Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Напротив: не ги мешам законите со евреите и нивните прикаски, туку едноставно, природните закони се од Бога дадени и не се туѓи нешта во однос на вероисповеста.

А што се однесува до учењето, еве, „верувам„ дека Ти си експерт за природни науки па дај посочи кај ми е грешката...:icon_lol:
Па јас всушност и сум експерт, тоа ми е струката(но ете не ми е дојдено да се фалам колку знам и да билдам его по форуми) и можам да кажам дека ниту еден бог не ги познава природните закони... Исто како и малиот милион проповедници по светот... Ти, сигурно не си запопено момче нели...
Ти во ништо не веруваш како што гледам од постовите, ниту пак правиш како што проповедаш, а за да те научам јас наука, ќе правам како црквата твоја: ќе оставаш доволно пари на мојта икона, науката, за да имам за некоја „корка“ леб и уште една кола :) А јас ќе ти „проповедам“ за наука :)
Доволно фер нели?
И зошто јас да те учам кога можеш самиот? Зарем не ти дадов начин како да научиш? Се можеш самиот да завршиш... не ти треба никој! Проклети ученици на мајсторот! Никогаш не стануваат самите мајстори на својот живот...
Сонце си ти :) Бараш помош од богови, луѓе па се до демони :) Ако, таква ти е верата...
--- надополнето: Sep 19, 2011 3:13 PM ---
"Come on, punk, make my day!"- dirty Hary. :sneaky:
--- надополнето: Sep 19, 2011 2:59 PM ---

Да, сите животинки, во почетокот беа тревопасни битија.
Заборави физика... прво биологија малку од малку научи...
Ете каде си промашил ти и си почнал да му велиш на Исус: Де дојди спаси ме... И јас би почнал така ако има уште еден ко тебе... :)

S

smexy

Гостин
>Да, сите животинки, во почетокот беа тревопасни битија.
>сите животинки...почетокот...тревопасни битија
>животинки...почетокот...тревопасни
>почетокот

mfw

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Најзабавниот дел е што овде има едно 10 атеисти и Мики. Треба да се преименува насловов во Зошто атеистите на форумов се опседнати со Мики и обратно? :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Најзабавниот дел е што овде има едно 10 атеисти и Мики. Треба да се преименува насловов во Зошто атеистите на форумов се опседнати со Мики и обратно? :D
Има едноставно објаснување за тоа. Само Мики не заприметува кога е заебаван. Се има навикнато на тоа, искуство...Овие другите видоа дека не ќе ја бива работата со квазихипстерските обвинувања, и фатија џаде...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
....:pos:....
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:56 AM ---
Има едноставно објаснување за тоа. Само Мики не заприметува кога е заебаван. Се има навикнато на тоа, искуство...Овие другите видоа дека не ќе ја бива работата со квазихипстерските обвинувања, и фатија џаде...
Тоа кое Ти го нарекуваш „заебавање„, не само што е категорија на која не и придавам внимание, туку е „нешто„ кое силно ми потврдува дека сум на добриот-Христовиот пат. Ако можеа Христа Бога да Го искушуваат, понижуваат и конечно, да Го убијат, овие, како ги нарекуваш, „заебавања„, за мене се лесна и беспредметна категорија...:icon_mrgr:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
....:pos:....
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:56 AM ---

Тоа кое Ти го нарекуваш „заебавање„, не само што е категорија на која не и придавам внимание, туку е „нешто„ кое силно ми потврдува дека сум на добриот-Христовиот пат. Ако можеа Христа Бога да Го искушуваат, понижуваат и конечно, да Го убијат, овие, како ги нарекуваш, „заебавања„, за мене се лесна и беспредметна категорија...:icon_mrgr:
Знам Мики, знам. И на Девина кога ќе и кажеме дека е скроз забегана, и таа ја користи оваа твоја реплика...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па јас всушност и сум експерт, тоа ми е струката(но ете не ми е дојдено да се фалам колку знам и да билдам его по форуми)
Алал да Ти е! Ти симињам капа на Твојата експертност...
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:58 AM ---
и можам да кажам дека ниту еден бог не ги познава природните закони...
Да, навистина, можеш да кажеш било што, чак и ова погоре напишаново и да останеш жив, нели? :icon_lol:
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:59 AM ---
. Ти, сигурно не си запопено момче нели...
Не, не сум поп, само обичен анонимен верник во Црквата Христова.
--- надополнето: Sep 20, 2011 9:00 AM ---
Ти во ништо не веруваш како што гледам од постовите, ниту пак правиш како што проповедаш, а за да те научам јас наука, ќе правам како црквата твоја: ќе оставаш доволно пари на мојта икона, науката, за да имам за некоја „корка“ леб и уште една кола :) А јас ќе ти „проповедам“ за наука :)
Доволно фер нели?
И зошто јас да те учам кога можеш самиот? Зарем не ти дадов начин како да научиш? Се можеш самиот да завршиш... не ти треба никој! Проклети ученици на мајсторот! Никогаш не стануваат самите мајстори на својот живот...
Сонце си ти :) Бараш помош од богови, луѓе па се до демони :) Ако, таква ти е верата...
Мммм, да...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Да, и јас се извинувам за оф топикот, и ова е последно од мене.

Успеа од сите мои постови да извадиш една реченица, која ни најмалку не е репрезентативна, и која е плус извадена од контеккт, и да ја постираш овде.

