Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
abe koj ke ti dade odgovor....site se praat deka znaat neshto i sakat da se tainstven......
a vistinata e edna...poima nemaat...:pos:
Зарем не сме известени за таквите како вас уште пред да се родите? :cautious:

Бегајте! Вие потсмевачи; иако се смеете во моја чест нема да се смеете долго: тогаш кога сте тажни знајте дека сум ве напуштил.
Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.
Да! не верувајте во промена: ќе бидете тоа што сте, а не друго. Затоа кралевите на земјата ќе бидат Кралеви засекогаш: робовите ќе служат. Нема никој што ќе биде понижен или воздигнат: се е како што било секогаш. Сепак има маскирани, мои служители: може оној питач да е Крал. Кралот може да ја избере својата облека по волја: не постои сигурен тест: но питачот не може да ја сокрие својата беда.
Затоа внимавајте! Сакајте ги сите, зашто можеби Кралот е прикриен! Така велиш? Будало! Ако тој е Крал, ти не можеш да го повредиш.
Затоа удри грубо и ниско, и во пекол со нив, мајсторе!
Не плаши се од парите, ни од смеата на будалестиот народ, ниту од која било друга сила на небото или на земјата или под земјата.
Прашувавте како се познава Крал од питач... еве имате одговор, како што имавте и порано :)
Но потсмевачи имало, има и ќе има... реков, додека ве има вас, ќе ме има и мене :)

Соодветни коментари има од Мајсторот Терион позната како „ Законот е за сите“.

Ах, луѓе кои го мразите Законот, Ве љуби Хептаграм!:love:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
A koj ve izvesti...Krouli ili Blavatsky....;)
Битно е што е точно ;)
Сакате одговори бидејќи сте поставиле прашање... Не оди тоа така, на многу теми сум го кажал тоа.
Подобро да бидам некој што нема врска и никакво знаење отколку да се каже нешто што не треба да се каже, секако не само јавно туку и на форум.
Значи, се согласувам, јас немам поима од телема и било која тема што ти мислиш дека јас за неа немам поима (y)
Биди среќна коцка... но сепак...

Те љуби Хептаграм!:love: Иако не ме разбираш :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Битно е што е точно ;)
Сакате одговори бидејќи сте поставиле прашање... Не оди тоа така, на многу теми сум го кажал тоа.
Подобро да бидам некој што нема врска и никакво знаење отколку да се каже нешто што не треба да се каже, секако не само јавно туку и на форум.
Значи, се согласувам, јас немам поима од телема и било која тема што ти мислиш дека јас за неа немам поима (y)
Биди среќна коцка... но сепак...

Те љуби Хептаграм!:love: Иако не ме разбираш :)
Brat,abe ne se vregjaj..jas nigde ne rekov deka ne znaesh za telemata....jas izvorot go baram!
Ako telemata dava odgovor kade da go najdam, z'sh da ne mi objasnish....
Po treti pat te prasham....shto posle smrta???
I ne objasnuvaj so prepis od knigata...spushti se na planetata zemja za da i jas razberam...star choek sum...
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 09:12 ---
Џабе тоа смајлињата, тебе те сеЌира овој лошиов... А кога ти и едно твое хибридно другарче се курташачите на други теми онда тоа е оЌеј, нали? ;)
Znaesh shto si mislam......abe da ne odat namerno po drugite temi za da provociraat,taka ke im zivne nivnata...telemata...za da moza da propagiraat.
Ovde, osven hepta i ipsi, site se dojdeni od nivni provokacii....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Brat,abe ne se vregjaj..jas nigde ne rekov deka ne znaesh za telemata....jas izvorot go baram!
I ne objasnuvaj so prepis od knigata...spushti se na planetata zemja za da i jas razberam...star choek sum...
Но јас не сакам да ти објаснам бидејќи твоите прашања ги гледам за бесцелни...
Одговарано е многу низ форумот на ова прашање, и секогаш некој НЕ ВЕРУВА (како јас да му стави нож и му велам верувај во тоа што ти го зборувам) и ме замара како јас не знам, забегувам итн итн...
Значи, целта не е да се научи и да се види друг агол и друго знаење, туку да се прави бучава...
Разбираш?
Ова е одговарано многу наназад... бесконечни расправи, докажувања...
Телемата не е вера и да се верува во нејзините пракси... Јас се сомневам дека ти имаш некаква престава за нашите пракси...
Да ги разгледаш, и малку, сосема малку студирање, сам ќе дојдеш до одговорот што го бараш... нормално со пракса (иако има некои кои што и на тоа пракса се бунтуваат) и следење на истите (научен метод).
Се зависи од тебе... и во врска со телемата и во врска со смртта (и после неа :) ).

Ве љуби Хептаграм!:love:

V

Vollstandig

Гостин
Абе брат, место раат да си го испиеш утринското кафе, да си запалиш огнот, да се загрејш, па да нараниш стока ова она ако имаш, или спреми поручек ти на форум се расправаш “Шо после смртта“. Како можи да ти идат вакви заебани мисли не ми е јасно од по сабалје, шо имало после смррта..еве јас ќе ти кажам:

-Плачки викање урлање и по некој срцев удар , шокови итн.
-Известување сите роднини и пријатели со длабока тага во срцето и стиснат џеб за кредитот на мобилен, дека си починал.
-Спремање брзопотезно на најнова погребална опрема од оние со бесплатен ископ+закон освен ковчези венци и други тракатанци.
-Повторно плачење викање акање, и молење да станиш во живите (Иако мислам дека не би го сакале тоа искрено,мислам зомби си е зомби)
-Капење парфимирање облекување...и веќе сите роднини пријатели што не ти помнеле ни родендени ниту кога си дипломирал, веќе се околу тебе. Јанѕа те јади оти не си ги истрошил последните пари на нешто друго туку си ги штедел ко да живееш вечно.
-Собрани се веќе роднини пријатели, следува групно плачење, а од постарите се слушаат жалопојки кои само тие си ги разбираат лириките и мелодиите. Воглавно се исти само гласот е различен од изведувачот.
-Е сеа некаде брзо потезно ги носат во идното нафетно поле, а некаде ги чуваат 24 часа, со ламби запалени,кандила, свеќи, баклави итн.
-Следниот ден следува ново, колективно плачење на жалопојки и веќе се е собрано, од младо до старо, ќоро, сакато, сите се дојдени. Причина?
-Ручек во трпезаријата на гробишта.
-Еден тон слаткоблаги работи
-Можност да се добие некој сок,цигари, крпи, чорапи, блузи кошули и др.
-Можност да се мавни некое чаше ракија и тоа гратис.
-Можност да видат кој до каде е со староста.

Закоп, викање пиштење урлање - тука е последна разделба со мртовецот. Следува нажалено одење кон трпезаријата и радосно кркорење на цревата. После тоа, секој по дома, освен домашните, каде прават метании низ куќи, покривање огледала со крпи, завивање во црно, гасење на сите медиумски апарати во рок од 3 дена па се до 6 месеци во зависност од ожалостеноста и паганската суеверност.
После 3 дена, повторно можност за локалниот поп да го наполни буџетот, со тоа што ќе прочита нов лист од богословието.

