- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.665
- Поени од реакции
- 37.642
...нека речат лек , а не вакцина!, pa sea ti vidi dali Vakcina pomaga za Kancer ili ne.
...нека речат лек , а не вакцина!, pa sea ti vidi dali Vakcina pomaga za Kancer ili ne.
Па како да им ресет кога се едни исти 33 години ги гласате бе?По еден несреќен тек од околности, ради стекнати повреди од туѓа грешка, деновиве ме шетаат низ скопските клиники, а во нив го видов она кое посредно ми беше веќе познато.
Јавното здравство е распаднат и гнил систем и му требит „голем ресет„!
Кажи докторке каде точно се случило ова многу ме интересира....бисер на денот во нашето здравство, штета што не можев со слика да го овековечам, а тоа е моментот кога поради немање Езмарк повеска (да се стегне раката за да се земе крв од вена), се искористи стетоскопот, вртејќи го цревото на стетоскопот околу раката да се стегне при земање венска крв!
Toa od mnogu filmovi gledanje...бисер на денот во нашето здравство, штета што не можев со слика да го овековечам, а тоа е моментот кога поради немање Езмарк повеска (да се стегне раката за да се земе крв од вена), се искористи стетоскопот, вртејќи го цревото на стетоскопот околу раката да се стегне при земање венска крв!
Od koga e Ukraina vo EU ?и ЕУ здравство е УПМ
https://newz24live.com/vadene-na-mlechni-zabi-zavrshi-tragichno-po-zhivotot-na-5-godishno-dete/
„Како да насетуваше трагедија. Одби да му стават маска, на крајот анестезиологот насилно му го направи тоа пред мојата сопруга. Таа го молеше да престане, но тој не ја послуша, откако Велес заспа“, рече таткото.
во право си, во брзање згрешив, а мислам дека и парталот имаше прво напишано Полска па исправил...Od koga e Ukraina vo EU ?
A i si velam deka si slushnal deka pred anestezija treba da potpishesh deka si zapoznat so site rizici shto gi nosi istata!?
Zhalosno za edno detence da zavrshi na vakov nacin ama i roditelite se krivi!
Ne se stava na dete Anestezija za vakva banalna rabota. Dovolen e gas za smeenje ( Distickstoffmonoxid )
фали оној докторот од Вевчани, недозавршен ама добар
Нема договор на неодредено за тетки на кои им е "изгубено магарето". Знае министерот шупраи.@bijons имаш ли некое инфо до каде е работата на вработените оо договор на дело, дали ке ги трансформираат на неодредено или ништо сега бидејќи ке има техн.влада?
Овој министеров за здравство само ветувања дава а ништо не исполнува. Исто така падна у вода и реорганизацијата на клинички центар да биде само со еден директор.
...знам дека колега со партиска книшка од позиција (сдсм) ургираше за синот да го вработат во овој бран на неопределено вработување, а работел веќе три години со договор на дело, ако напишам што му рекле нема да ми веруваш и тоа од поставен директор од Алијанса, нели здравството е кај нив, „во дискреција да ти кажам, јас би го вработил, вреден е, се покажал и за време на пандемијата со коронавирусот, ама Таравари ќе ме искара, исклучиво Албанци ќе бидат примени на неопределено во здравството“, така да, Алијанса ако остане во здравството со министерувањето, пиши пропало за другите, тие од сите албански партии се најрадикални, дволични и психички непредвидливи гледај им ги очите и колку да ветат, Македонец нема да вработат, министерот ФМ е само бла бла ветува пред камера, тој онкологија не ја среди со афера со чисти докази, а вети, а не пак друго, ај што те гледам, од Алијанса не очекувај!@bijons имаш ли некое инфо до каде е работата на вработените оо договор на дело, дали ке ги трансформираат на неодредено или ништо сега бидејќи ке има техн.влада?
Овој министеров за здравство само ветувања дава а ништо не исполнува. Исто така падна у вода и реорганизацијата на клинички центар да биде само со еден директор.
Мене со заштитна нараквица ме стегнаа за да ми земат крв, дури од после приметив...бисер на денот во нашето здравство, штета што не можев со слика да го овековечам, а тоа е моментот кога поради немање Езмарк повеска (да се стегне раката за да се земе крв од вена), се искористи стетоскопот, вртејќи го цревото на стетоскопот околу раката да се стегне при земање венска крв!
Има логика ова кај инфекциозни пациенти заради хигиенски причини.Мене со заштитна нараквица ме стегнаа за да ми земат крв, дури од после приметив