Зошто младите молчат?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
13 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Slobodna Studentska Misla

Ме испровоцира и мене да ти напишам нешто :)
Ајде вака на почеток здраво . Е сеа може :

1. Мило ми е што ти се свиѓала идеата за настан како ССМ на кој студентите ќе можат слободно БЕЗ ЦЕНЗУРА да разговараат за проблемите што ги мачат. Инаку оваа идеа беше резултат на НЕПОСТОЕЊЕТО на категорија слободни говори на ораторската на Правен. Нашиот начин да искажеме револт беше да го направиме настанот. И го направивме. Ваков - таков, успешен или неуспешен, важно е дека ни ја олесна на нас душата и си ја постигна целта како настан сам по себе.

2. Е сега за говорниците, Прва работа што ја потенцираш е :
Ајде сега ти мене кажи ми, зошто сум јас должна да ги слушам фрустрациите на ,,Колку е тешко да се напише говор"

НЕ ги слушај ОДИ СИ. Да не имаше вратар и не те пушташе да си идеш, ако нешто не ми се свиѓа СИ ИДАМ бе батко што има да седам. Арно ама си седела и чим си го ислучала 7 минутниот говор на Марија значи и дека не ти бил така досаден.
Инаку верувај дека ниеден говор не беше спреман 15 минути пред настанот.

Втора работа што ја потенцираш :
Не заборавајте дека го искомпромитиравте победникот на ораторска вечер... практично маме му и*авте...

Ај објасни ми го ова те молам, пошто не разбирам ???? Сме го искомпромитирале победникот на ораторска ??? ---- Овогодинешниот победник на ораторската САМ се пријави т.е САМА се пријави да учествува на настанот бидејќи сакала да си каже што има БЕЗ НЕКОЈ ДА ЈА ЦЕНЗУРИРА.

Трета работа :
Или, не мораше тој вундеркиндот со фудбалот, рекламите и религијата, да плагијатизира цитат од Zeitgheist што цело Скопје го изгледало... Значи, иако "ваши сопствени", дел од говорите беа "ваши препишани"

Многу е нормало во твој говор да употребиш и цитат од мислител.
На крај краева и говорот што тебе ти се свиѓал имаше цитат од истиот филм.

не жалам што дојдов:wub:.
ТОА Е НАЈВАЖНО МИМИ, се друго е ирелевантно. Мило ми е што имаш став околу некои работи. И еве јавно те охрабрувам да направиш И ТИ НЕКОГАШ некој настан. А ако не знаеш како сите овие луѓе кои го правеа ССМ а воедно и учествуваа во неа КЕ ТИ ПОМОГНАТ.

Поз.

Е да и пишуваш дека си и ти оратор. СУПЕР. еве ти линк на кој можеш нешто да научиш. Преслучај ги уште еднаш говорите . Некои од нив не се разбираат од прва:pos2:.
www.slobodnastudentskamisla.blogspot.com

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Za Redneck Rebel:
Od kade takva informacija be decko? Alal da ti e kako si ne procenil. Epa greska. Zal mi e, ali greska. Ne te biva. A i nemoze da te biva ako si fraer na forum od pred monitor. So mrcenje i mudri misli na forum ne se prai ama bas nisto. Nastanot ne go naprai ni SDSM, ni VMRO, ni bilo koja politicka partija u drzavava. Go napravivme nie. Trojca studenti. I sami sobiravme publika, i sami si gi spremavme govorite, i sami najdovme prostor, i sami se napraivme. Da ni dojdese i ti i site ostanati sto znaete da mudruvate na tastatura, ke imase poveke od 100 gosti. Ama i vaka ni bese super. Ne ni trebate koga znaete samo neosnovani komentari da davate. Ke se osvestite ama malce kasno ke bide.
I druga rabota, da ti dokazam deka treba ubavo da se rasprasas pa da dades mislenje, nemase vrska ovoj nastan so studentskoto radio. Ama ic nemase vrska. Ova bese protest ne za studentskoto radio, nego za oratorskata vecer na praven fakultet. Nejse, sto ima da ti objasnuvam i ja.

http://slobodnastudentskamisla.blogspot.com/

Eve ti sam procitaj si.
Нели истите дечки што го организираа протестот против укинувањето на радиото ја организираа ораторската вечер ???
Само ти од кој си... "независната" нго или како беше клуб некаков или од неспособните анархо-левичари :)

Член од
13 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дечките што ја организираа ССМ НЕМААТ НИКАКВА ВРСКА СО ПРОТЕСТИТЕ ЗА РАДИОТО. Ако сакаш да ти кажам и име и презиме на сите 3 што го организиравме не е проблем.