После 6 дена. Трупот веќе ти е подуен, и е на пат да експлодира.
После недела и нешто дена, веќе ти е експлодиран и почнува да се шири гадна миризба во која само белите црвци уживаат и се гостат со згоеното тело на мртовецот. Гратис нормално.
6 Недели, попот повторно пее над гробот. Се осеќа чудна миризба, посебно ако заврнало дожд.
Не пиј вода од локалната чешма на гробишта.
Повторно можност за пополнување на буџетот од попот...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Ne primeti deka ti odgovaram so tvoj zborovi,tie shto mi gi pisha na mail. Eve da se potsetish. Не плашете се од војни... Ако вие се чуствувате неспособни за војување, другите го обожаваат тоа. :) Големиот бог Хорус го зазеде местото во овие 2000 години. Војните ќе бидат играчка. Луѓето се веќе како деца. Ги интереси се и сешто, се е искуство. Ќе има паѓање и станувања, но никако за големиот умирачки бог Озирис. Нека Нуит ти подари што повече искуства низ нејзините лавиринти Kako da si zboruvash sam so sebe,pa nema da ti bide teshko da se prepoznaesh.
П.С. Алф, не секоја војна е полезна... ние телемитите сакаме мудри војни, а не тепачка со мајмините на Хоронзон, ако ме разбираш.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 09:26 ---
abe koj ke ti dade odgovor....site se praat deka znaat neshto i sakaat da se tainstveni...... a vistinata e edna...poima nemaat...
Sekoj so svojata planina na grbot.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ne primeti deka ti odgovaram so tvoj zborovi,tie shto mi gi pisha na mail. Eve da se potsetish. Не плашете се од војни... Ако вие се чуствувате неспособни за војување, другите го обожаваат тоа. :) Големиот бог Хорус го зазеде местото во овие 2000 години. Војните ќе бидат играчка. Луѓето се веќе како деца. Ги интереси се и сешто, се е искуство. Ќе има паѓање и станувања, но никако за големиот умирачки бог Озирис. Нека Нуит ти подари што повече искуства низ нејзините лавиринти Kako da si zboruvash sam so sebe,pa nema da ti bide teshko da se prepoznaesh.
Колку работи напишав бидејќи знаев дека си некој кој што е од форум, и кој е очајно против телемата и дека ќе се испукаш овде, порано или подоцна :)
Со мои зборови нормално, сигурно нема со твои да ми објасниш нешто за телемата за која немаш поима.
Што разбра од тоа што ти го напишав? Нешто...? Ти нема логика нели? Дотрчуваш на темата за да ми кажеш каков сум и што сум? Благодарам не треба.
Случајно да не ти се виде напишаното само гнасно, војни, крв... премногу насилно ?
Убаво сум ти рекол : Ги интереси се и сешто, се е искуство. Ќе има паѓање и станувања, но никако за големиот умирачки бог Озирис.Нека Нуит ти подари што повеќе искуство низ нејзините лавиринти, и да не те поштеди и од свирепи, но и од преубави искуства! :)
И да, ние не сакаме тепакчи со мајмините на Хоронзон (оди жити тебе дознај што ти зборувам), не ми дотрчувај овде колку да ми кажиш нешто.

Уште еден ловец на телемити и нивните зборови! Знам да влезам под кожа! МУАХАХАХААААА :)
Ми те љуби Хептаграм!:love: Сонце мое :love:

П.С. Sekoj so svojata planina na grbot.Точно Алф, Точно! Само, кој да се држи до ова!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе брат, место раат да си го испиеш утринското кафе, да си запалиш огнот, да се загрејш, па да нараниш стока ова она ако имаш, или спреми поручек ти на форум се расправаш “Шо после смртта“. Како можи да ти идат вакви заебани мисли не ми е јасно од по сабалје, шо имало после смррта..еве јас ќе ти кажам:

-Плачки викање урлање и по некој срцев удар , шокови итн.
-Известување сите роднини и пријатели со длабока тага во срцето и стиснат џеб за кредитот на мобилен, дека си починал.
-Спремање брзопотезно на најнова погребална опрема од оние со бесплатен ископ+закон освен ковчези венци и други тракатанци.
-Повторно плачење викање акање, и молење да станиш во живите (Иако мислам дека не би го сакале тоа искрено,мислам зомби си е зомби)
-Капење парфимирање облекување...и веќе сите роднини пријатели што не ти помнеле ни родендени ниту кога си дипломирал, веќе се околу тебе. Јанѕа те јади оти не си ги истрошил последните пари на нешто друго туку си ги штедел ко да живееш вечно.
-Собрани се веќе роднини пријатели, следува групно плачење, а од постарите се слушаат жалопојки кои само тие си ги разбираат лириките и мелодиите. Воглавно се исти само гласот е различен од изведувачот.
-Е сеа некаде брзо потезно ги носат во идното нафетно поле, а некаде ги чуваат 24 часа, со ламби запалени,кандила, свеќи, баклави итн.
-Следниот ден следува ново, колективно плачење на жалопојки и веќе се е собрано, од младо до старо, ќоро, сакато, сите се дојдени. Причина?
-Ручек во трпезаријата на гробишта.
-Еден тон слаткоблаги работи
-Можност да се добие некој сок,цигари, крпи, чорапи, блузи кошули и др.
-Можност да се мавни некое чаше ракија и тоа гратис.
-Можност да видат кој до каде е со староста.