Тоа е Лурз, подло. Затоа се чуствуваш шутиран во подфорумот религија, затоа што во недостиг на аргументи се служиш со подметнувања. А поголеми тролања од твоите квази прашања во подфорумот религија, од типот дали е исправно да се јаде колбас во петок, додека некој дискутира за природата на злото, веројатно нема...
твоето прашање го префрлив овде, да не одиме толку вон темата за барови и хомосексуалност. Ќе те замолам да го постираш тоа прашање...вака не сум сигурен дека нешто такво сум прашал. Плус, можеби е извадено од контекст.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
твоето прашање го префрлив овде, да не одиме толку вон темата за барови и хомосексуалност. Ќе те замолам да го постираш тоа прашање...вака не сум сигурен дека нешто такво сум прашал. Плус, можеби е извадено од контекст.
Тоа се вика иронија Лурз. Само сакав да ти покажам на кое ниво ти се прашањата и колкав интерес предизвикуваат. А всушност, и не би се изненадил да имаш нешто такво прашано...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Тоа се вика иронија Лурз. Само сакав да ти покажам на кое ниво ти се прашањата и колкав интерес предизвикуваат. А всушност, и не би се изненадил да имаш нешто такво прашано...
затоа те замолувам посочи каде сум прашал такво нешто апсурдно, не е добро да се обвинува без факти. Можда да тролам, пошто не ни гледав иднина за прашања, за она што ме интересира, но вакви прашања.. .Нивото...хм, голем знак прашалник некој некому да го мери нивото. А всушност зошто ме оценуваш мене и моите прашања?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
затоа те замолувам посочи каде сум прашал такво нешто апсурдно, не е добро да се обвинува без факти. Нивото...хм, голем знак прашалник некој некому да го мери нивото. А всушност зошто ме оценуваш мене и моите прашања?
А зошто да не? Ако излегуваш на јавен форум со прашања, можеш да очекуваш некој да ги оценува...

Така? Повеќето твои дискусии се потполно лишени од вило каква суштина. Комплетно про форма, беспредметни.

Мики кутриот се труди, не кажува кој знае што, ама барем зборува за важни работи. Ти си го пополнуваш времето со форумот, и најчесто не разбираш ни на кој терен е топката...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Човекот е бескрајно забавен ко ќе видиш. Не знам што толку жолчно сте се фатиле за него, имате сатанисти, евреи муслимани, атеисти, ама очигледно и покрај триста излупани зелени овде од сите страни Мики е најголем хит. Дури ме изненадува како на повикување мајки, шајки, користење епитети како Глуп, ниеднаш не реплицирал со таков јазик ( бар јас колку што ги имам читано темиве, демантирајте ме ако грешам). Мислењата му се јуник :D Али барем не шири негативизам, бар јас не го гледам низ таа призма.
Ама ај кога веќе правиме муабет за човекот ( Мики извини друже, овака што те ставам у пост, ајл брн и хел фор дет :D) и а про по темава интересно е тоа што колку и да употербувам сарказам реално овде пишуваат 99% атеисти и Мики. Другите се попатни посетители. Не навлегувам во другите теми, ама во оваа насловот сосем одговара на тоа што се пишува овде.

А да и да не заборавам. Смекси пиши некој содржаен пост молим те, не за друго се шлепаш покрај луѓе кои знаат да дискутираат овде (мислам на атеистите). Твоиве постови ме асоцираат на луѓе кои во толпа се дерат Такаааа е. А што е така и што мислат кому му е гајле. Плус имаш и демотивации на лагер. Абе комплетно разоружување на целосната багра.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Човекот е бескрајно забавен ко ќе видиш. Не знам што толку жолчно сте се фатиле за него, имате сатанисти, евреи муслимани, атеисти, ама очигледно и покрај триста излупани зелени овде од сите страни Мики е најголем хит. Дури ме изненадува како на повикување мајки, шајки, користење епитети како Глуп, ниеднаш не реплицирал со таков јазик ( бар јас колку што ги имам читано темиве, демантирајте ме ако грешам). Мислењата му се јуник :D Али барем не шири негативизам, бар јас не го гледам низ таа призма.
Ама ај кога веќе правиме муабет за човекот ( Мики извини друже, овака што те ставам у пост, ајл брн и хел фор дет :D) и а про по темава интересно е тоа што колку и да употербувам сарказам реално овде пишуваат 99% атеисти и Мики. Другите се попатни посетители. Не навлегувам во другите теми, ама во оваа насловот сосем одговара на тоа што се пишува овде.
Јас сто пати имам кажано, Мики е еден од моите јунаци, и без него подфорумов религија е празен. Мики има развиено единствен имунолошки систем против рационалното, кои не дозволува ниту една логична мисла да стигне до неговиот ум. На тој начин тој се брани од сите трикови на Рогатиот...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
А зошто да не? Ако излегуваш на јавен форум со прашања, можеш да очекуваш некој да ги оценува...

Така? Повеќето твои дискусии се потполно лишени од вило каква суштина. Комплетно про форма, беспредметни.

Мики кутриот се труди, не кажува кој знае што, ама барем зборува за важни работи. Ти си го пополнуваш времето со форумот, и најчесто не разбираш ни на кој терен е топката...
се надевам вакви оценки :confused:сам себе да се величаш преку вакви проценки ќе те нахранат доволно до некој друг ваков бесцелен муабет...предлагам да се сокријат сите огледала во Македонија и пошироко.
Потврда повеќе за она што го пишав за теми за хомосексуалците и верниците.

Kajgana Shop

На врв Bottom