Закопани работи

Член од
12 ноември 2009
Мислења
82
Поени од реакции
20
ne sum siguren oti na dr. mesta vaka javno so kameri e snimano vakvo slicno iskopuvane koe se vrsi so golemo obezbeduvane od policijata

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ау, чудно е ова стварно еј гледав видеото Железнички Тунел! :eek:

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
До денес е тајна што се копаше кај Суво Грло

Случајот со ископувањето кај Бигла многу личи на тоа од пред 17 години, кога се копаше кај малото село Суво Грло, меѓу Штип и Радовиш, реон исто така многу богат со археолошки локалитети. Таму се копаше долго и тајно, а теренот беше блокиран од АРМ и од полицијата. До денес остана тајна по што се копаше и дали нешто вредно беше најдено. Најчестите шпекулации беа дека се бара злато што Германците го закопале таму при нивното повлекување во 1944 година.

Мистериозно ископување под поли циска заштита кај Бигла
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=78D361BAAA610647AE4A09CB4BAB4296

Член од
30 ноември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
11
Во давање жртви и такви срања не верувам, освен ако не си сатанист не би требало да поднесуваш човечки жртви. Луѓето секоја ден откопуваат злато па никому ништо не му се случува. Исто како "курбанот" што се става на секоја куќа пред да се гради глава од теле, срамота јас тие луѓе подобро би ги закопал под куќа отколку некое невино животно. Нашите комшии на ставија курбан, и pред некој месец јас таму видов сениште што кога подобро размислив беше само мојата имагинација :P, моите дома веднаш тоа го припишаа на фактот што нема ставено курбан :гомце:. Суеваеријата :tapp: треба да се истребат од нашата култура

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Дај кажете нешто околу знаците поточно околу крстовите што означуват тие нешто повеќе околу тоа некој ако знае?
--- надополнето: 22 март 2012 во 11:42 ---
Дај кажете нешто околу знаците поточно околу крстовите што означуват тие нешто повеќе околу тоа некој ако знае?

V

Vollstandig

Гостин

Гробишта...

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Specificiraj posto ima mnoooogu

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
haha ne tie onie sto se izrezeni vo kamenjata

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
До денес е тајна што се копаше кај Суво Грло

Случајот со ископувањето кај Бигла многу личи на тоа од пред 17 години, кога се копаше кај малото село Суво Грло, меѓу Штип и Радовиш, реон исто така многу богат со археолошки локалитети. Таму се копаше долго и тајно, а теренот беше блокиран од АРМ и од полицијата. До денес остана тајна по што се копаше и дали нешто вредно беше најдено. Најчестите шпекулации беа дека се бара злато што Германците го закопале таму при нивното повлекување во 1944 година.

Мистериозно ископување под поли циска заштита кај Бигла
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=78D361BAAA610647AE4A09CB4BAB4296
Кога државата бара или ископува нешто не смее да крие, тоа е на сите нас, ние сме држвата и мораме да знаеме што и каде се копа и дали тоа ќе донесе благодет за сите.
Во краен случај што би направила АРМ и МВР ако 10.000 граѓани појдат до местото каде се копа, ќе ги запре некој, ќе пука....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Toa zlato e ostaveno najmnogu od turcite porano koi begale odnosno bile izgonuvani i posto nemozele da go zemat zlatoto sosebe go zakopuvale i go prokolnuvale.Ima eden slucaj sto go znam covekot nasol zlato,poseal brasno i mu se pokazala raka od bebe i toj lakom gz bese ukral od komsiite deteto i budalata go stavil deteto kurban samo da go zeme zlatoto.naravno go fatija ,go stavija v zatvor no toa sto e prokolnato prokolnato e za vo rok od dve godini mu izumrea polovina od rodninite,brat mu,majka mu,deteto i eden bratucet...sega dali e od prokolnatoto zlato ili sudbina sam si znae :evil: seuste se ezam na ovaa slucka strasno :evil:
Урбана легенда или виде со свои очи?
Оти, ти кажуваш како да си видела.
Let me guess - ти кажа комшиката на човекот што го знаеш?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Кој тешки глупости се овоа клетвиве/проколнувањава...да беа вистина немаше никој да постои на земјава:tapp:

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Можеби несте виделе па повторно кажувам зборувам за крстовите што се исцртани во камењата што како означуваат и нешто повеке околу знаците ако некој знае
Iskreno neam poim

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Ја прочитав цела тема и многу интересно ми беше како и језиво кај некој од приказните. Да прашам еден комшија ке напишам и јас една знам тој имаше некое искуство со вакви работи

Член од
5 јули 2010
Мислења
29
Поени од реакции
5
Здраво на сите
Ме интересира дали некој има некоја информација за скриено богатство
Поконкретно се работи за бачило во гевгелиската околина
бачилото е викано БАЧИЛО НА КАЛИ МИТРА доколку има некој било каква информација
во врска со бачилото поконкретно неговата локација нека пише јас имам цела документација сто како и каде се наоѓа,само потребна ми е локација на местото...
поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom