Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
16 јуни 2013
Мислења
12
Поени од реакции
19
Има некој некакво искуство да сподели со Elance Odesk и Freelancer. Почнав да се пријавувам за работа. Пуштив писма по повеќе работодавачи, ама не можеш да се натпреваруваш со некој кој има повеќе искуство од тебе, поголемо знаење (можеби но и не мора да значи) ,има подобар профил и веќе има добри оцени од завршена работа.

И башка има 1000000 Филипини и Индијци кои работат за 1 долар на саат (или помалку). Како да се натпреварува некој со нив?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Има некој некакво искуство да сподели со Elance Odesk и Freelancer. Почнав да се пријавувам за работа. Пуштив писма по повеќе работодавачи, ама не можеш да се натпреваруваш со некој кој има повеќе искуство од тебе, поголемо знаење (можеби но и не мора да значи) ,има подобар профил и веќе има добри оцени од завршена работа.

И башка има 1000000 Филипини и Индијци кои работат за 1 долар на саат (или помалку). Како да се натпреварува некој со нив?
Ако има подобри оценки, поголемо знаење и подобар профил не ти останува многу простор освен да пробаш да ги добиеш на цена или пак со некоја финта. Да не се повторувам, подолго пост на иста тема прочитај тука.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Question...сакав да извадам пари од Фајвер преку тутунска, веќе вадев од таму двапати, арно ама за сумата што ја внесов ми вика нема доволно готовина...а сигурен сум дека на сметката има доволно пари, дури и ги претворив од долари во денари и дури и оставив 10-ина долари за секој случај да не одам до крај....шо можи да е работата? Дали банкоматот немал доволно пари во тој момент или?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Question...сакав да извадам пари од Фајвер преку тутунска, веќе вадев од таму двапати, арно ама за сумата што ја внесов ми вика нема доволно готовина...а сигурен сум дека на сметката има доволно пари, дури и ги претворив од долари во денари и дури и оставив 10-ина долари за секој случај да не одам до крај....шо можи да е работата? Дали банкоматот немал доволно пари во тој момент или?
а да идеш на шалтер и да ти информираат ко што треба? не дека не си во право, него да видиш кај лежи проблемот

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
а да идеш на шалтер и да ти информираат ко што треба? не дека не си во право, него да видиш кај лежи проблемот
Нема за шо да одам на шалтер, со таа картичка не исплаќаат на шалтер, едино шо можам да ги прашам е: Абе банкоматов полн ви е? :D

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Нема за шо да одам на шалтер, со таа картичка не исплаќаат на шалтер, едино шо можам да ги прашам е: Абе банкоматов полн ви е? :D
не бре, него да провериш колку средства имаш на картицата. тоа сигурно можат да го проверат. е откако ќе добиеш одговор, ќе знаеш како понатаму

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
не бре, него да провериш колку средства имаш на картицата. тоа сигурно можат да го проверат. е откако ќе добиеш одговор, ќе знаеш како понатаму
Нема шанси да проверат такви работи, тоа прво и прво не е нивна сметка, надвор од нивниот систем е. Јас си проверувам на payoneer директно, овдешна банка нема никаква врска со ова.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Нема шанси да проверат такви работи, тоа прво и прво не е нивна сметка, надвор од нивниот систем е. Јас си проверувам на payoneer директно, овдешна банка нема никаква врска со ова.
аха, сори. јас мислев дека е на НЛБ картицата
е па ................ прашај ги да не им е празен банкоматот

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
аха, сори. јас мислев дека е на НЛБ картицата
е па ................ прашај ги да не им е празен банкоматот
Ќе одам попосле ќе си ја пробам среќата во друга банка. Не сакам да се ставам во непријатни ситуации, да прашувам дали има пари, па ќе ме праша колку ти требаат, па дај на шалтер ќе ти дајме, па после јас ќе одговорам...ааа не фала, картичкава не е од кај вас...нека остане во тајност малце ;) ако немаат тие пари, ќе има во друга банка, не е една :P

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Има ли друг начин за заработка освен фајвер и други freelancer страни?
Пробав со Microlancer ама некако ми се чини на сајтов нема муштерии. Исто така пробав и со Freelancer ама таму има 100000000+ индијци и сите се нафаќаат за минимална цена да сработат нешто, а профилот им 100%. На човек никако да му тргне! :mad:
На фајвер само се регистрирав и гледам иста работа како на Freelancer... си викам и ваму нема ништо ...

Има ли некој друг сајт каде за бргу време можеш да направиш барем мин. $50, и каде конкуренцијата (посебно од идијци, филипинци и сл) е мала?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Пробав со Microlancer ама некако ми се чини на сајтов нема муштерии. Исто така пробав и со Freelancer ама таму има 100000000+ индијци и сите се нафаќаат за минимална цена да сработат нешто, а профилот им 100%. На човек никако да му тргне! :mad:
На фајвер само се регистрирав и гледам иста работа како на Freelancer... си викам и ваму нема ништо ...

Има ли некој друг сајт каде за бргу време можеш да направиш барем мин. $50, и каде конкуренцијата (посебно од идијци, филипинци и сл) е мала?
Има бе in your dreams

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221

Микроленсер во право си, и јас немам ништо таму, само една нарачка имав ама и од неа не можам да ги повлечам парите, пошто имаат глупо правило да мораш да имаш баре, 50$ на профилот :tapp: Фриленсер...немаш шанси таму, освен ако не си веќе дел од тим кој има фатено работа таму, така да и тоа отпаѓа. Останува Фајвер како единствен реален извор на работа (пари), само треба да вложиш максимум, во смисла на давање услуги, комуникација со муштериите и секако вложено време и труд, никој не дава за џабе пари ;) треба да се загрее малку столчето :D Кој си вади пари си знае на што мислам ;)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423

CPA, PPD итн итн... Начини има многу, нема кој да работи :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Интересно...вчерашната случка со банкоматот....отидов на друг од истата банка и куцам Х денари и вика нема доволно средства на сметката :eek: куцнав 500 ден помалце и успеа...извадов што извадов и проверувам на пајонир, во трансакции го има само одбиената трансакција за која ми зеле 1 долар, а овие после шо ги повлеков ги нема регистрирано иако вкупната состојба е намалена за тој износ. Вика дека состојбата се ажурира на секои 6 часа, а оттогаш поминаа 18.

Kajgana Shop

На врв Bottom