Зборување во сон

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Тоа ми е многу страшно , неколку пати имам зборувано али смешки било..карање најчесто е ... а инаку сестра ми еднаш почна да збори ама не онака чисто него како да мумла онака некој нечист говор, не збореше него нешо ги испревртуваше зборовите некако многу ми беше страшно :( и мислев дека ме зеза и почнав да и викам не се зезај бе ... и она пак пак и си киднав од соба хаха

Член од
24 мај 2007
Мислења
92
Поени од реакции
0
Интересно случување барем кај мене.
Може да си праааам муабет со некого.
Тоа ми се има случено до сеа два или три пати.Инаку како
што кажаа поназад се збори вистина и така е.
Што ке те прашаат ке си кажеш и сабајлето нема да ти текне што си направил.Ја веке подолго време се спремам брат ми да ме сними ако зборам или шетам натака навака по соба така да ако се деси нешто
ке стајме на нет.:)

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Мене мојте најчесто во сон ме прашуваат некој работи што никогаш нема да им ги кажам ако сум буден и само тогаш одговарам и тоа потсвесно точно им одговарам
еднаш ме прашале дали пушам дали пијам дали се дрогирам и (бидејќи нишо не правев тога) сум им одговорил не бе бегај таму :)
Иначе имам братучетка која што збори во сон и еднаш кога беше кај нас на гости јас на компјутер закачен (до ова време како и стандардно) и братучетка ми ми вика да бе да со автобус ќе одиме до кај нас па на плажа и јас:?:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
сум зборувала во сон..и тоа повеќе пати..еднаш моите ме заприметија некоја вечер и сабајлето јас ги гледав како муле пошо они знаат што сум зборела а јас незнам..исто има една многу смешна случка..некаде накај 2 саат беше јас си легнав се спремав да спијам..и само сестра ми која беше веќе во длабок сон вика: чук чук велигден е:pos::pos:..сум се згазила од смеење а пак она сабајлето исто ништо не се секаваше од тоа

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
ednas...bev premoren
mi vika devojkata "naednas si sedna...si pocna muabet...:) te ostaviv eden minut i ti rekov aj legni si..." i sum ja poslusal
:))))))))))

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Мене лично не ми се десило да зборувам во сон ама на луѓето околу мене да.Се сеќавам татко ми имаше таква навика.Мајка ми еднаш ми кажа дури дека и пеел во сон.Ако се рачуна јас во спиење имам станато и на моите сум им кажувала како сум си поминала предходната вечер и пак сум легнала.Па после кога станав и свесно почнав да зборам за вечерта ме гледаа чудно и ми рекоа дека се сум им раскажала предходно јас сеуште не се сеќавам на такво нешто:toe:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
јас не зборувам во сонот, но еден другар на една екскурзија, се будам сред ноќ тој лежи на другиот кревет и збори нешто, прво мислев нешто се зафркава и сака да ме разбуди и сабајлето ми кажа дека спиел и не му било прв пат да зборува за време на сонот...

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Mnogu cesto zboruvam ili se karam vo son,mi se ima i dva pati sluceno duri i da placam vo son, ama najcesto posle toa blage veze nemam sto se sum se iznakazala.

E

`EsCaPe`

Гостин
Порано ко помала сум зборувала во сон некои неповрзани работи и секако после не се сеќавав на нив.
Иначе страшно ми е малце , затоа што еднаш на мајка ми и се деси да зборува на сон ..и од тогаш иам фобија..:uvo:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
и јас често зборам во сон, а чудното е тоа и што неколку пати имам и пеено...ако не верувате прашајте го брат ми, тој обично ми се гази од смеење додека спијам

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Не зборувам во сон.Ептен ретко ќе сум кажела по 2-3 збора и толку.
А кога ќе слушнам некој како зборува во сон ептен ми е страв некако ми се чини ќе дојде да ме дави :pos2:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Јас зборувам некој вонземјански јазик (звучи вака: Апугхаггсгббасса асустратсгафс). Зборувам да - не многу, но нема некој кој го одгатнал :) Доказ дека вонземјаните имаат влијание на земјата :pos2:

Инаку, бившиот цимер беше комедии :) ми има зборувано, пеено, еднаш дури и го снимав на мобилен (за жал само аудио), го имам прашувано... ееехххееејјј

кога ќе ми текне кога го бараше топчето... или кога пукаше со пушката :vozbud:

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Ретко ми се случува, и знам дека не е опасно, се додека не премине во месечарење (кое веќе се смета за болест, и е доста опасно)...ама имам читано дека не е убаво да се пркинува или буди некој во моментот додека зборува во сон, пошто можело да дојде до оштетувања во сеќавањето и блокада на одредени центри во мозокот...:toe:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Ми се случувало често пати. Не можам да си објаснам зошто се случува тоа ама знам дека човек во тие моменти е најискрен, чудна состојба на умот, не можеш да лажеш тогаш. Најчесто кога зборувам е неразбирливо ама некогаш и доволно јасно за да ми пренесат утредента ако мајка ми случајно влезе во соба и слушне каков муабет си правам јас. :pos:

R

reactive89

Гостин
Еднаш кај мене беше фатално... како помал некаде на моја 12 годишна возраст или помалку нешто... бевме кај бабами, се собравме цела фамилија, братучеди, баба, дедо, вујна, вујко, и моите... и така се собравме во салонот и муабет ваму таму... братучед ми седеше на фотења, а јас седев на земја потпрен на неговите нозе и така по некое време сум заспал... братучед ми почнал да ми збори нешто и ја му одговарав најнормално, ми даваше да јадам наполитанки и да пијам сок, и сето тоа успешно беше изведено во сон... најнормално јадев, пиев... цела фамилија почна да се гази од смеење, и тука вујко ми вика чекај сеа ќе одам да го земам бокалот со вода, отишол ог земал, а во меѓу време братучед ми ми збореше за тоа и јас му одговарав... дојде вујко ми, и братучед ми со се цела фамилија се згазиле од смеење и таман да ми фрли водата врз лицето, ја се будам и само водата шлап по лице.... хахахаха, после тоа ме прашувале дали бев свесен што правев, па коа ми кажаа се згазив од смеење, неможев да поверувам :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom