Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.134
Поени од реакции
30.247
Каде си бе шутраче? :)

Јас на момент се уплашив да не ме напушти мојот личен шутрак...
А овој одговор ти е на ниво, твојот нос е поголем. Ако не си способен/на да учествуваш во некоја дискусија, немој да учествуваш. Не е работата само истреси нешто...
Really now? Really?
Уствари не учествувам веќе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Немој да ми правиш да ми биде жал што оставам толку плодна дискусија.
:(
Уживај, од кога ја осветли темата со твојата интелегенција, не е потребно повеќе да учествуваш. Со една реченица ја сумира целата проблематика, оди сега помагај им на луѓето на други теми...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.134
Поени од реакции
30.247
Уживај, од кога ја осветли темата со твојата интелегенција, не е потребно повеќе да учествуваш. Со една реченица ја сумира целата проблематика, оди сега помагај им на луѓето на други теми...
Штом ме испраќаш со ваков благослов, повеќе од мило ми е.
Брзо сега после од кога ќе ми пишеш некаков збогум пост да ги поздравиш шутрак и МИКИ фанатикот со плодна дискусија.
The show must go on!

Член од
20 мај 2011
Мислења
12
Поени од реакции
4
Атеистите, кои ги напаѓаат верниците, имаат прочитано недоволно книги.
И мислат дека знаат се!
Верникот верува во бога затоа што несака повеке да научи.
Од една страна тоа е добро, барем глава не ги боли од премногу знаење, можеби е и подобро кога се гледа само во една насока.
Додека атеистите од кои сум и јас, гледаат со широк спектар и ги ТОЛЕРИРААТ верниците од сите религии и покрај тоа што сите војни се засновани на религиска определба.
"Оние кои ја знаат вистината, можат да владеат со светот"!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
и у реду е они да го прават а не е уреду кога црквата го прави.
Само за потсетување - Црквата ве учи да простувате, да го сакате непријателот, да вртите и друг образ.... па за еден верник не е во ред ниту да навредува, ниту да омаловажува, ако веќе се смета себеси за верник... се останато, не е должно на вакво однесување. Станува збор за лична култура, и почитување на форумски правила до каде ќе оди тоа навредување.
--- надополнето: Sep 25, 2011 7:42 AM ---
Веројатно си у право :(
Се спремав да и предложам брак, ама сега ако ова што го кажуваш е вистина, моето срце ќе биде скршено и не знам како да го составам во една целина пак:(
Полигамен брак е нелегален во Македонија, пријателе. :)

S

smexy

Гостин
Атеистите, кои ги напаѓаат верниците, имаат прочитано недоволно книги.
И мислат дека знаат се!
Верникот верува во бога затоа што несака повеке да научи.
Од една страна тоа е добро, барем глава не ги боли од премногу знаење, можеби е и подобро кога се гледа само во една насока.
Додека атеистите од кои сум и јас, гледаат со широк спектар и ги ТОЛЕРИРААТ верниците од сите религии и покрај тоа што сите војни се засновани на религиска определба.
"Оние кои ја знаат вистината, можат да владеат со светот"!
Дискутабилно е дали некој прочитал и колку прочитал.
Атеистите кои напаѓаат не мислат дека знаат се...што и да ти значи тоа се.
Јас сум далеку од Сезнаен па ете, знам доволно за да напаѓам туѓи ставови и да ги бранам своите.
Темава и онака е поставена како општо препуцавање измеѓу тие два табори.
Всушност темава е брилијантно поставена, иако сигурно ни авторот немал поим што створил.
Темава е магнет за сите оние кои немаат прочитано доволно и можност истите да прашаат излитени прашања кои и онака знаат дека теистите не се способни да ги одговорат, баш поради тој сам-себе-убијал принцип на догматизирање кој го користат.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Јас на момент се уплашив да не ме напушти мојот личен шутрак...
Ста(в)ро, одмори малку бре. Ги поду децава со ефтини фламаторни посерулки. Им замеруваш дека не придонесуваат во дебатата на која ти ексклузивно копрофагираш, ги обвинуваш за претенциозност во речникот ако го употребат зборот "копрофагираш", а во наредните пет минути пишуваш ултра-претенциозен пост за аугментацијата на луѓето во AI иднината на дајсоновото Его...даваш совети наоколу за како, виртуелно, да се однесуваат, да го игорираат шутрак ако си ја ценат интелегенцијата, за потоа на секој негов пост да има твоја реплика.
Плукни-лизни. Мх мх.
Ова како "Освестениот Санчо Панса", кој решил да излезе од стегите на закоравената хиерархија и да го освои светот со наговиот панџаби интелект.

он:
Најголем дел од верниците во McDonald's религиите не се ништо повеќе од слепи послушници на црковниот диктат. Нивната духовност е површна и скоро никогаш не ги интерпретираат ритуалите и обичаите кои им се наметнати. Атеистите (ако такво нешто воопшто постои) го имаат оној нитро-ефект на question everything, including the "question everything" question, па тоа има ефект на zerg rush во ваквите теми.и обично се случува баш самопрогласените атеисти да ги киднапираат дискусииите.
Моментот на слепа вера и слеп антагонизам, резултирал со 35+ страни лајнарии на темава.
Американците во '44 ги прегазиле Германија и Италија, стигнале до Iwo Jima наредната година и практично и дишеле во врат на Јапонија од сите страни(и СССР и објавил војна). Јапонците не се предале. Таа фанатична лојалност кон императорот довела до подготвеност да се мобилизира целиот јапонски народ и, следствено, до апсолутен геноцид врз тој јапонски народ.

