Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Абе Хептаграм.....ги направи атеистите идиоти и лудаци.
Исмевањето е идиотизам!
Да дебатираат и да разменуваат идеи со верници не се случува овде на форумов, така да останува да си лечат комплекси...јбг тоа е болната вистина.
За да си гностик треба да се знаеш, јебеш пракси и срања....тука не ти помага ништо такво.
Тоа што ти така си ме разбрал, е твој проблем.
Јас напишав зошто се тука, ако ти чини седи и збори, ако не - оди за знаење на некое друго место зборувај и не си лечи комплекси...

Ако гностиците „јебеа пракси“ ќе беа некако... христијани?
Ама толку знаеш изгледа и ти...
Нема да дебатираме за твоето знаење тука, нели ;)

P.S. Ти ми ги потврдуваш теориите со твоите писанија тука... сфаќаш?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа што ти така си ме разбрал, е твој проблем.
Јас напишав зошто се тука, ако ти чини седи и збори, ако не - оди за знаење на некое друго место зборувај и не си лечи комплекси...

Ако гностиците „јебеа пракси“ ќе беа некако... христијани?
Ама толку знаеш изгледа и ти...
Нема да дебатираме за твоето знаење тука, нели ;)

P.S. Ти ми ги потврдуваш теориите со твоите писанија тука... сфаќаш?
Да не се нервираш?

Не пишувам за есените овде, за гностиците во смисла на тие што знаат...не си ми ги прател дискусиите доволно добро од порано.

Теории викаш...и во тие теории ти си во право нели?
хахаххахаххх јој што би рекли брача срби.
Да те информирам, бладаш....се губиш како гуска во магла. Ако имаш прилика да посматраш таква појава, многу ќе научиш.;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што сакаш да кажеш?
Дај образложи...да не брзам со коментари на ова.
Ти сериозен си? Бараш да ти образложувам што значи негација? :vozbud:
Боди, негација - негирање. Пример социјалност, социјализација - особина на друштвеност, комуникативност. Нејзина негација е асоцијалност - повлеченост, некомуникативност и слично. Значи спротивност на првиот случај.
Исто е и со теизам и атеизам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти сериозен си? Бараш да ти образложувам што значи негација? :vozbud:
Боди, негација - негирање. Пример социјалност, социјализација - особина на друштвеност. Нејзина негација е асоцијалност - повлеченост, некомуникативност и слично. Значи спротивност на првиот случај.
Исто е и со теизам и атеизам.
Примерот ти е неадекватен, ама треба да се лафи до сто и една да се докаже истото...батали.
Убаво ти нагласив, во два поста пред овој, не планирам по трет пут.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Да те информирам, бладаш....се губиш како гуска во магла. Ако имаш прилика да посматраш таква појава, многу ќе научиш.;)
Ма нормално од тебе да пробаш да навредиш, нормално :)
Ќе се испукаш без да мислиш и после - атеистите и другите криви - лечеле комплекси.
Да почнеш да не правиш проекции врз другите?

Есени, гностици во смисла „ да знаат“? Сам си измислуваш што се гностиците? Ти гностик а? :)
Ако, денес кој не сака да е атеист за да не го зеза пола семејство, станува гностик, завиткано во магла за да биде по кул. Знам... јако е нели ...
Сигурно си прочитал некаде за гноза(нормално не од гностичарите, тие „проклети“ дуалисти) и од таму гностици си најде ти = знаење...

Не лафи многу, одиш оф-топик со своите беседи...
Рече тука иделе за да лечат комплекси?
Ти што бараш тука како не-атеист? Да им кажеш на христијанит дека не се гностичари, не знаат? :)
Абе ајде, доцна е, не читаш што пишуваш веќе, колку да се напише, те занесе муабетот.
Знаел тој... добро е ако знаеш кој број кондури носиш... :)
Малку на твое рамниште, да ме разбереш...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма нормално од тебе да пробаш да навредиш, нормално :)
Ќе се испукаш без да мислиш и после - атеистите и другите криви - лечеле комплекси.
Да почнеш да не правиш проекции врз другите?

Есени, гностици во смисла „ да знаат“? Сам си измислуваш што се гностиците? Ти гностик а? :)
Ако, денес кој не сака да е атеист за да не го зеза пола семејство, станува гностик, завиткано во магла за да биде по кул. Знам... јако е нели ...
Сигурно си прочитал некаде за гноза(нормално не од гностичарите, тие „проклети“ дуалисти) и од таму гностици си најде ти = знаење...

