Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Просто прашање ти поставив...на што се базира негацијата?Да образложам?! Добро бе Боди, што не ти е јасно? Што значи негација?
Не се чуди.
Просто прашање ти поставив...на што се базира негацијата?Да образложам?! Добро бе Боди, што не ти е јасно? Што значи негација?
Тоа што ти така си ме разбрал, е твој проблем.Абе Хептаграм.....ги направи атеистите идиоти и лудаци.
Исмевањето е идиотизам!
Да дебатираат и да разменуваат идеи со верници не се случува овде на форумов, така да останува да си лечат комплекси...јбг тоа е болната вистина.
За да си гностик треба да се знаеш, јебеш пракси и срања....тука не ти помага ништо такво.
Да не се нервираш?Тоа што ти така си ме разбрал, е твој проблем.
Јас напишав зошто се тука, ако ти чини седи и збори, ако не - оди за знаење на некое друго место зборувај и не си лечи комплекси...
Ако гностиците „јебеа пракси“ ќе беа некако... христијани?
Ама толку знаеш изгледа и ти...
Нема да дебатираме за твоето знаење тука, нели
P.S. Ти ми ги потврдуваш теориите со твоите писанија тука... сфаќаш?
Ти сериозен си? Бараш да ти образложувам што значи негација?Што сакаш да кажеш?
Дај образложи...да не брзам со коментари на ова.
Примерот ти е неадекватен, ама треба да се лафи до сто и една да се докаже истото...батали.Ти сериозен си? Бараш да ти образложувам што значи негација?
Боди, негација - негирање. Пример социјалност, социјализација - особина на друштвеност. Нејзина негација е асоцијалност - повлеченост, некомуникативност и слично. Значи спротивност на првиот случај.
Исто е и со теизам и атеизам.
Ма нормално од тебе да пробаш да навредиш, нормалноДа те информирам, бладаш....се губиш како гуска во магла. Ако имаш прилика да посматраш таква појава, многу ќе научиш.
Кое црно рамниште?Ма нормално од тебе да пробаш да навредиш, нормално
Ќе се испукаш без да мислиш и после - атеистите и другите криви - лечеле комплекси.
Да почнеш да не правиш проекции врз другите?
Есени, гностици во смисла „ да знаат“? Сам си измислуваш што се гностиците? Ти гностик а?
Ако, денес кој не сака да е атеист за да не го зеза пола семејство, станува гностик, завиткано во магла за да биде по кул. Знам... јако е нели ...
Сигурно си прочитал некаде за гноза(нормално не од гностичарите, тие „проклети“ дуалисти) и од таму гностици си најде ти = знаење...
Не лафи многу, одиш оф-топик со своите беседи...
Рече тука иделе за да лечат комплекси?
Ти што бараш тука како не-атеист? Да им кажеш на христијанит дека не се гностичари, не знаат?
Абе ајде, доцна е, не читаш што пишуваш веќе, колку да се напише, те занесе муабетот.
Знаел тој... добро е ако знаеш кој број кондури носиш...
Малку на твое рамниште, да ме разбереш...
Ма како нема да осетиме пад... да му умре на комшијата козата е муабетот Да одмореш малку?Кое црно рамниште?
Јас не спомнав рамништа и ридови, ама штом мислиш дека си на повисоко рамниште од некого ок.....ќе го осетиш падот, кога тогаш....јас сум тука да ти го олеснам
За гностиците.....немам намера да се замарам, и тоа по милионити пат....пишувано е за ова доста.
Батали, измеша и баби и жаби и се живо.Ма како нема да осетиме пад... да му умре на комшијата козата е муабетот Да одмореш малку?
Како што не се замараш со гностиците, и со се друго кога ќе нема што да кажеш, ај биди добар и не се заморувај ни со мене ни со темава ни со форумот... Што велиш на тоа?
За да не лечиш комплекси како атеистиве по темава, не за друго... нели тие затоа идат тука... да лечат комплекси бидејќи секој сепак е муслиман или христијанин, од раѓање (така велат религиозните по форумов, иако ете ти си бил гностик).
Не гледам зошто таа твоја изјава за атеистите што бараат тука, да не ја поврземе со тебе, иако рече дека не си атеист!
П.С. Сумерските божества и ритуали(ако воопшто си се заморувал со тоа, а се сомневам) бааги те донеле до знаење тебе заедно со Нибиру... во врска со атеизмот и постоењето богови Се гледа!
Пак батали
Ај утре...живи и здрави да сме.П.С. До кога ќе седиш да ми реплицираш? Додека не си кажеш во умот: е му кажав сега убаво (иако нема врска со темата)?
Ете пак...Ај утре...живи и здрави да сме.
Ќе пробам да ги поврзам бабите и жабите....
Сега е касно што викаш....да утепам уште една партија шах и на спиење
Кои невистини колега?Se e dozvoleno da se zbori i pravi koga e vo prasanje nashata religija. National georgraphic se istite tie sto ja lazhiraat celata svetska istorija gi matat umovite na lugjeto so razni nevistini, prikazni koi se napraveni da deluvaat kako interesni showbiz emisii koj se so dinamicni delovi da go drzhat interesot na gledachot i na kraj ne doveduvaat do nikakov zakluchok i so nikakvi argumenti donesuvaat zakluchoci za temite kako na primer vo nasata Isus.
Momentalno zagledaj nekoj dokumentarec shto e na premiera na NG i kazi mi dali na kraj se otkriva nekoj odgovor, se doagja do zakluchok ili zavrshuvaat so nekoj repliki kako n pr. We will never know ili For know it stays like this! no conclusion pravenje opshta zabuna. NG od ostanati naucni emisii e ok no vo pozadina ostanuvaat samo kako perachi na mozoci ako isto gi imas gledano za 9/11 dokumentarcite begaat od vistinata i ne odat konkretno vo temata koj go napravil toa. Hulenje e toa sto go prikazhuvaa za Isus poradi toa shto i samite "Nauchnicie" shto gostuvaa bea samo marioneti ednonasochni.
Patot e preku islamot.Атеистите иако негираат, тие (еден голем дел) живеат во сомнеж. Сомнеж кон верувањето и сомнеж кон сопственото неверување. Затоа и се пројавува таквиот ритам на размислување во нивните постови. Очигледно е дека се плашат за своето неверие и брзоплето го оправдуваат истото со напаѓање на религијата и верниците( некои нивни постапки).
Било како било, длабоко во себе( во моменти на нормално и трезно анализирање на се што ги опкружува), тие знаат дека нешто не е во ред со нивната невера, но ете, немаат храброст да му стапнат на својот татко на опашката ( мистер Луци). Јас сепак се надевам дека многумина ќе го пројдат патот кој ќе ги однесе од сомнежот до верувањето.