Зошто македонската музичка сцена е тапа?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Слаба промоција во однос на тоа што е актуелно и се слуша кај нас
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.573
Поени од реакции
48.233
Голем дел од постовите на форумов ми се за нашата ''естрада'' и за нејзиното бедно постоење.Прво тиња се зошто освен Владо Ј.Каролина(да речеме) и Тоше друг никој нема текст што е поврзан од прв до последен збор.Немаат никаков осет за тоа што сака да чуе народот од нив.Тоше Каролина и Владо се професионални музичари што освен таа професија немаат друга не како некои ''Па јас студирам право музиката одсекогаш ми била голема љубов па решив да се пробам и на ова поле''--ова не е професионализам.Второ немаат поим од тоа што сака народот да види од нив.Зошто некој од тие кози на кои им е толку битна карирерата не начука некои силикони/се прошета пијана во некое диско/јавно се скара со некоја нејзина колешка/или сними порка(ова се потврдени методи што ја помагаат кариерата на секој Балкански и светски музичар/јавна фаца) и наредниот ден весникот да биде полн со нивни слики. Се нарекуваат јавни личности а за нивниот приватен живо никој ништо не знае епа термините јавна фаца и приватен живот не идат во иста реченица ако сакаш да си звезда.Не се способни да дадат ниедна жртва за нивната кариера па после криви им се Србинките и Бугарките со нивните силикони а ние сме'' изгубена публика'' што не знае квлитетна музика.Треба да се ангажираат малце околу нивните јавни појавувања за некој да помисли дека се звезди.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Итар Пејо, зад Србинките со силикони стојат моќни продукции, тоа се машинерии за пари. машинерии за при кои размислуваат долгорочно, Кај нас, Дарко Димитров на пример, Билбилов или Масевски размислуваат само до моментот како да му шитнат песна на некој и толку, или како да реализираат еден проект како М2 и да лапнат пари за него. Тоа е тоа.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
itar pejo напиша:
Тоше Каролина и Владо се професионални музичари што освен таа професија немаат друга не како некои ''Па јас студирам право музиката одсекогаш ми била голема љубов па решив да се пробам и на ова поле''--ова не е професионализам.
Само да те корегирам Владо Јаневски и покрај тоа што е професионален музичар има дипломирано на катедрата за англиски јазик и книжевност. За Каролина знам дека едно време се фалеше со факултетот ама за жал никогаш не дознав дали конечно дипломираше:smir:
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
nitu ona nitu toshe diplomirashe, Karolina mi se izbaci na predavanje edno utro, dzidzi midzi so profesorkata i ja snema...

Shto se odnesuva do makedonskata scena vinovni se producentite. Vinovni deka ne ja rabotat rabotata od dusha. Ne se vinovni deka budalive sho peat gi plakjaat za bilo kakva pesna. Koga kje dojde momentot da nekoj im odbie pesna, i si pocnuvaat lugjeto da baraat kvalitet za platenite pesni...e togash..drug muabet.

Ne znam kolku od vas znaat, ama so sigurnost tvrdam deka Acid i Mistichen barem mi ja imaat slushnato pesnata. Tipot chij glas e na pesnata, e moj lichen drugar koj zivee vo Zurich i raboti so solidna produciska kukja tamu. Pred 2 godini sakavme so nego da napraime edna pesna vo trio, jas on i T-Dogg, i otidovme kaj Jovan The Magjija Jovanov. Tipot dve nedeli po telefon tvrdeshe deka raboti na top pesna, i po nekolku segmenti od pesnata super zvucheshe. Neshto u stilu pocnuva pesnata so krshenje na chasha, pa nie trebashe da izigravame pijanduri u diskoteka i da pocneme da peeme RnB (Zurich Boy), Hip Hop (jas) i Reggaeton (T-Dogg). Dve nedeli tipot "raboteshe" na ritamot. Ne vikna po telefon da ja opraime pesnata u studio, i pochinjame so rabota...ide ritamot i mene mi sfetna sijalichka...
"Abe, ovaa ne e od toj i toj"
JJ: "Ne be choek, 2 nedeli rabotev na pesnata ne zaebaaj"
"Hmm...mozham da se kladam u shto sakash deka pesnava ja imam doma na pc, a i vo sluchaj da ja nemam, mozham za 5 minuti da ja simnam, ne zaebaaj"
JJ: "E ajde be, fraer eden, ja tuka rabotev dve nedeli ti mi vikash kradena"
"T-Dogg, daj pali kolata ideme do kaj mene, Jovan BrB"

se vrakjame za 20 minuti, jas so cd, i pesnata snimena...Jovan me zaglea i samo reche "Ih...koincidencija, vidi majkata"