Протестите за радиото го организиаа Поранешните членови на радиото и плус неколку нво што ја поддржаа таа идеа.

Јас не сум од ниедна иначе. Мора ли да бидам од "негде" за да направам нешто како ораторска вечер. Ееееееее друже замисли се кој праи тапа муабет.
Нема везе секогаш ќе има вакви како тебе, и јасно ми е дека после мојот коментар уште повеќе ќе нападнеш. Али тоа е...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ме испровоцира и мене да ти напишам нешто :)
Ајде вака на почеток здраво . Е сеа може :

1. Мило ми е што ти се свиѓала идеата за настан како ССМ на кој студентите ќе можат слободно БЕЗ ЦЕНЗУРА да разговараат за проблемите што ги мачат. Инаку оваа идеа беше резултат на НЕПОСТОЕЊЕТО на категорија слободни говори на ораторската на Правен. Нашиот начин да искажеме револт беше да го направиме настанот. И го направивме. Ваков - таков, успешен или неуспешен, важно е дека ни ја олесна на нас душата и си ја постигна целта како настан сам по себе.

2. Е сега за говорниците, Прва работа што ја потенцираш е :
Ајде сега ти мене кажи ми, зошто сум јас должна да ги слушам фрустрациите на ,,Колку е тешко да се напише говор"

НЕ ги слушај ОДИ СИ. Да не имаше вратар и не те пушташе да си идеш, ако нешто не ми се свиѓа СИ ИДАМ бе батко што има да седам. Арно ама си седела и чим си го ислучала 7 минутниот говор на Марија значи и дека не ти бил така досаден.
Инаку верувај дека ниеден говор не беше спреман 15 минути пред настанот.

Втора работа што ја потенцираш :
Не заборавајте дека го искомпромитиравте победникот на ораторска вечер... практично маме му и*авте...

Ај објасни ми го ова те молам, пошто не разбирам ???? Сме го искомпромитирале победникот на ораторска ??? ---- Овогодинешниот победник на ораторската САМ се пријави т.е САМА се пријави да учествува на настанот бидејќи сакала да си каже што има БЕЗ НЕКОЈ ДА ЈА ЦЕНЗУРИРА.

Трета работа :
Или, не мораше тој вундеркиндот со фудбалот, рекламите и религијата, да плагијатизира цитат од Zeitgheist што цело Скопје го изгледало... Значи, иако "ваши сопствени", дел од говорите беа "ваши препишани"

Многу е нормало во твој говор да употребиш и цитат од мислител.
На крај краева и говорот што тебе ти се свиѓал имаше цитат од истиот филм.

не жалам што дојдов:wub:.
ТОА Е НАЈВАЖНО МИМИ, се друго е ирелевантно. Мило ми е што имаш став околу некои работи. И еве јавно те охрабрувам да направиш И ТИ НЕКОГАШ некој настан. А ако не знаеш како сите овие луѓе кои го правеа ССМ а воедно и учествуваа во неа КЕ ТИ ПОМОГНАТ.

Поз.

Е да и пишуваш дека си и ти оратор. СУПЕР. еве ти линк на кој можеш нешто да научиш.
Преслучај ги уште еднаш говорите . Некои од нив не се разбираат од прва:pos2:.
www.slobodnastudentskamisla.blogspot.com
Ова е класичен, немамштодатиодговорам-одговор. Говорот на девојката, е типично потврдување дека навистина, заради такви говори како нејзиниот, не треба да се прави ораторска со слободни говори. И инаку, зборував со кандидат кој да, го пишал говорот 15 минути пред настанот и да, ако толку треба да ти откривам генералии, тоа е победничката на ораторска. Точно, сама се пријавила, но гарантирано не знаела што ја чека. Помири се со тоа дека ова не е ораторска на ниво. Колкав и труд да сте вложиле. Ми ја извади реченицата од контекст, но ете, пак ќе повторам дека не жалам што дојдов само заради говорот со лижалата :pipi:Јас те поканувам тебе во универзална на 22 февруари, да поднаучиш нешто од мене, меѓу што спаѓа и непеење кога се говори, недржење на говорница како да ќе ја силуваш и слични работи кои како оратори сте требале да ги запазите. Поднеси критика. :back:

