Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
чичко стоилко постоел од пред 30 години на истото место и сеа на некој му текнало да ги трга времените објекти... хах - патетично :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
чичко стоилко постоел од пред 30 години на истото место и сеа на некој му текнало да ги трга времените објекти... хах - патетично :)
Се тече , се се менува - Хераклит

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Епа затоа од McDonald's ќе си јадеш, ниту болести ни ништо. ;)
Мислиш дека нема? имало и таму труење со храна, не толку често но да. А да не збориме за нивото на канцерогеност.

7ца и` се гледа крајот исто како и на Вили и Гирадико поради маалската филзофија - ај супер ни` оди, ќе отвараме сендвичари на секој ќуш - ќе се правиме Скопски McDonald`s. Епа синковци, не иде тоа така. Истражување на пазар треба. Затоа сега имаат крш роба, дигнати цени. Фаст фудот по правило треба да има посимболична цена а не да се изедначува со онаа на рестораните па и кафаните.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Imase komentar deka tie bile vo soc-realisticen stil i deka ova sega e nova estetika, a zosto gi vovedoa dvospratnite avtobusi? so argumen deka u staro skopje imalo takvi,se oseka kontradikcija. Nego politicari se u sustina glupi ludje stom mozat da vlijaat na sirokite masi a From ima kazano deka glavna odlika na demagog e mok na ubeduvanje!

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Е, и?

Па ваква зграда како што ги опиша објектите во Прилеп имаш точно во строг центар, дух зградата во која цигани живеат и уринираат и што не прават па никој ништо не презема со таа зграда, тешко тие што живеат одоколу и трпат вакви работи. Не е тоа погадно, што мислиш?

Џабе толку пишување за ништо. Не можам на моите деца да им докажувам со слики што значел чичко Стоилко, на „љубов“, на плочник и многу други работи кои ги наброја и се дел од детството кое го поминав во градов. Нема да сфатат, исто како што гледам повеќето што не се од Скопје не можат да го сфатат сево ова. Исто како што мајка ми и татко ми и баба ми и дедо ми не можат да ми докажат што им значеле некои други места за нив.
Грешиш во врска со зградата "дух". Таа е споменик од социјализмот.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.599
Поени од реакции
13.297
Темава пак актуелна стана. :)

„Отстранувањето на сендвичарниците Чичко Стоилко, Нино и уште два објекти е законска обврска на општината која постапува по донесеното решение, а на барање на ЕВН за поставување на нова барокна фасада на зградата. Сопствениците претходно ги добија писмените решенија за отстранување на нивните времени објекти", информираат од Општина Центар.

http://kajgana.com/otstraneti-sendvicharnicite-chichko-stoilko-nino-i-ushte-dva-objekta

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
пред 30 год стоилко беше ПОИМ за добра плескавица. сум се убивал од јадење таму. али во последните 15+ год не е тоа што беше, така да не се ни сеќавам кога последен пат сум јадел таму. како симбол ќе ми недостасува, али како место од кај би купил сенвич нема. за 5 год децата нема ни да знаат за тоа култно место и ќе се чудат кога ќе му речеш да се најдеме кај чичко стоилко, а тоа ќе ти каже па што не кажеш кај портата.
ај едно прашање, дали знаете каде е НАМА? кој објект и што значи тоа НАМА?
П.С. АНЧО, немој случајно да си кажал ти;)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Кој знае колку лебарки останаа без дом со уривањето на објективе...
Времени се објектите, не знам зошто одма да се појдува со мисла: "Ништо не ни најдоа, не ни понудија"... Па за тие „100 години“ откако постојат сендвичарите на оваа локација и останатите 10 години откако се збори дека ќе се дисплоцираат - зарем не се потрудија газдиве да пронајдат некоја алтернатива? Златно место, да. Ама мене (а и на голем број скопјани) воопшто нема да им недостига такво џанк-фуд место на плоштадот.

Kajgana Shop

На врв Bottom