Зошто младите молчат?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Што мислите зошто мислите зошто молчат младите?
Зошто се неписмени,зошто незнаат ни самите што сакаат,зошто и да сакаат нешто незнаат како и на кого да кажат што е тоа,зошто немаат гз да напраат нешто самите,зошто чекаат некој друг да им ги прочита мислите и да го напраи тоа за нив.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa molcat poveketo takov im e mentalitetot, znam jas i porano vo socijalizmot nisto ne se bunea, kaj nas nema solidarnost, ama seir gledanje, malograganski ogovaranja abe toa vrie. Uzas.So kogo ziveam?I posle ke recat jas sum bil kriv, da zosto ko mene se malku a visok tiraz ima pospanata masa.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
protiv грубото прекршување на прават и слободите што во последно време се случуваат се почесто против корумпираното судст5во
против необјективноста на медиумите
лошото здраство
тоа што немаме бесплатно образование
против дозволување да застарат некои корупциски предмети
против кампањите на владата тие пари што ги дав знаеш ли колку луѓе можат да се спасат и колку деца можат да се пратата во школо
против последниве забрани кои се ставани од ракав самоп да се казнат граѓаните и пари да им зеде
доволно или треба вибратор у гз да ти ставт и да ти текне да дигаш малце врева
И демек младите ако го дигнат гласот тоа влахоцинцарите и останатата багра шо пуштила корења по судовите...ќе речат ајде од денеска нема да бидеме корумпирани...ќе судиме правично.
И Велија и Ѕинго кога ќе видат младите на протести ќе си речат....ајде од денеска не се препукуваме и не се расправаме за трактори министерски места итн. ќе известуваме објективно.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Зошто ич не се замараат со политика и политичари!

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
И демек младите ако го дигнат гласот тоа влахоцинцарите и останатата багра шо пуштила корења по судовите...ќе речат ајде од денеска нема да бидеме корумпирани...ќе судиме правично.
И Велија и Ѕинго кога ќе видат младите на протести ќе си речат....ајде од денеска не се препукуваме и не се расправаме за трактори министерски места итн. ќе известуваме објективно.
епа убо викаш...
вака седејќи си дома пред телевизор/компјутер со кафенце и нозе оптегнати на троседот поголеми се шансите нешто да се смени...

и еве еден проблем кој иако директно ги засега студентите ич не се потрудиле да сменат нешто..

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
епа убо викаш...
вака седејќи си дома пред телевизор/компјутер со кафенце и нозе оптегнати на троседот поголеми се шансите нешто да се смени...
Протести кои однапред се знае дека нема да имаат никаков резултат се губење време и енергија....затоа кулираш пред телевизор и си гледаш како фрчат трактори и други земјоделски орудија на сите страни...:helou:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Протести кои однапред се знае дека нема да имаат никаков резултат се губење време и енергија....затоа кулираш пред телевизор и си гледаш како фрчат трактори и други земјоделски орудија на сите страни...:helou:
оуууууу јеаааааааааааааа
ај сеа ѕирни ги линкојве...
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=1D62F937425EF9459F988C2C2253F4B3

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1037&ArticleID=68254

http://en.wikipedia.org/wiki/2006_labour_protests_in_France

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
kaj nas ne biva nisto, nikoj nikogo ne slusa, abe u anglija se kreva cel narod za mlekoto sto se poskapelo malce i site masovno odbivaat kupuvanje, taka se postignuva nesto, a sam nisto, bidejki nie neame edinstvo po ni edno prasanje ne biva nisto, koj kogo ke povede na protest ili na graganska neposlusnost? Ne be kaj nas ne ja biva, i sto mi preostanuva osven samo da kazam sto mislam i toa nema da vlijae nisto.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da, nie sto bevme mladi buntovnici stanavme old losers a tie sto si kutea se piknaa vo institucii po partii i op sto stana so nas, em ostareni em pak buntovnici i nisto .

L

Lezbiangirl

Гостин
стварно бе леле
а како у грција менуваат сеа ќе видиш како у грција се ќе се смени од корен
мислиш дека ако се запали некоја куќа на кжнекој олигарс или корумпиран политичар нема да се смени нешто море....
ти немаш муда тоа ти е проблемот

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
стварно бе леле
а како у грција менуваат сеа ќе видиш како у грција се ќе се смени од корен
мислиш дека ако се запали некоја куќа на кжнекој олигарс или корумпиран политичар нема да се смени нешто море....
ти немаш муда тоа ти е проблемот
Ќе ја сменат...власта...ќе дојдат другите и за некое време пак ќе си биде по старо.Некој ги користи овие 15-16 годишни "анархисти" за постигнување на свои политички интереси.Тие се само моќно орудие во нечија рака.
А за студентските протести назад низ историјата само ќе напоменам дека 90% од нив се масло на ЦИА.
Со среќа протестите.....ја пошто немам муда ќе си :tv:

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
До нас или до нив е?

Грциве протестираат со уништување на се што им стои на патот, а нашиве протестираат со ставање на превези преку уста како безгласни букви.... И после сакаме некој да не почитува или сл. кога самите се угнетуваме:uvo:. Па ајде до нас или до другите е:jaj: ??? Ваше мислење:

Х

Ханзо

Гостин
А ние треба да протестираме против што со уништување на што? Ај, ќе си го запалиме градов за да не` почитуваат. :vozbud:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не дека имам нешто за...а немам многу против...ама добро го организираат протестов...за ова треба да учиме...Кај нас 2-3ца ке се соберат...ке поурлаат и дома си одат

Kajgana Shop

На врв Bottom