Зборови кои нервираат

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Топ ... топови у глава да ти пукаат. дањдкњоидј /килл

D

Delux

Гостин
те познавам по ИЗВИЏЕЊЕ:pos2:шо значи зборчево,или како ќе се преведи?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Зборете што сакате од AWE ништо повеќе не нервира, или користење на бројки мсто букви т.е со сила бугар да се прависш...Ова посебно го имам приметено кај луѓето од источна Македонија..

Поздрав4е :pos2::pos2:

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
пеер и брат од кожа ме вадат

исто и небаре, чанта......

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не ме нервираат нешто посебно некои зборови, освен оние без грам писменост пр. деЦки, или да не се знаел основен правопис дека меѓу "и" и "а" речиси секогаш стои "ј", а ко за инат го отфрлаат. (ex. ирониа)
Или вишак букви.. "Епа ако Је така.."
И претерана употреба на еден збор на почеток на секоја реченица... "види.." или "нели".
Orrr... НајбУЉе, БањаWка.. некои лигавења, или ма4е, сонце.. торко, мори, мутава..
Ми мрчи, ми се мота.. Налет!

Многу се селски.. Не можам!
Повеќе се приметува преку пишувана форма.. а сленговскиот и баш не ме нервира, всушност го употребувам постојано. :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Искрено ме нервираа целиот тинејџерски речник со присуство на W и 4 или не знам што таму Swuculinja Soncence Lof ju или некој слични. дај бе престанете со нив,

Член од
7 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
a da ... i od izvidjenje normalno!!!!!

vaka: PRIBIDEJKI!!!! i covjece kuzis.....i spidoini...i najodvratno definitivno.....POBOLJE!!! inaku prv pat pisuvam...dobro dojdov!!!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
пеер е неподнослив збор посебно употребуван од тинејџерки а гледам и на форумов го употрбуваат :tapp:
Да не беше фејсбук немаше да знам дека постојат зборовите лофкам и сакуфкам:uvo::uvo:

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
Мразам кога некој водител кај нас наместо македонски изрази употребува најчесто англиски. На пример "outdoor" активности и слични такви. Исто мразам кога некоја особа на телевизија секој втор збор што го употребува и е "имено".

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Мразам кога некој водител кај нас наместо македонски изрази употребува најчесто англиски. На пример "outdoor" активности и слични такви. Исто мразам кога некоја особа на телевизија секој втор збор што го употребува и е "имено".
Имено. На пример, во последно време често слушам како они покривале "ивенти"..:pov:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
^

Блазе си ти,кој е како тебе.
Јас секогаш мора да се замарам,таква сум по природа и мал збор може да ме повреди.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Извадок од a1.com.mk

Експертите велат правото на протести е круцијално секаде во светот но државата мора да воспостави рамнотежа и за незадоволните, но и за граѓаните кои сакаат нормално да функционираат во текот на денот.
Е6481 неписмените експерти. Со воведување на кичерај од други јазици не се станува експерт/интелектуалец. А можеби зборот не е од експертите ами од А1 бидејки многу често го сретнувам.

п.с. Што значи зборот CRUCIAL (Англиски).
cru·cial   /ˈkru
ʃəl/ Show Spe[kroo-shuh
l]
–adjective1.involving an extremely important decision or result; decisive; critical: a crucial experiment.

2.severe; trying.

3.of the form of a cross; cross-shaped.

Origin:
1700–10; < L cruci- (s. of crux) cross + al1

—Related formscru·ci·al·i·ty  /ˌkru
ʃiˈæl
ɪ
ti, kruˈʃæl-/ Show Spelled[kroo-shee-al-i-tee, kroo-shal-]
cru·cial·ly, adverb
non·cru·cial, adjective
non·cru·cial·ly, adverb
pre·cru·cial, adjective

—Synonyms
1. momentous, vital, essential, significant.

Kajgana Shop

На врв Bottom