Член од
13 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ова е класичен, немамштодатиодговорам-одговор. Говорот на девојката, е типично потврдување дека навистина, заради такви говори како нејзиниот, не треба да се прави ораторска со слободни говори. И инаку, зборував со кандидат кој да, го пишал говорот 15 минути пред настанот и да, ако толку треба да ти откривам генералии, тоа е победничката на ораторска. Точно, сама се пријавила, но гарантирано не знаела што ја чека. Помири се со тоа дека ова не е ораторска на ниво. Колкав и труд да сте вложиле. Ми ја извади реченицата од контекст, но ете, пак ќе повторам дека не жалам што дојдов само заради говорот со лижалата :pipi:Јас те поканувам тебе во универзална на 22 февруари, да поднаучиш нешто од мене, меѓу што спаѓа и непеење кога се говори, недржење на говорница како да ќе ја силуваш и слични работи кои како оратори сте требале да ги запазите. Поднеси критика. :back:
OK. Kako ke kazes. Neam namera da se raspravam so tebe, posto bespolezno e. Ocigledno e deka imame razlicni sfakanja okolu toa sto e dobar orator. Poentata na nasiot nastan bese da promovirame slobodno razmisluvanje kaj studentite i da potencirame deka ni preci toa sto ne ni davaat da go iskazeme sopstvenoto mislenje. Nemozam da kazam deka ova bea tehnicki najsovrsenite govori na cel svet posto ne bea. Ama barem vo niv lugeto si kazaa sto im lezi na dusata i koi im se problemite. Ako moram da biram pomegu govor kade sto ke slusnam kako nekoj razmisluva ili govor na na Martin Luter King ili Ciceron interpretiran od strana na nekoj student, sekogas ke ja izberam prvata opcija. Nejse, toa e veke stvar na vkus.
Ke gledame da dojdeme na 22ri vo univerzalna i se nadevame deka ke vidime dobri govori.
Pozdrav

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
У принцип не практицирам да пишувам по форуми, ама веќе кога стануваш тема на муабет, индиректно те викаат да се вклучиш.

испровоцирана сум од една матурантка, која ни помалку ни повеќе, се осмели да плука по се што група на студенти направија. ок е, нека си каже што мисли, барем од нас за тоа ќе најдеш поддршка, девојко.

Само не се преценувај да дискутираш за теми кои се надвор од твојот домен и капацитет.

,,Како да ви се` даде да пишувате слободни говори на правен, кога сто години по ред, изгледа како истите да ги пишувал предпубертетлија? Тоа е причината заради која не ви беа дозволени слободни говори.,,

Очигледно, имаш проблем да ги согледаш работите од соодветна перспектива. КОн готови говори се повикуваат луѓе што у принцип немаат што да кажат. сама си се стави во таа категорија. Ораторски вечери како такви имаат два аспекта, да настапот, меѓутоа, кога ќе излезеш со сопствен говор, добиваш на и на кредибилитет. Покажуваш дека имаш став, мислење, критички пристап, своја перцепција на околината итн. Токму затоа и победникот на ораторски претпоставувам се приклучи кон иницијативата. Гледаш ако размислиш малку, работите имаат и др димензија

Ајде сега ти мене кажи ми, зошто сум јас должна да ги слушам фрустрациите на ,,Колку е тешко да се напише говор,,

Понатаму, твојот капацитет повторно потфрла, кога станува збор за сфаќање на поента, а таа да не е напишана со големи, букви болдирано....
ама ако не се секирај, се у свое време.
Инаку замоли ако може некој од твојата околина да ти објасни што е сарказм и иронија. Или еве еден предлог оди погледни некоја антидрама (како жанр) во театар ако даваат, можеби концептот ќе те потцени на нечиј ,,празен говор,,

