- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.606
- Поени од реакции
- 37.543
...нема врска, карактер не менуваш, а тоа е важно!Испод 100 кила сум паднат,не сум више Буцко за жал
...нема врска, карактер не менуваш, а тоа е важно!Испод 100 кила сум паднат,не сум више Буцко за жал
А не,никако не менувам.Ич не поднесувам тролање со слики...нема врска, карактер не менуваш, а тоа е важно!
Sam na sebe si laskas ti ne si bil nikogas bucko, tuku edna s**** debela.,не сум више Буцко
Повели.@Gags @bijons ....nemam slusnato deka ke ima promeni vo e receptite.
Koi pricini li se sto im isteknalo da cepkaat koga bas dobro si funkcionira sistemot, makar da ne me bendisuva samo receptot za antibiotik so rok na vaznost od samo tri dena.
Ubavo e za hronicnata terapija, 6 meseci ne ja mislat pacientite, ne mora da idat na maticen, a sega ne go razbrav Gags kako ke bide po novo.
Barem da im tekne na nasive " umni" glavi, da vmetnat vo sistemot da se proveruva kompatibilnosta na lekovite koi gi prepusuvaat doktorite na eden pacient, kako sto ima vo Germanija.
Не мора да дебатираш, само линкот од релевантен извор го стави....
...а ти демек со веза си, може бе да ме ставиш под игнор и ич нема да гледаш и читаш безвезни содржини,
Прегледај го приврзокот 349071
а Кадаифот пошто ова твое „буцко размишља“ ти го лајкна нема што да му одговорам, затоа што не знае ни да дебатира!
Докторите во Германија можат да сносат и кривична одговорност доколку еве на пример напишат лек кој донел последици за пациентот било тоа од некомпатибилност или немарност.
за што? јас не те разбрав што сакаш, некако далеку си да ти читам мисли!Не мора да дебатираш, само линкот од релевантен извор го стави.
Овој несреќниот, од една грешка налетал на друга, па на трета. Кој од кој неспособен во таа Србија.
Не е тоа споредбата. Швајцарец на 90 години ќе добие процедури во вредност од 100 000 евра на терет на фондот без проблем.Просечен Швајцарец плаќа 800 евра здравствено. Просечен македонец 50 евра и добива 15 пати полошо...ок си е се. Колку платиш толку ќе ги го клатат во болница.
...затоа сите од дијаспора, па и од Швајцарија доаѓаат тука да се лечат, ртг снимат, магнетна ова она да споправат/ сменат заби, да се оперираат, па дури и лекови носат од тука од што цвета здравството во Швајцарија, јебига глупави дијаспорци!Не е тоа споредбата. Швајцарец на 90 години ќе добие процедури во вредност од 100 000 евра на терет на фондот без проблем.
Македонецот и услугите што коштаат 50 евра на 50 годишна возраст - НЕ ГИ ДОБИВА!
Не е се баш во парите, ти како што мислиш! Има нешто и во културата, сељачизмот, сјебаното општество и нефункционирањето на институциите во државата!
Заби можеби, све друго шанси нема....затоа сите од дијаспора, па и од Швајцарија доаѓаат тука да се лечат, ртг снимат, магнетна ова она да споправат/ сменат заби, да се оперираат, па дури и лекови носат од тука од што цвета здравството во Швајцарија, јебига глупави дијаспорци!