некои ич кур не ги боли за случувањата во државава, битно им е среда, петок и сабота убаво да си поминат, и ако се женски да фатат некој со понов модел на бе-ем-ве.

Е сеа, зборувам за оние останатите, незнам колку би биле во проценти, но сепак, сигурно има доста голем процент на студенти кои ги интересираат дневно-политичките случувања и не се партиски определени, кај се тие да станат и да ги покренат и овие другиве шо ти ги спомена, и овие шо јас ги споменав?

Тоа дека повеќето студенти биле наркомани... :uvo:

L

Lezbiangirl

Гостин
Против што да протестираме??
protiv грубото прекршување на прават и слободите што во последно време се случуваат се почесто против корумпираното судст5во
против необјективноста на медиумите
лошото здраство
тоа што немаме бесплатно образование
против дозволување да застарат некои корупциски предмети
против кампањите на владата тие пари што ги дав знаеш ли колку луѓе можат да се спасат и колку деца можат да се пратата во школо
против последниве забрани кои се ставани од ракав самоп да се казнат граѓаните и пари да им зеде
доволно или треба вибратор у гз да ти ставт и да ти текне да дигаш малце врева

D

Delux

Гостин
Е сеа и ти... 99% од младите биле партиски определени...

Некои (од студентите) уште незнаат да си го избришат газот без тато и мама, ќе биле партиски определени.
шобо си кажа видиш...такви врија пред штабо на ВМРО

Некои ич кур не ги боли за случувањата во државава, битно им е среда, петок и сабота убаво да си поминат, и ако се женски да фатат некој со понов модел на бе-ем-ве
со џоинт и да шмркнат бела линија.

Е сеа, зборувам за оние останатите, незнам колку би биле во проценти, но сепак, сигурно има доста голем процент на студенти кои ги интересираат дневно-политичките случувања и не се партиски определени, кај се тие да станат и да ги покренат и овие другиве шо ти ги спомена, и овие шо јас ги споменав?

Тоа дека повеќето студенти биле наркомани... :uvo:
ако де,то е мода сеа,не си фраер ако не земаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom