- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Каде си бе шутраче?ti izgleda se prepozna vo pogorniot post
Јас на момент се уплашив да не ме напушти мојот личен шутрак...
Каде си бе шутраче?ti izgleda se prepozna vo pogorniot post
Каде си бе шутраче?
Јас на момент се уплашив да не ме напушти мојот личен шутрак...
Really now? Really?А овој одговор ти е на ниво, твојот нос е поголем. Ако не си способен/на да учествуваш во некоја дискусија, немој да учествуваш. Не е работата само истреси нешто...
Темата и дискусијата ти се благодарни на таа одлука...Уствари не учествувам веќе.
Немој да ми правиш да ми биде жал што оставам толку плодна дискусија.Темата и дискусијата ти се благодарни на таа одлука...
П.С. Всушност се вели, не уствари...
Уживај, од кога ја осветли темата со твојата интелегенција, не е потребно повеќе да учествуваш. Со една реченица ја сумира целата проблематика, оди сега помагај им на луѓето на други теми...Немој да ми правиш да ми биде жал што оставам толку плодна дискусија.
Штом ме испраќаш со ваков благослов, повеќе од мило ми е.Уживај, од кога ја осветли темата со твојата интелегенција, не е потребно повеќе да учествуваш. Со една реченица ја сумира целата проблематика, оди сега помагај им на луѓето на други теми...
Само за потсетување - Црквата ве учи да простувате, да го сакате непријателот, да вртите и друг образ.... па за еден верник не е во ред ниту да навредува, ниту да омаловажува, ако веќе се смета себеси за верник... се останато, не е должно на вакво однесување. Станува збор за лична култура, и почитување на форумски правила до каде ќе оди тоа навредување.и у реду е они да го прават а не е уреду кога црквата го прави.
Полигамен брак е нелегален во Македонија, пријателе.Веројатно си у право
Се спремав да и предложам брак, ама сега ако ова што го кажуваш е вистина, моето срце ќе биде скршено и не знам како да го составам во една целина пак
Дискутабилно е дали некој прочитал и колку прочитал.Атеистите, кои ги напаѓаат верниците, имаат прочитано недоволно книги.
И мислат дека знаат се!
Верникот верува во бога затоа што несака повеке да научи.
Од една страна тоа е добро, барем глава не ги боли од премногу знаење, можеби е и подобро кога се гледа само во една насока.
Додека атеистите од кои сум и јас, гледаат со широк спектар и ги ТОЛЕРИРААТ верниците од сите религии и покрај тоа што сите војни се засновани на религиска определба.
"Оние кои ја знаат вистината, можат да владеат со светот"!
Ста(в)ро, одмори малку бре. Ги поду децава со ефтини фламаторни посерулки. Им замеруваш дека не придонесуваат во дебатата на која ти ексклузивно копрофагираш, ги обвинуваш за претенциозност во речникот ако го употребат зборот "копрофагираш", а во наредните пет минути пишуваш ултра-претенциозен пост за аугментацијата на луѓето во AI иднината на дајсоновото Его...даваш совети наоколу за како, виртуелно, да се однесуваат, да го игорираат шутрак ако си ја ценат интелегенцијата, за потоа на секој негов пост да има твоја реплика.Јас на момент се уплашив да не ме напушти мојот личен шутрак...
Но за верниците богот не е нешто надприродно... не ни постои нешто надприродно... Тука лежи голем проблем...Site nie sakame da postoi bog i da veruvame vo nesto sto e natprirodno, za zal naukata potvrduva deka ne postoi nesto takvo, koj ima malku poveke kapacitet moze da sfati.
Не знам од каде за започнам.Ста(в)ро, одмори малку бре. Ги поду децава со ефтини фламаторни посерулки. Им замеруваш дека не придонесуваат во дебатата на која ти ексклузивно копрофагираш, ги обвинуваш за претенциозност во речникот ако го употребат зборот "копрофагираш", а во наредните пет минути пишуваш ултра-претенциозен пост за аугментацијата на луѓето во AI иднината на дајсоновото Его...даваш совети наоколу за како, виртуелно, да се однесуваат, да го игорираат шутрак ако си ја ценат интелегенцијата, за потоа на секој негов пост да има твоја реплика.
Плукни-лизни. Мх мх.
Ова како "Освестениот Санчо Панса", кој решил да излезе од стегите на закоравената хиерархија и да го освои светот со наговиот панџаби интелект.
он:
Најголем дел од верниците во McDonald's религиите не се ништо повеќе од слепи послушници на црковниот диктат. Нивната духовност е површна и скоро никогаш не ги интерпретираат ритуалите и обичаите кои им се наметнати. Атеистите (ако такво нешто воопшто постои) го имаат оној нитро-ефект на question everything, including the "question everything" question, па тоа има ефект на zerg rush во ваквите теми.и обично се случува баш самопрогласените атеисти да ги киднапираат дискусииите.
Моментот на слепа вера и слеп антагонизам, резултирал со 35+ страни лајнарии на темава.
Американците во '44 ги прегазиле Германија и Италија, стигнале до Iwo Jima наредната година и практично и дишеле во врат на Јапонија од сите страни(и СССР и објавил војна). Јапонците не се предале. Таа фанатична лојалност кон императорот довела до подготвеност да се мобилизира целиот јапонски народ и, следствено, до апсолутен геноцид врз тој јапонски народ.
Да скратам. НЕМАТЕ НУКЛЕАРКА!
Не можете да докажете.
Уствари(go ставро), не е возможно да се докаже дека не постои некој ентитет како овој еврејскиов. Освен тоа, кога веќе стигнале да веруваат во фантастичната три-во-едно приказна, дебилен е секој понатамошен разговор.
Повеќе дури и од разговорите меѓу ставро и шутрак.
а?Атеистите (ако такво нешто воопшто постои)