,,Во еден говор слушнав, дека на студентски прашања се` умирало по 6 дена... Епа ако сакате со бројче и термин ко на преглед, можете да го предложите тоа на факс. Не сте 20 души, се` работи за шта ти знам таму колку луѓе што чекаат да се запишат. Не е само да се` плука на сите останати, без да се` тргне од себеси,,

повторно се надминуваш себе си... збориш за нешто, со кое никогаш во животот не си се соочила. не си дозволувај да коментираш, само се срамиш себе си! ке дојдеш на факс, ке видиш како функционира системот, ке те заболи и тебе! Само треба да имаш храброст да проговориш во свое име, нормално ако си верувач и не спагаш во групата на конформисти!

[FONT=&quot]За крај, фала за критиката во [/FONT]

за крај, фала за критиката во однос моето зборување,ке се обидам да се поправам!!!!!!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Кој ќути ќерата, нонстоп зборам, моите дома со затворена уста ме немаат видено! А џабе е да зборме коа ништо нема да се послуша! Што можеме ние кога стечајцине година дена си пројдоа пред собрание неќеа да ги сослушаат, не па нас тинејџери и младичи по 25 години....

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
У принцип не практицирам да пишувам по форуми, ама веќе кога стануваш тема на муабет, индиректно те викаат да се вклучиш.

испровоцирана сум од една матурантка, која ни помалку ни повеќе, се осмели да плука по се што група на студенти направија. ок е, нека си каже што мисли, барем од нас за тоа ќе најдеш поддршка, девојко.

Само не се преценувај да дискутираш за теми кои се надвор од твојот домен и капацитет.

,,Како да ви се` даде да пишувате слободни говори на правен, кога сто години по ред, изгледа како истите да ги пишувал предпубертетлија? Тоа е причината заради која не ви беа дозволени слободни говори.,,

Очигледно, имаш проблем да ги согледаш работите од соодветна перспектива. КОн готови говори се повикуваат луѓе што у принцип немаат што да кажат. сама си се стави во таа категорија. Ораторски вечери како такви имаат два аспекта, да настапот, меѓутоа, кога ќе излезеш со сопствен говор, добиваш на и на кредибилитет. Покажуваш дека имаш став, мислење, критички пристап, своја перцепција на околината итн. Токму затоа и победникот на ораторски претпоставувам се приклучи кон иницијативата. Гледаш ако размислиш малку, работите имаат и др димензија

Ајде сега ти мене кажи ми, зошто сум јас должна да ги слушам фрустрациите на ,,Колку е тешко да се напише говор,,

Понатаму, твојот капацитет повторно потфрла, кога станува збор за сфаќање на поента, а таа да не е напишана со големи, букви болдирано....
ама ако не се секирај, се у свое време.
Инаку замоли ако може некој од твојата околина да ти објасни што е сарказм и иронија. Или еве еден предлог оди погледни некоја антидрама (како жанр) во театар ако даваат, можеби концептот ќе те потцени на нечиј ,,празен говор,,

,,Во еден говор слушнав, дека на студентски прашања се` умирало по 6 дена... Епа ако сакате со бројче и термин ко на преглед, можете да го предложите тоа на факс. Не сте 20 души, се` работи за шта ти знам таму колку луѓе што чекаат да се запишат. Не е само да се` плука на сите останати, без да се` тргне од себеси,,

повторно се надминуваш себе си... збориш за нешто, со кое никогаш во животот не си се соочила. не си дозволувај да коментираш, само се срамиш себе си! ке дојдеш на факс, ке видиш како функционира системот, ке те заболи и тебе! Само треба да имаш храброст да проговориш во свое име, нормално ако си верувач и не спагаш во групата на конформисти!