Закоп, викање пиштење урлање - тука е последна разделба со мртовецот. Следува нажалено одење кон трпезаријата и радосно кркорење на цревата. После тоа, секој по дома, освен домашните, каде прават метании низ куќи, покривање огледала со крпи, завивање во црно, гасење на сите медиумски апарати во рок од 3 дена па се до 6 месеци во зависност од ожалостеноста и паганската суеверност.
После 3 дена, повторно можност за локалниот поп да го наполни буџетот, со тоа што ќе прочита нов лист од богословието.

После 6 дена. Трупот веќе ти е подуен, и е на пат да експлодира.
После недела и нешто дена, веќе ти е експлодиран и почнува да се шири гадна миризба во која само белите црвци уживаат и се гостат со згоеното тело на мртовецот. Гратис нормално.
6 Недели, попот повторно пее над гробот. Се осеќа чудна миризба, посебно ако заврнало дожд.
Не пиј вода од локалната чешма на гробишта.
Повторно можност за пополнување на буџетот од попот...
Kafeto e ispieno so merak.....ushte stokata kako vas da ja nahranam duhovno....
Samo djabe e so tebe izleda....gi nemas razvieno trite mozoci....najverojatno do dva si stignal.....Znesh li deka site zivotni imaat samo dva ???

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Колку работи напишав бидејќи знаев дека си некој кој што е од форум, и кој е очајно против телемата и дека ќе се испукаш овде, порано или подоцна Со мои зборови нормално, сигурно нема со твои да ми објасниш нешто за телемата за која немаш поима. П.С. Sekoj so svojata planina na grbot.Точно Алф, Точно! Само, кој да се држи до ова!
Moite zborovi gi izbrisha i vednash zabrani komentari na tvojot sajt. Iako istite ne bea nitu cinichni,ponizuvachki ili so navredliva sodrzina. So toa samo si pokazavte kolku ste ochajni i bezpomoshni. Dovolno bea dve rechenici i da padnat vo voda vashite kilometarski tekstovi. Zalno za onie koj mislat deka vo tie tekstovi se krie nekakva vistina. Magare natovareno so knigi,ne e moze da se promeni,ke si ostane toa shto e,magare.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Moite zborovi gi izbrisha i vednash zabrani komentari na tvojot sajt. Iako istite ne bea nitu cinichni,ponizuvachki ili so navredliva sodrzina. So toa samo si pokazavte kolku ste ochajni i bezpomoshni. Dovolno bea dve rechenici i da padnat vo voda vashite kilometarski tekstovi. Zalno za onie koj mislat deka vo tie tekstovi se krie nekakva vistina. Magare natovareno so knigi,ne e moze da se promeni,ke si ostane toa shto e,magare.
Ах пак за коментарите... Човеку, мојата страница никогаш немаше потреба да има коментари, тоа беше моја грешка што не го поставив порано... и пробав да видам како е што е...
И немаше резултат...

И Ибисот стоеше на една нога со еони, и види... стана бог.

Секогаш вие знаете да пресудите за други каде се и што се, без да дадете нешто друго, поточно :)
Ајде, нека биде така...
За мојата страница што нема коментари што мис е навреди ти :)

Те љуби Хептаграм!:love:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи, целта не е да се научи и да се види друг агол и друго знаење, туку да се прави бучава...
Epa cekaj sega....em shirite propaganda, em nejkete da odgovarate na prashanja....
Kako ke naucime nie shto ne znaeme???
Ili odgovarate samo na komotni pashanja.....

Kajgana Shop

На врв Bottom