Не лафи многу, одиш оф-топик со своите беседи...
Рече тука иделе за да лечат комплекси?
Ти што бараш тука како не-атеист? Да им кажеш на христијанит дека не се гностичари, не знаат? :)
Абе ајде, доцна е, не читаш што пишуваш веќе, колку да се напише, те занесе муабетот.
Знаел тој... добро е ако знаеш кој број кондури носиш... :)
Малку на твое рамниште, да ме разбереш...
Кое црно рамниште? :)
Јас не спомнав рамништа и ридови, ама штом мислиш дека си на повисоко рамниште од некого ок.....ќе го осетиш падот, кога тогаш....јас сум тука да ти го олеснам ;)
За гностиците.....немам намера да се замарам, и тоа по милионити пат....пишувано е за ова доста.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Кое црно рамниште? :)
Јас не спомнав рамништа и ридови, ама штом мислиш дека си на повисоко рамниште од некого ок.....ќе го осетиш падот, кога тогаш....јас сум тука да ти го олеснам ;)
За гностиците.....немам намера да се замарам, и тоа по милионити пат....пишувано е за ова доста.
Ма како нема да осетиме пад... да му умре на комшијата козата е муабетот :) Да одмореш малку?

Како што не се замараш со гностиците, и со се друго кога ќе нема што да кажеш, ај биди добар и не се заморувај ни со мене ни со темава ни со форумот... Што велиш на тоа?
За да не лечиш комплекси како атеистиве по темава, не за друго... нели тие затоа идат тука... да лечат комплекси бидејќи секој сепак е муслиман или христијанин, од раѓање (така велат религиозните по форумов, иако ете ти си бил гностик).
Не гледам зошто таа твоја изјава за атеистите што бараат тука, да не ја поврземе со тебе, иако рече дека не си атеист!

П.С. Сумерските божества и ритуали(ако воопшто си се заморувал со тоа, а се сомневам) бааги те донеле до знаење тебе заедно со Нибиру... во врска со атеизмот и постоењето богови :) Се гледа!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма како нема да осетиме пад... да му умре на комшијата козата е муабетот :) Да одмореш малку?

Како што не се замараш со гностиците, и со се друго кога ќе нема што да кажеш, ај биди добар и не се заморувај ни со мене ни со темава ни со форумот... Што велиш на тоа?
За да не лечиш комплекси како атеистиве по темава, не за друго... нели тие затоа идат тука... да лечат комплекси бидејќи секој сепак е муслиман или христијанин, од раѓање (така велат религиозните по форумов, иако ете ти си бил гностик).
Не гледам зошто таа твоја изјава за атеистите што бараат тука, да не ја поврземе со тебе, иако рече дека не си атеист!

П.С. Сумерските божества и ритуали(ако воопшто си се заморувал со тоа, а се сомневам) бааги те донеле до знаење тебе заедно со Нибиру... во врска со атеизмот и постоењето богови :) Се гледа!
Батали, измеша и баби и жаби и се живо.

А за боговите....поздрави ги од мене нареден пат кога ќе ги видиш, прашај ги што ќе ти речат за мене. ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Пак батали :D

Абе баталено е... јас само ти ја следам трагата на твоето „знаење“... оди си ако е баталено. Што зборуваш без веза?
Ќе прашам луѓе јас за тебе, не богови. За луѓе, луѓе се прашуваат ;)
Не го прочита документот од претходните постови! Срамота...

Со едно глупо реплицирање на мој став што бараат атеистите тука, види се кај загина... зборувај за тоа што бараат атеистите тука... што бладаш?
И што бараш пак ти тука кога не збориш ништо во врска со темава?
ГИ навредуваш атеистите, им велиш дека лечат комплекси? :tapp:

Ако тие тоа го прават тука, не знам дали ти си далеку од тоа!

Не си јасен воопшто! Зборуваш за знаење, гноза, а постојано нешто неточно зборуваш, замрсено. Твојот бог бааги знаење ти дава штом ти вака гностичар се најде!
Демијургот бааги те мачи тука нели?

Атеист си ти, ама не смееш да се кажеш и тука си на темата религија бидејќи матните води на религијата ти се безбедно место за бладање, нели? :)
Ако сине :) Подобро гностик во денешно време отколку атеист на тема за религија, знаеме тоа...