Да скратам. НЕМАТЕ НУКЛЕАРКА!
Не можете да докажете.
Уствари(go ставро), не е возможно да се докаже дека не постои некој ентитет како овој еврејскиов. Освен тоа, кога веќе стигнале да веруваат во фантастичната три-во-едно приказна, дебилен е секој понатамошен разговор.
Повеќе дури и од разговорите меѓу ставро и шутрак.

:D

Член од
25 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
Site nie sakame da postoi bog i da veruvame vo nesto sto e natprirodno, za zal naukata potvrduva deka ne postoi nesto takvo, koj ima malku poveke kapacitet moze da sfati.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Site nie sakame da postoi bog i da veruvame vo nesto sto e natprirodno, za zal naukata potvrduva deka ne postoi nesto takvo, koj ima malku poveke kapacitet moze da sfati.
Но за верниците богот не е нешто надприродно... не ни постои нешто надприродно... Тука лежи голем проблем...
Еден православен христијанин верува, поточно е убеден дека пред 5000 години лавовите биле тревопасни а срните биле дебели бидејќи не морале да бегаат од своите предатори...

Тој ист верник вели дека нашите погледи(оние кои што се занимаваат со наука) ни се менува постојано... а тој секогаш ќе гледа на светот со тие „очи“.
Тука не знам што да кажам... постојано да ја менуваш точката на перцепција со зголемување на знаењето или да бидеш дебилен верник кој што не сака да го мачи својот ум кој што верува дека е даден од некаков си бог.

Природата се може да докаже освен илузиите на слепиот верник.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ста(в)ро, одмори малку бре. Ги поду децава со ефтини фламаторни посерулки. Им замеруваш дека не придонесуваат во дебатата на која ти ексклузивно копрофагираш, ги обвинуваш за претенциозност во речникот ако го употребат зборот "копрофагираш", а во наредните пет минути пишуваш ултра-претенциозен пост за аугментацијата на луѓето во AI иднината на дајсоновото Его...даваш совети наоколу за како, виртуелно, да се однесуваат, да го игорираат шутрак ако си ја ценат интелегенцијата, за потоа на секој негов пост да има твоја реплика.
Плукни-лизни. Мх мх.
Ова како "Освестениот Санчо Панса", кој решил да излезе од стегите на закоравената хиерархија и да го освои светот со наговиот панџаби интелект.

он:
Најголем дел од верниците во McDonald's религиите не се ништо повеќе од слепи послушници на црковниот диктат. Нивната духовност е површна и скоро никогаш не ги интерпретираат ритуалите и обичаите кои им се наметнати. Атеистите (ако такво нешто воопшто постои) го имаат оној нитро-ефект на question everything, including the "question everything" question, па тоа има ефект на zerg rush во ваквите теми.и обично се случува баш самопрогласените атеисти да ги киднапираат дискусииите.
Моментот на слепа вера и слеп антагонизам, резултирал со 35+ страни лајнарии на темава.
Американците во '44 ги прегазиле Германија и Италија, стигнале до Iwo Jima наредната година и практично и дишеле во врат на Јапонија од сите страни(и СССР и објавил војна). Јапонците не се предале. Таа фанатична лојалност кон императорот довела до подготвеност да се мобилизира целиот јапонски народ и, следствено, до апсолутен геноцид врз тој јапонски народ.

Да скратам. НЕМАТЕ НУКЛЕАРКА!
Не можете да докажете.
Уствари(go ставро), не е возможно да се докаже дека не постои некој ентитет како овој еврејскиов. Освен тоа, кога веќе стигнале да веруваат во фантастичната три-во-едно приказна, дебилен е секој понатамошен разговор.
Повеќе дури и од разговорите меѓу ставро и шутрак.

:D
Не знам од каде за започнам.

Прво, речникот...

фламаторна посерулка
ексклузивно копрофагирање
панџаби интелект

Ако згрешив во некој цитат, ќе ми простиш, разбирливо е...

Мислам, не заебавај...

Второ, за содржината, по милионити пат:

НЕ ПОСТОЕЊЕ НЕ СЕ ДОКАЖУВА

АМАН, или поверојатно Амон...

И не ми се мешај во односот со шутракот, знам дека сте љубоморни што само јас имам личен шутрак... :)

Кога го цитирам, го правам среќен...

Ех да, ќе заборавев. Каламбурот со мојот ник ти е, ај да кажеме неквалитетен...

Можеш да ме упатиш на мојот ултрапретенциозен пост за трансхуманизмот, навистина не знам за кој од нив се работи?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Атеистите (ако такво нешто воопшто постои)
а? :)
Е јбг, сега ми го расипа денов и наредниве две години од животов...кој ќе се преиспитува одново... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom