Зборување во сон

Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Jas mislam deka ne zboruvam vo son, barem nikoj dosega ne mi kazal takvo nesto, imam drugarka koja ko ke spiet samo se zalit za nesto, na pr. nekoj prael galama, toplo i bilo, ladno i bilo... Brat mi pak toj ne zboruvat, toj vikat, se derit... nemate pojma kako, zosto delime soba i neznaete kolku pati me imat taka razbudeno, nikogas ne vikat tolku glasno, samo na spienje i si kazvit nesto negovo. Ednas mn se smeev kazuvase nesto vaka: Kuceto go brkase na maceto... maceto go brkase na kuceto... ama ova mn brzo, so malku mumlanje i malku podolga pauza pomegu dvete recenici. ZAKON

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
И мене често ми се случува да зборувам во сон. Малку ми е чудно викаат дека мозокот се “исклучувал„ и сл. Јас можам да во сон да направам цел разговор, не само што зборувам туку одговарам и на прашања и сл. Стварно чудна работа.

ivanco

Herbie the Love Bug
Член од
17 јануари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
0
Колку само зборам во сон страв ме фака кога спијам со девојката да не се издадам нешто , многупати сум ја замарал сестрами (спиеме во иста соба ) сум и барал чадор сум станувал сум ја тегнел за коса сум пеел нешто и многу други работи се пласам да не имам некој проблем хахахахах :)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Многу ретко зборувам во сон.
Ми се има случено да месечарам,ама не и да зборувам.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Zborvam cesto vo son i toa nekoi nepovrzani raboti barem kako so mi kazvat drugite:vozbud:

Член од
23 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
Hahaha lele mi ja pogodivte temava... mene postojano mi se sluchuva taka, ushte od mala :toe: I ne samo shto zboruvam, mnogu cesto znam i da se smeam i placam i koga kje se razbudam i sfatam zashto, toa e tolku glupavo i bezvezno hihihi .... Bash nepovrzani raboti.....

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Зборев на сон кога бев помал. Така ми кажуваа моите. Најчесто сум зборел со некој другар, сум довикувал нешто или не знам што..

Член од
23 декември 2007
Мислења
41
Поени од реакции
0
Ne veruvam deka ima covek na planetava sto poveke zboruva od mene vo son.Ne veruvav koga mi kazuvaa moive doma deka imam obicaj da se izdadam u son.....heehhehe.Ama zatoa u Ohrid letovo na odmor ja udaviv drugarka mi,abe milon glposti sum zboruvala i ne samo toa tuku sum se premestuvala na drugo mesto da spijam...a ja pojma neam za toa
HELP!

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Jas zboram vo son i neznam dali kazuvam se sto ke me prasat zasto ne se sekavam ni deka me prasale a ne sto sum kazala no kolku ke me razberat toa e prasanje mi imaat kazuvano deka nisto ne se razbiram.Bas ubavo za mene oti ako kazuvam se i da me razbiraat lelee toa ne e ubavo ama bas ic :) :)

Член од
6 мај 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
хх

луѓе, немој да се плашите од оваа појава, а ако се случило да речете нешто што е ,,забрането,, во тој несвестен момент секогаш може да се оправдате дека ,,спијате,,. позз:costumed3

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Ехе, јас со брат ми политики бистрам ко ќе спие тој. Муабети, муабети ехаааааааааа :pos::pos::pos::pos:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ее...не само зборење, приказни раскажувам...А имам и пеено во сон, мајка ми ме слушнала.

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Абе зборење ај да разберам...ама решавање равенки и хистерично смеење во сон не можам да разберам (сестра ми) :kesa:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Ова ми е голем проблем, речиси секоја вечер зборувам во сон, а не би сакала да кажам и да бидат чуени некои работи што не се за да им бидат познати на другите луѓе. :)

Сериозно, дали некој знае како може да се спречи оваа појава? Порано ми беше интересно, но сега сум исплашена бидејќи не се сеќавам на ништо, ми кажуваат отпосле и воопшто немам никаква контрола над тоа.
Дали е поради стрес, поради некои напнати ситуации или немир? На кој начин може да се стабилизира? Доколку знае некој било какви информации нека пише.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
хаха ,, ме имаат снимано во сон како давам интервју на некој и зборам за тоа како се шутира пенал во фудбал ама малце е нејасно што зборувам :pos: :pos: :zver:

Kajgana Shop

На врв Bottom