Зошто македонската музичка сцена е тапа?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.735
Поени од реакции
11.202
Кај е таа сцена? Кој ја гледа? Постои? Џабе е друже...овде никогаш нема да се крене револуција, сите само сонуваме, фантазираме :wink:
Се додека ја држат подлизурковци и слични буџовани ќе биде такво тиње, тоа е...и јас сум бил дел од такво нешто, па што ако? Ми дошло преку глава и сум се помирил дека овде вистинското не се почитува, се почитува само парата која го носи кичот, доста гледаме филмови :icon_lol:
Дај да уживаме во нашите квази певаљки и певачи (и нивните фамилии спонзори), кога нема што друго да се прави...
 

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
затоа што не постои :pos2:
иначе иаме андерграунд рап кој вреди :) :pipi:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Искрено, слушам македонска музика, ама не толку многу зошто повеќето песни ми се слични и лигави. Пример Јован Јованов! Јас стварно не му ги разликувам песните! Сите се во ист стил. Ретко некоја песна да ми се засвиѓа и да речам: е оваа добра е! А и многу нови млади пејачи се појавија што врска немаат од пеење...
 
Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Македонската музичка сцена е тапа затоа што и пеачите се тапи.:tapp:Сите имаат скоро исти сценарија за спотови и немаат добри текстописци и композитори.Повеке се фокусирани на тоа да бидат во некоја емисија или реклама за да грабнат некоја пара.Ај сеа позната пеачка сум и ке изрекламирам некоја марка на автомобил а и ке лапнам еден и после ѕвезда сум нормално.Гледаат да бидат цело време дотерани до немај каде а ако нема квалитетни песни.:nesvest:
 

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
тапа е затоа што ние сме најзаостанат народ, затоа што цел свет свати дека треба да се бараат што повеќе таленти, а во македонија уште кај продуцентите се иде на принципот - од него ќе извадам повеќе пари!
Да била Селин Дион од Македонија сега би работела во некоја фабрика......100%

п.с. во моментов ја гледам рекламата: Нај атрактивниот македонски пеач Ламбе Алабаковски!
Па зарем според тоа се гледа пеач!
Може да е атрактивен не викам не, ама пеач сигурно не е! Ете затоа е тапа нашата (имагинарна) музичка сцена, затоа што пеат некои со комплекси дека треба да се славни манекени, а оние Вистинските Пеачи за кои сигурен сум дека постојат овде, ги нема нигде!
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па ова комерцијалава е тиње и за тоа се криви самите луѓе. Има милион талентирани али самите неќат да се промешаат во тоа поле. Затоа имаме само некои фаци со 20 % талент и 80% желба да бидат на ТВ и секако се знае каков ке биде квалитетот.
 

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Kaj ocekuvate da ima scena i kvalitet koga najgolema pricina za da se stane pejac i zvezda na makedonskata "pop scena" e "profesija" koja nosi nekoj status koj so sredno obrazovanie i profesijata od nego bi bile samo mislovna imenka.

Toj status kje ti donese mnogu simpatizeri, podobra garderoba, kola i ugled pri pojava vo javnosta,..moralni vrednosti na toa opshtestvo.

Nivnata pricina ne e da se bide umetnik i da se izrazuva i nosi poraki na opshtestvoto ili nachnuva problemi, dava energija i taka da ja turka mladinata vo kontinuirani promeni na opshtestvoto.

Makedonskata pop scena e neshto katastrofalno...isti melodii vekje poslednive neznam kolku godini...ne se brojat.

Ne e se vo producentite i kompozitorite i vo spotovite, iako koga kje chitam se edni isti iminja ta Koprov ta sega negoviot naslednik Jovanov.

Koi poraki kje gi dadat vakvite koi ionaka imaat ogranichen pogled na svetot a i neznaat edna salam recenica da sostavat.

Za zal kreativnite glavi vo makedonija ushte spijat ili ushte nemaat hrabrost da izlezat so tekstovi a od druga strana i tie shto go vlechat cel sund i najpovekje zarabotuvaat se od tranziciskoto vreme.
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
makedonskata muzicka scena e kako sto posocuva naslovot na temata tapa bidejki kakva drzava takvo i se ostanato, vo konkretniov slucaj takva muzicka scena. Mnogu se glasni mediumite koi forsiraat komercijalna muzika i konformisticko profitabilna logika.
 
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Dodeka Darko Dimitrov, Koprov i Bilbilov pisuvaat i aranziraat poveke od 70% od pesnite na Mak scenata, ke bide vaka kako sto e...Monopol!!!!!
 

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Нема логика бе во македонија да се организираат добри концерти кога 70%од ебеново население е турбофолкерски настроено
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
тапа е зошто немаат свои идеи туку 90% од песнине се плагијати... да не ги набројувам тие фамозни пејачи по кои некои женски на гз паѓет а уствари појма се од пеење и се во стилот тело гром фаца лом незнает да се промовираат на пазарот...
искрено јас не го сметам за пејач некој шо почнал од хоби да пејт то не е пејач, професионален е оној кој има завршено музичко образование..
 
Член од
31 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
0
Зошто е тапа?

зошто треба пари.... то е нема кај нас музички настани а камоли сцена
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Полна е со фејкери кои како прво немаат ни талент ни глас за пеење, ама поради пуста желба за внимание земаат микрофон во рака. Сите мислат дека можат да бидат пејачи, ама некако тешко оди тоа.
Тука е и фактот што сите песни во последно време од нашава сцена наликуваат на некоја претходна, што значи слушаме нешто веќе чуено. Една песна не се задржува по радио станиците повеќе од една недела и веќе се заборава по месец дена максимум.
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Па е ама и не е..
Ги поштуем Дарио и Владо..
Интересни за слушање ми се Јованов, Елвир, ДНК онака певливи.. Не интересни него лесни за памтење ама тоа ги прај и ок..
Све остало е тапа..
У глобала да тапа е.. Али се истрпуе
 

Kajgana Shop

На врв Bottom