[FONT=&quot]За крај, фала за критиката во [/FONT]

за крај, фала за критиката во однос моето зборување,ке се обидам да се поправам!!!!!!
Како јас се ставив во оваа категорија, остана нејасно :) Кога јас имам мој сопствен говор на тема педофилија...? И не, кон готови говори не се повикува некој кој нема што да каже, туку и тие говори си имаат своја специфика, која секако дека ораторот треба да ја изнесе на виделина. Многу јасно, дека нешто кое самиот си го напишал, повеќе ти лежи на душа и ќе го испрезентираш со поголемо себедавање, но не треба да ги потценуваме ни готовите говори. Не сакав да го навредам твојот личен начин на изразување, ниту твојот говор, но според мене, немаше поента. Не дека не останав до крај во исчекување за да ја сфатам истата, туку не ја добив. Во врска со студентски прашања, јас еве знам како е таму, сум видела, и јас знам дека е ситуацијата катастрофично катастрофална. Но, не гледам начин тоа да се реши, се` додека некој не ве слушне вас како студенти, кон која група јас ќе се приклучам догодина здравје боже. Поарно на гајба на правен да се качам и да кажам за студентски прашања, отколку да ме испровоцира тоа што сум била одбиена да учевствувам на ораторска на правен, и да не ме слушне тој кој треба. И еве, кажете ми што се` постигна со ораторската, некоја измена во студентски прашања? Само штрајк треба луѓе... Онаков генерален, квалитетен, солиден штрајк... Уште еднаш ти се извинувам затоа што го навредив твојот труд, како и трудот на останатите, не ми беше тоа намерата. Јасна ми е вашата интенција, јас ќе ја поддржам догодина(ако правите вакво нешто пак), но мислам дека треба уште работа за да се постигне целта. Се надевам не ми се лутите. :back:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Како јас се ставив во оваа категорија, остана нејасно :) Кога јас имам мој сопствен говор на тема педофилија...? И не, кон готови говори не се повикува некој кој нема што да каже, туку и тие говори си имаат своја специфика, која секако дека ораторот треба да ја изнесе на виделина. Многу јасно, дека нешто кое самиот си го напишал, повеќе ти лежи на душа и ќе го испрезентираш со поголемо себедавање, но не треба да ги потценуваме ни готовите говори. Не сакав да го навредам твојот личен начин на изразување, ниту твојот говор, но според мене, немаше поента. Не дека не останав до крај во исчекување за да ја сфатам истата, туку не ја добив. Во врска со студентски прашања, јас еве знам како е таму, сум видела, и јас знам дека е ситуацијата катастрофично катастрофална. Но, не гледам начин тоа да се реши, се` додека некој не ве слушне вас како студенти, кон која група јас ќе се приклучам догодина здравје боже. Поарно на гајба на правен да се качам и да кажам за студентски прашања, отколку да ме испровоцира тоа што сум била одбиена да учевствувам на ораторска на правен, и да не ме слушне тој кој треба. И еве, кажете ми што се` постигна со ораторската, некоја измена во студентски прашања? Само штрајк треба луѓе... Онаков генерален, квалитетен, солиден штрајк... Уште еднаш ти се извинувам затоа што го навредив твојот труд, како и трудот на останатите, не ми беше тоа намерата. Јасна ми е вашата интенција, јас ќе ја поддржам догодина(ако правите вакво нешто пак), но мислам дека треба уште работа за да се постигне целта. Се надевам не ми се лутите. :back:
Девојко матурантке малце си ги помешала работите окулу причините/поводот и целта на настанот кои младите студенти го организираа.

Велиш дека треба да се прави штрајк, онаков генерален. А млада дамо, како се прави генерален штрајк?

а) Се седи дома и се јавува по телефони?
б) се седи у парк со флаша вино и се праи моабет?
в) се прави група на фејсбук?
г) или пак се искача јавно да се повикаат студентите на штрајк?

хмм се прашувам кој е точниот одговор!! Не знам оцени сама. Бај д веј не ти кажав, прашањево е за 500 денари, така да одговорот е очигледен!

ас знам дека е ситуацијата катастрофично катастрофална“

извини млада дамо... немаш ни малку претстава каква е ситуацијата на студентски. Кога ќе дојдеш идната година ќе видиш (се надевам ќе дојдеш на државен факултет). Кога ќе ти гори под нозе дали ќе упишеш на време или ќе плаќаш 500/1000 денари казна, или кога ќе ти го нема идексот по 2-3 месеци бидејки тетките ти го изгубиле... веруј ми не знаеш. Мислиш дека знаеш!

Да ти кажам на крај што се постигна со ораторската...

Ораторската ја организираа главно 3ца дечки. Оратори беа 8-9 луѓе (сосе тие 3ца)! Ораторскава постигна да ги чујат студентите и револуционерно да се вклучат кон наредни вакви манифестации, кои се надевам по неколку (кога ќе собереме доволно луѓе) ќе преминат во штрајк или нешто слично.

И верувај неможе одма да се добијат работите што ние ги бараме. Зашто? Зашто има студенти кои го имаат мотото „абе јас да завршам за другиве ме боли“. Има и во голем број „ај бе јас уште 1-2 години сеа па ќе се умарам со штрајкови“! Не е се така розево како што излгеда. Повели идната година на моабет!

Поздрав

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Штрајк се прави вака: Се собираат истомисленици, незадоволни од одреден режим, во конкретниот случај студенти. Прават листа на барања. Битно е ЕДНОУМИЕТО. Се согласувам, додека има такви кои мислат дека дипломата ќе им донесе прогрес, и како млади телиња чекаат да бидат поведени во толпата, штрајк нема да има. И ајде сега, останатите шес души, ве чекам да се регистрирате.:) Пропаганда е овоа, збирам нови членови на форум :pipi:Не! Студентски прашања... Ајде... Вечната тема(препознав дека си ти тој типот со тој говор хехе). Како да се реши гужвата и неодговорноста на персоналот на Кирил и Методиј? Еве ви мој предлог, кажете го таму кај што треба. При упис, нека ви даваат термин, ко за пасош. Друго решение, јас немам. :back:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

Ееееее така кажи бе буби. Баба ми ли треба да дојде да ти го среди системот на студентски прашања? Она студира или ти? Се собирате група од 400 души способни да ги срушите студентски прашања и со наведната глава стоите пред тоа теткиците од другата страна на стакло додека ве навредуваат на најразличен начин. МА ЗАСЛУЖУВАТЕ ДА ВЕ МАЛТРЕТИРААТ. Токму тоа е темава, зошто бе ќутите? Каква сила сте да знаете само, а молчите. Плукај сега на форум, вади се, правдај се. “Ќе видиш ти... ќе дојдеш“ Сите сте вие конформисти, оние кои токму тоа не смеат да бидат, кои треба да бидат лидери на либерализмот, на непокорот, на бунтовноста, понизно стојат пред ректорот како да е Господ а универзитетот мал засебен свет од светот. МРШ!
Maro напиша:
И верувај неможе одма да се добијат работите што ние ги бараме. Зашто? Зашто има студенти кои го имаат мотото „абе јас да завршам за другиве ме боли“. Има и во голем број „ај бе јас уште 1-2 години сеа па ќе се умарам со штрајкови“! Не е се така розево како што излгеда. Повели идната година на моабет!
И нормално ниеден од нас/вас не е тој студент. Сите сме ние фер, искрени и таму за да учиме но не дозволуваме да си играат со нас. :tapp:

Да се биде студент во Македонија е срамотна работа веќе. Дури и оние кои отидоа пред ректорат со врзани усти ги осудивте. Зошто? Зашто не бевте вие оние на кои им текна. А ако бевте дел од нив, ги осудивте другите бидејќи не ви се приклучија. Само да се сере. Работи и остави другите да сработат колку ги бива. Имаш воља за нешто, бујрум напраи, и нека не те интересира оној до тебе.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Штрајк се прави вака: Се собираат истомисленици, незадоволни од одреден режим, во конкретниот случај студенти. Прават листа на барања. Битно е ЕДНОУМИЕТО. Се согласувам, додека има такви кои мислат дека дипломата ќе им донесе прогрес, и како млади телиња чекаат да бидат поведени во толпата, штрајк нема да има. И ајде сега, останатите шес души, ве чекам да се регистрирате.:) Пропаганда е овоа, збирам нови членови на форум :pipi:Не! Студентски прашања... Ајде... Вечната тема(препознав дека си ти тој типот со тој говор хехе). Како да се реши гужвата и неодговорноста на персоналот на Кирил и Методиј? Еве ви мој предлог, кажете го таму кај што треба. При упис, нека ви даваат термин, ко за пасош. Друго решение, јас немам. :back:
Така де, се збираат. Како? Им вртам на телефон? Ги збирам у парк? Шетам со транспарент на кој пишува дека ќе правам штрајк? Или земам палам шкорче и оставам да тлее за да може некој да го дувне? Нормално дека оставам шкорче што тлее. Тоа го направивме!

