Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ти бе, педер да не си,а?!
Каква врска има тоа со темата на овој подфорум?

Те буни тоа што си го цитирал?
Штом другото ти е јасно, ова е најмал проблем, не се сеќирај... ќе го разбереш.

Не треба да ве буни, само ако подобро ги читате постовите што ги пишувам и да се запознаете со основните работи во врска со телемата... не да бидете како падобранци и да сте цело време во стилот :eek: или пак :facepalm: од темата :)
Секако ако не ви одговара темата и не ја разбирате, не доаѓајте и не читајте... Толку е просто...
Ако истите луѓе се цело време после 80 страници пишување се во тој стил, не знам како можам да им помогнам, не е за нив телемата е најдобриот одговор, другото е дрдорење.

Ве љуби Хептаграм!:love:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Каква врска има тоа со темата на овој подфорум?

Те буни тоа што си го цитирал?
Штом другото ти е јасно, ова е најмал проблем, не се сеќирај... ќе го разбереш.

Не треба да ве буни, само ако подобро ги читате постовите што ги пишувам и да се запознаете со основните работи во врска со телемата... не да бидете како падобранци и да сте цело време во стилот :eek: или пак :facepalm: од темата :)
Секако ако не ви одговара темата и не ја разбирате, не доаѓајте и не читајте... Толку е просто...
Ако истите луѓе се цело време после 80 страници пишување се во тој стил, не знам како можам да им помогнам, не е за нив телемата е најдобриот одговор, другото е дрдорење.

Џабе тоа смајлињата, тебе те сеЌира овој лошиов... А кога ти и едно твое хибридно другарче се курташачите на други теми онда тоа е оЌеј, нали? ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Џабе тоа смајлињата, те сеЌира овој лошиов... А кога ти и едно твое хибридно другарче се курташачите на други теми онда тоа е оЌеј, нали? ;)
Јас не реков дали е ок или не...
Само дадов мое мислење за луѓето што постојано се збунети, изненадени, не разбираат што се зборува тука, не им одговара тоа што се зборува ... тука да не доаѓаат за да не се заморуваат бесцелно или да тупнат некој коментар-прашање што... како и да го одговориш ќе си во грешка заради нивното разбирање (незаинтересираност за темава).

А и Петар, секако нема да престанат да доаѓаат луѓето на оваа тема(секогаш истите, со исти „закачки“, одговорени мал милион пати) и да плукаат и секако ќе ми кажуваат како сум „the bad guy all to the bones“ :)
И секако јас нема да разубедам некој за неговите ставови што ги има за телемата... Тој што му е ок телемата, О.Т.О. и се друго, не наоѓа и си тера по својот пат.
Знаеме која е целта на незаинтересираните што доаѓаат тука... Ипсисимус стави пост за нив тука... Но тоа е тоа...
Битно е, јас да пишувам за телемата и да има заинтересираност за истата... Да се даде + инфо :)

П.С: Еднаш заради твоето „барање правдина“ доби бан ми се чини... Внимавај како играш овој пат. Остави ги другите да дојдат и да се прават к*рта*ак овде... Само со вас ќе живее темата и ќе имам јас да си зборувам за темата... Разбираш?
I need you boy :)
Сега ме научија како оди сето тоа :) Ама закана беше ова хухуху :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Јас не реков дали е ок или не...
Само дадов мое мислење за луѓето што постојано се збунети, изненадени, не разбираат што се зборува тука, не им одговара тоа што се зборува ... тука да не доаѓаат за да не се заморуваат бесцелно или да тупнат некој коментар-прашање што... како и да го одговориш ќе си во грешка заради нивното разбирање (незаинтересираност за темава).

