Ок значи не ме сваќај буквално, нормално дека има милиони случаеви на злоставување, али ја тука мислев на оние случаеви што медиумски се прикажуваат каде максимално и грандиозно се експонираат т.е. во кој единствена вистина е дека се превртува целата сторија и фактичка состојба, со една и единствена цел а тоа е привлекување на што е можно поголемо внимание, по што се создава илузија за тоа колку злобата е доминанта и во колку злобно време живееме.1.Неколкуте милиони случаи...поточно кажано...
2.Подобро да не знаеш...
3.Зошто бе,сега помалку боли?
Сите можеме да дремеме на софа со нозете у вис и пиво во рака и да бидеме хипнотизирани од телевизорот кој дрнда и 90% од тоа што го пропагира е чиста лага, зашо верувал или не сосема е поинакво кога ќе се разбодуш наутро и се помолиш да баш денес ТИ не бидеш жртва на плачкање, силување, бесење, свирепо малтретирање, сквернавње кој се разбира во догмите на минатото си имале своја примена во секојдневието на речиси секој, се додека некој не се спротиставил и покажал муда да ги промени.
Значи не ми е целта да судам кое време е полошо или помизерно за живеење , ќе оставам историјата да пресуди за тоа, но во едно сум сигурен секое време со сопствените манифестации на зло, со развојот на цивилизација и злото феноменолошки се манифестира во поинаков облик. :helou: