Ти ја разбирам поентата, но ти уште во самиот старт тргаш од погрешни основи, а ме мрзи да пишувам на долго.Ako sakame da ima red, nikoj (pa ni Sofijanova) ne moze da bide nad zakonot. Zdravstvoto e cel sistem I ne mozes da pravis kult na licnost. Seuste ne doznavme dali tie 5-6000 evra sto gi zemala mesecno, se vo soglasnost so zakonot. Posto gledam deka tie sto ja branat, 100% se fokusiraat samo na nejzina strucnost (sto patem, nikoj ne ja spori). Ako e se po zakon, alal neka I se parite. Ama ako ne e - togas mora da se osudi samovolie. Oti toa e voved vo haos. Sto ako site strucnjaci (a znam deka gi ima) po kardiologija, hirurgija, nevrologija... pocnat da pravat sto sakaat I da vlecat pari kako sto sakaat? Ke gi opravdame I niv?
Еве казни ја, земете и се, избркајте ја, ама после не плачи зашто каде и да отидеш по институциите грото се неписмени, непродуктивни.
Утре не дај боже да треба да однесеш дете на детска клиника, слободно однеси го кај Палчевска, Дума или остала багра, па после тоа ако не станеш верник, частам.
За тие другите стручњаци што ги наброја, ако не си знаел до сега, сите влечат пари, + бар 80% од нив земаат мито, пред да ти завршат работа.