Млада дамо, многу работи не ги знаеш а мислиш дека ги знаеш. Не истрчувај. Не сум говорникот со говорот за студентски прашања! Туку и мене ме гаѓа таа тема па затоа решив да проговорам и ти дадов 2 причини зашто лошо функционираат истите. Другите 998 причини ќе ги видиш за 9 месеци

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Така де, се збираат. Како? Им вртам на телефон? Ги збирам у парк? Шетам со транспарент на кој пишува дека ќе правам штрајк? Или земам палам шкорче и оставам да тлее за да може некој да го дувне? Нормално дека оставам шкорче што тлее. Тоа го направивме!

Млада дамо, многу работи не ги знаеш а мислиш дека ги знаеш. Не истрчувај. Не сум говорникот со говорот за студентски прашања! Туку и мене ме гаѓа таа тема па затоа решив да проговорам и ти дадов 2 причини зашто лошо функционираат истите. Другите 998 причини ќе ги видиш за 9 месеци
У реду е, ајде сега сериозно, престани да ме напаѓаш мене, не го создадов јас универзитетот! Прва работа, млада сум, дама исто, ама дека сум муле недоквакано, што нема врска од животот си се заебал... И јас живеам во Македонија, ти текна? Сите ние знаеме која е причината за настанување на подаништвото на студентската и средношколската фела.Тоа е трката за диплома, затоа што народот нема леб да јаде, па мисли дека со дипломите истиот ќе може да го набави. Проблемот е како што кажа Викторгг, во тоа што сите ја префрлаат вината на другиот. Извини, не сум јас виновна што не ми се допадна вашата манифестација и не знам што по ѓаволите, ме напињате? Кога веќе правите јавен настан, поднесете и критика на истиот. И веќе крај на муабетот, не сте центар света мајку му... За тоа што ми викаш дека си ми дал 2 добри причини зошто не функционираат студентски прашања, не си ми дал ни една. Или ако си веќе убеден дека си, потсети ме те молам. Сполај ти. :smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Дури и оние кои отидоа пред ректорат со врзани усти ги осудивте. Зошто? Зашто не бевте вие оние на кои им текна. А ако бевте дел од нив, ги осудивте другите бидејќи не ви се приклучија. Само да се сере. Работи и остави другите да сработат колку ги бива. Имаш воља за нешто, бујрум напраи, и нека не те интересира оној до тебе.
чекај, чекај стој полека! Како така напаѓаш без докази??????? Дали знаеш дека 7, повторувам 7 од говорниците беа со врзнати маски утредента?????? Дали знаеш и дека едната девојка што држеше говор на слободна студентска мисла и беше една од главните организатори на протестот со маските? И дека даваше интервјуа и влегуваше во дуели со кретени само да го исчисти образот на студентите?

Ти се молам не обвинивај кога појма си немаш. Да беше на двата настана ќе знаеше.... или барем да се заинтересираше да видиш на вести или вестите да ги видиш на интернет. Ќе ги познаеше фаците!!!!

Ама не само да се серело убаво си кажа. Јак си позади монитор брат... АЛАЛ ДА ТИ Е!

У реду е, ајде сега сериозно, престани да ме напаѓаш мене, не го создадов јас универзитетот! Прва работа, млада сум, дама исто, ама дека сум муле недоквакано, што нема врска од животот си се заебал... И јас живеам во Македонија, ти текна? Сите ние знаеме која е причината за настанување на подаништвото на студентската и средношколската фела.Тоа е трката за диплома, затоа што народот нема леб да јаде, па мисли дека со дипломите истиот ќе може да го набави. Проблемот е како што кажа Викторгг, во тоа што сите ја префрлаат вината на другиот. Извини, не сум јас виновна што не ми се допадна вашата манифестација и не знам што по ѓаволите, ме напињате? Кога веќе правите јавен настан, поднесете и критика на истиот. И веќе крај на муабетот, не сте центар света мајку му... За тоа што ми викаш дека си ми дал 2 добри причини зошто не функционираат студентски прашања, не си ми дал ни една. Или ако си веќе убеден дека си, потсети ме те молам. Сполај ти. :smir:
Млада дамо, јас не реков дека си муле ама реков дека не разбираш во нешто што се вика студентски проблем! Не си студент и неможеш најточно да знаеш се. Кога ќе станеш студент ќе збориш! Неможеш да збориш за нешто што си слушала се додека не остиш како е на твоја кожа!

И зашто те напињам? Зашто скокаш тука по форумов, проценуваш грешно... ете затоа. Збориш како да си искусила нешто а сеуште не си го. Тоа ти е исто ко јас да зборувам за моето следно ниво без да знам што ме чека таму, само зашто сум слушал/а некое квази објективно мислење. Епа не е така бе дамо. Почекај ќе видиш.

А за примерот на студентски... епа еве ќе ти кажам мој личен пример, ќе идам до тоа ниво и ќе ти раскажам сторија мене што ми се деси...

Во наредната сторија со буквата Ј сум Јас а со буквата ТСБ е теткицата со бркови на студентски прашања!

Случката:

Мене ми требаше потврда за редовен студент за да можам да извадам виза за едно битно патување (нема да навлегувам што како). Се качувам на студентски и ова се случува:

Ј: Добар ден, сакам да извадам потврда за редовен студент
ТСБ: Дај индекс
Ј: Индексот ми е тука (на студентски) веќе 3 недели и вие ми рековте дека ќе биде готов денес
ТСБ: да видиме (го бара низ куповите)...

по половина минута

ТСБ: Не ти е готов
Ј: Не е можно да не ми е готов, веќе 3 недели чекам за заверка, а веќе 3 дена ми викате дека ќе биде готов денес....
ТСБ: Кажи ми име и презиме
Ј: Стојко Стојковски
ТСБ: Да, готов ти е, ама го нема во готовите. Ај неможам сеа јас имам работа, влези најди си го.

После 40 минутно барање на индексот низ купови на индекси се откажав бидејќи требаше да идам на предавање.

Ј: Индексот ми треба итно морам денес да поднесам документи за виза....
ТСБ: Па го нема... изгубен ти е изгледа или не ти е заверен
Ј: Па нели рековте дека е заведен како заверен...
ТСБ: Епа да изгубен е тогаш... А можно е да е во куповите... ај бе дојди за 2 недели ќе се расчисти
Ј: Ама рокот за виза ми е до утре.... утре ми е интервјуто. Морам да поддадам индекс...
ТСБ: Епа што да ти правам сеа?
Ј: Па вие сте таа што заверува, кој друг да прашам
ТСБ: Дете не знам јас тоа дојди утре пред да идеш во амбасада ќе видиме!

И така јас си останав без потврда за редовен студент и морав да пролонгирам за визата!

Знаеш како горев во тие моменти да не ја извадам низ дупчето мало и ја нокаутирам???? Не знаеш.... зашто не си била на мое место! Зашто заради неодговорноста на студентски прашања сум се соочил со фрки најмалку 5 пати во животот! И да, сум се пожалил кај декан!

Епа млада дамо, уште еднаш ќе повторам... не реков дека ништо не знаеш, туку дека не знаеш многу за студентите!

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
:nesvest:Ајде пак Јово на ново...И ти, што направи откако ТСБ те заеба? Ништо... Наравно... Пукаше од нервоза додека миокардот ти играше воден од нервната консталација, да погодам... ?Епа така сите прават. Така сега ќе ни опнат матурче, државна квота ќе стане вселенска непознаница, ТСБ ќе ги ебава сите налик тебе и мене, се додека не покажеме зуб! А зуб се покажува на лице место, не на стопатиименуванатанеќумпак- трибина.

Kajgana Shop

На врв Bottom