Muzichka scena? no thnx
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.573
Поени од реакции
48.233
Настрана тоа со продукциските куќи и да има некоја продукциска куќа што ке им прави бомба песни сепак треба да сватат дека пеач денес не си ако не си скандалозна личност.Која од овие пејачки би се ослудила да стави силикони на пример(освен неколку турбо фолк пеачки) кои и покрај тоа што зборат за нив дека се опајдури/спонзоруши а се жени што сватиле дека денес никој нејќе да слуша сите сакаат да гледаат и може да ги купат сос'е партали поп колегите кои сакаат да успеат со нивните гласови (кои не им ги бива за свинска пи*ка.Таа завист меѓу нив што се мириса(а ја има премногу) зошто не ја искористат правилно за кревање популарност и јавно препукување како цел нормален музички свет.А за дипломите не сум знаел али сепак докажани пеачи се и тројцата па затоа немам некоја замерка за нив.И ке дојде ли ден кога ние во дискотека ке чуеме некоја Македонска песна--ке дојде кога мртов ке прдне:bilokojzbor:
 

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Од секогаш викам дека рак-рана на нашита музичка сцена е медиумскиот пристап. Едноставно немаме квалитетна музичка програма ниту на радио, а уште помалку на ТВ. Потребни се стриктно музички ориентирани радио и ТВ станици кои што адекватно ке го промовираат квалитетот со кој што моментално го поседуваме.
Секогаш ке ја нагласам борбата против кичот. Како некој може да се ориентира на наша музика коа е бомбардиран со кичот од Србија и Бугарија. ТУрбо фолкот е канцерогена материја што треба да се откорне (и во визуелна и аудио форма) од нашата публика. Забрана за турбо фолк програма, и стриктни казни за прекршувачите!

Немаме вистински ловци на таленти, не само во музиката, туку и во спортот и останатите гранки на општествениот живот. За жал и тука дневната политика го зема својот данок..корупција,непотизам, само моето дете да успее "o-рук" систем е сеуште на сила кај нас. Место за оптимизам има, ние сме талентирана нација, потребно е целосно закрепнување на државата како институција за да се отпочне со зацелување на она што некогаш ја красеше Македонија "музиче до јаја!"!
 

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Зарем постои македонска сцена?
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
epa ke bide tapa koga Goce Tanevski se pojavi i takvi ko nego
 
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
ние никогаш не сме ни имале сцена, па ако продолжат вака овие т.н. пејачи нема ни да имаме
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
Aleee напиша:
ние никогаш не сме ни имале сцена, па ако продолжат вака овие т.н. пејачи нема ни да имаме
во право си
 

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
sranje e. do sega nema nitu edna dobra pesna. na scenava treba da se pojavat i nekoi rok i keavy metal bendovi,a ne samo pop, hip hop da ima. ako se pojavi malce poise rok ke se podobri definitvno. treba da ima od site tipovi na muzika a ne samo eden ili dva tipa
 
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Тоа што е тапа си е тапа.Тоа е поради тоа што немаме доволно услови,немаме финасии,немаме луѓе кои што ке го работат тоа онака како што треба(или пак има али бројот на тие луѓе е многу мал).....
Од македонскава естрада вредат само:Дани,Владо Јаневски,Тоше...(според мене)...
 
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
тапа е оти е доминирана од тапа изведувачи....ако уопште имаме мак.сцена
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Од македонскава естрада вредат само:Дани,Владо Јаневски,Тоше...(според мене)...
За Дани незнам, ќе видиме сега како ќе и се одвива кариерата, откако ја раскантаа љубовта со Словенецот од MTV Adria (можеби мислевте дека Дани се вртеше на MTV онака, случајно?). Не сум злобен, само анализирам.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom