nitu ona nitu toshe diplomirashe, Karolina mi se izbaci na predavanje edno utro, dzidzi midzi so profesorkata i ja snema...
Shto se odnesuva do makedonskata scena vinovni se producentite. Vinovni deka ne ja rabotat rabotata od dusha. Ne se vinovni deka budalive sho peat gi plakjaat za bilo kakva pesna. Koga kje dojde momentot da nekoj im odbie pesna, i si pocnuvaat lugjeto da baraat kvalitet za platenite pesni...e togash..drug muabet.
Ne znam kolku od vas znaat, ama so sigurnost tvrdam deka Acid i Mistichen barem mi ja imaat slushnato pesnata. Tipot chij glas e na pesnata, e moj lichen drugar koj zivee vo Zurich i raboti so solidna produciska kukja tamu. Pred 2 godini sakavme so nego da napraime edna pesna vo trio, jas on i T-Dogg, i otidovme kaj Jovan The Magjija Jovanov. Tipot dve nedeli po telefon tvrdeshe deka raboti na top pesna, i po nekolku segmenti od pesnata super zvucheshe. Neshto u stilu pocnuva pesnata so krshenje na chasha, pa nie trebashe da izigravame pijanduri u diskoteka i da pocneme da peeme RnB (Zurich Boy), Hip Hop (jas) i Reggaeton (T-Dogg). Dve nedeli tipot "raboteshe" na ritamot. Ne vikna po telefon da ja opraime pesnata u studio, i pochinjame so rabota...ide ritamot i mene mi sfetna sijalichka...
"Abe, ovaa ne e od toj i toj"
JJ: "Ne be choek, 2 nedeli rabotev na pesnata ne zaebaaj"
"Hmm...mozham da se kladam u shto sakash deka pesnava ja imam doma na pc, a i vo sluchaj da ja nemam, mozham za 5 minuti da ja simnam, ne zaebaaj"
JJ: "E ajde be, fraer eden, ja tuka rabotev dve nedeli ti mi vikash kradena"
"T-Dogg, daj pali kolata ideme do kaj mene, Jovan BrB"
se vrakjame za 20 minuti, jas so cd, i pesnata snimena...Jovan me zaglea i samo reche "Ih...koincidencija, vidi majkata"
Muzichka scena? no thnx