П.С. До кога ќе седиш да ми реплицираш? Додека не си кажеш во умот: е му кажав сега убаво (иако нема врска со темата)?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
П.С. До кога ќе седиш да ми реплицираш? Додека не си кажеш во умот: е му кажав сега убаво (иако нема врска со темата)?
Ај утре...живи и здрави да сме. :)
Ќе пробам да ги поврзам бабите и жабите....
Сега е касно што викаш....да утепам уште една партија шах и на спиење :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Ај утре...живи и здрави да сме. :)
Ќе пробам да ги поврзам бабите и жабите....
Сега е касно што викаш....да утепам уште една партија шах и на спиење :)
Ете пак...
Како може да кажеш за некој што не го познаваш и што не го разбираш што пишува тука дека лечи комплекси?
Атеист си лечи комплекси ако пишува за философијата на религијата (ако може и да се каже философија)?
Атеистот е всушност теист само незнае :D Според твоето мнение за луѓето тука...
Сите ги ставаш во еден ист кош што пишуваат тука бре момак?

Не бидува така човеку... бабите и жабите ти даваат постојано 4 без разлика дали се менува кај тебе бројот и на баби и на жаби :D

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.094
Поени од реакции
9.402
Se e dozvoleno da se zbori i pravi koga e vo prasanje nashata religija. National georgraphic se istite tie sto ja lazhiraat celata svetska istorija gi matat umovite na lugjeto so razni nevistini, prikazni koi se napraveni da deluvaat kako interesni showbiz emisii koj se so dinamicni delovi da go drzhat interesot na gledachot i na kraj ne doveduvaat do nikakov zakluchok i so nikakvi argumenti donesuvaat zakluchoci za temite kako na primer vo nasata Isus.
Momentalno zagledaj nekoj dokumentarec shto e na premiera na NG i kazi mi dali na kraj se otkriva nekoj odgovor, se doagja do zakluchok ili zavrshuvaat so nekoj repliki kako n pr. We will never know ili For know it stays like this! no conclusion pravenje opshta zabuna. NG od ostanati naucni emisii e ok no vo pozadina ostanuvaat samo kako perachi na mozoci ako isto gi imas gledano za 9/11 dokumentarcite begaat od vistinata i ne odat konkretno vo temata koj go napravil toa. Hulenje e toa sto go prikazhuvaa za Isus poradi toa shto i samite "Nauchnicie" shto gostuvaa bea samo marioneti ednonasochni.
Кои невистини колега?

Па Библијата (Стар Завет) е збир приказни напишана од луѓе кои живееле во бронзено време и нивниот поглед на светот. Секако и како оправдување за геноцидите кој Мојсије и другарите му го сториле над народи кои ништо не им згрешиле али ете „Господ им наредил“ па тоа е ОК.

А во Новиот Завет како што кажав и самите евагелија се различни едно од друго и како да не се посомнева човек?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Атеистите иако негираат, тие (еден голем дел) живеат во сомнеж. Сомнеж кон верувањето и сомнеж кон сопственото неверување. Затоа и се пројавува таквиот ритам на размислување во нивните постови. Очигледно е дека се плашат за своето неверие и брзоплето го оправдуваат истото со напаѓање на религијата и верниците( некои нивни постапки).

Било како било, длабоко во себе( во моменти на нормално и трезно анализирање на се што ги опкружува), тие знаат дека нешто не е во ред со нивната невера, но ете, немаат храброст да му стапнат на својот татко на опашката ( мистер Луци). Јас сепак се надевам дека многумина ќе го пројдат патот кој ќе ги однесе од сомнежот до верувањето. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Атеистите иако негираат, тие (еден голем дел) живеат во сомнеж. Сомнеж кон верувањето и сомнеж кон сопственото неверување. Затоа и се пројавува таквиот ритам на размислување во нивните постови. Очигледно е дека се плашат за своето неверие и брзоплето го оправдуваат истото со напаѓање на религијата и верниците( некои нивни постапки).

Било како било, длабоко во себе( во моменти на нормално и трезно анализирање на се што ги опкружува), тие знаат дека нешто не е во ред со нивната невера, но ете, немаат храброст да му стапнат на својот татко на опашката ( мистер Луци). Јас сепак се надевам дека многумина ќе го пројдат патот кој ќе ги однесе од сомнежот до верувањето. :)
Patot e preku islamot.

Sherijat mu e majkata.

Kje ne terminirate, bez griza na sovest vo toj slucaj.

Kajgana Shop

На врв Bottom