bonbon4e
100% крејзи :P
- Член од
- 4 септември 2010
- Мислења
- 226
- Поени од реакции
- 17
оф леле, можев и јас чичко гугл да го прашам,
работата е што сакав поедноставно
сепак фала. :smir:
оф леле, можев и јас чичко гугл да го прашам,
Односот на Тито кон Македонија и Македонците зависел од неговиот интерес, односно од политичката и друг вид добивка која би можел да ја искористи. Броз, според официјалната биографија, е од мешан хрватско-словенечки брак. Неговите интереси почесто се насочени кон овие тогашни ју. републики (многу се залагал да речеме за споровите околу Трст и неговата околина, многу повеќе отколку за Пиринскиот и егејскиот дел од Македонија) и се разбира, кон најголемата од нив, Србија. За другите имал помалу време - често информациите за нив ги добивал од втора рака, од негови избрани луѓе, на кои и им ја препуштал работата таму. Значи, Тито игра двојна игра со Македонија, во зависност од историскиот момент и од тоа колку е удобна во тој миг неговата столица, статус и сл.
Во врме на Тито Циле беше директор на молерска задруга немаше ни биро а сега е сопственик на синџир аптеки, градежна фирма со 1000 вработени недвижнини вредни милиони и милони евра и кизнај што уште не. Така да не ви е Тито крив што не напраивте ништо во животот.Togas bevme nekoj i nesto a sega sme nikoj i nisto.
Imase barem sredna klasa,pogolema ramnopravnost kaj lugeto...nemoj tuka so cile mile da me zaebavas.Во врме на Тито Циле беше директор на молерска задруга немаше ни биро а сега е сопственик на синџир аптеки, градежна фирма со 1000 вработени недвижнини вредни милиони и милони евра и кизнај што уште не. Така да не ви е Тито крив што не напраивте ништо во животот.
A oти да гние на голи оток?Imase barem sredna klasa,pogolema ramnopravnost kaj lugeto...nemoj tuka so cile mile da me zaebavas.
A ti mnogu znaes dali sme napravile nesto vo zivotot za da spomnuvas tuka,,a sega neka te karaat planincive i minister uck,koj vo negovo vreme ke gniese na Goli Otok a sega ti sedi na ministerska fotelja i ti ja kroi sudbinata na drzavata.
Oti 2001 se krenal protiv sopstvenata drzava vo koja cel zivot ziveel,ali toa ne e nisto neli.Vo Titovo vreme ke bese lincuvan od samiot narod.E taka se cuva i brani edna zemja,sega prijatele nasava zemja ti e dno dna koj saka ne dupi i dirigira so nas.A oти да гние на голи оток?
Оти се бори за правата на својот народ?!?! За тебе со полно право Брашнаров, Ченто и редица други со право ги отерале на голи оток?? Заслужено ги стрелале оние кои неќеле да се борат на сремски фронт?
И за Ченто и Брашнаров и куп други рекоа и ги осудија оти се кренале против својата држава.Oti 2001 se krenal protiv sopstvenata drzava vo koja cel zivot ziveel,ali toa ne e nisto neli.Vo Titovo vreme ke bese lincuvan od samiot narod.E taka se cuva i brani edna zemja,sega prijatele nasava zemja ti e dno dna koj saka ne dupi i dirigira so nas.