А и Петар, секако нема да престанат да доаѓаат луѓето на оваа тема(секогаш истите, со исти „закачки“, одговорени мал милион пати) и да плукаат и секако ќе ми кажуваат како сум „the bad guy all to the bones“ :)
И секако јас нема да разубедам некој за неговите ставови што ги има за телемата... Тој што му е ок телемата, О.Т.О. и се друго, не наоѓа и си тера по својот пат.
Знаеме која е целта на незаинтересираните што доаѓаат тука... Ипсисимус стави пост за нив тука... Но тоа е тоа...
Битно е, јас да пишувам за телемата и да има заинтересираност за истата... Да се даде + инфо :)

Неам ја гајле бе, збирај си души за тоа ОТОто. Си имаш и чираче за лепење постерчиња, шубо. А целта на тие шо доаѓаат не можете да ја знаете. Може само да претпостављате. Или стрико ти Алистер Кроули ви остаи некоја кристална кугла?

А ова шо сите не` љубиш многу ми се свиѓа. Само, каква е таа љубав без поклон. Вчера беше Валентајнс, а од тебе ништо.

Да сибеш и ПС си стаил, отпосле видов. Банот другарски го поделивме, бе. Или си забраил? Иначе, ја ти стојам на располагање. А нешто ти затреба, јавуј. Со хухукање, смајлиња, шо било. Секундарно ти искачам у сусрет.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Неам ја гајле бе, збирај си души за тоа ОТОто. Си имаш чираче за лепење постерчиња, шубо. А целта на тие шо доаѓаат не можете да ја знаете. Може само да претпостављате. Или стрико ти Алистер Кроули ви остаи некоја кристална кугла?

А ова шо сите не` љубиш многу ми се свиѓа. Само, каква е таа љубав без поклон. Вчера беше Валентајнс, а од тебе ништо.
Ти се лутиш и се нервираш ако некој сака да биде телемит или е веќе телемит?
Немој не биди ограничен... Па каде вака во 2012 година кога се најавува крајот на светот? :)

Те љуби Хептаграм!:love:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти се лутиш и се нервираш ако некој сака да биде телемит или е веќе телемит?
Немој не биди ограничен... Па каде вака во 2012 година кога се најавува крајот на светот? :)

Те љуби Хептаграм!:love:
Некој луѓе можат итекако да се пронајдат во овој цитат:

Life is not an easy matter... You cannot live through it without falling into frustration and cynicism unless you have before you a great idea which raises you above personal misery, above weakness, above all kinds of perfidy and baseness.
Leon Trotsky

Кај ретко кој друг може да се забележи толакава доза на цинизам и фрустрација како кај некој членови, кој мислат дека својата интелектуална величина ќе ја истакнат и покажат, со лични дисквалификации и омаловажувања кон останатите.

Поздрав до Академските хејтери.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Некои пак хибридни окултистички чираци (телесати, сатемити, и телетабиси) ќе шлапаат окултистички плакати и епп-постери на метар, во надеж дека количеството на постираниот материјал ќе го аугментира нивниот скромен интелект. И никогаш нема да ги играат во академските кругови бидејќи во нив нема простор за окултистички бладања.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Некои пак хибридни окултистички чираци (телесати, сатемити, и телетабиси) ќе шлапаат окултистички плакати и епп-пораки на метар, во надеж дека постираниот материјал го аугментира нивниот скромен интелект. И никогаш нема да ги играат во академските кругови бидејќи во нив нема простор за окултистички бладања.
Морам да признам дека пред вкви АУГУМЕНТИ скромна би испаднала и МАНУ.

П.С. Посебно срцепарателно дејствуваше на мене информацијата дека овие фрустрирани академски диреци...пардон кругови, немало да ме дружат! :place:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Морам да признам дека пред вкви АУГУМЕНТИ скромна би испаднала и МАНУ.
П.С. Посебно срцепарателно дејствуваше на мене информацијата дека овие фрустрирани академски диреци...пардон кругови, немало да ме дружат! :place:
Некој луѓе можат итекако да се пронајдат во овој цитат:
Кај ретко кој друг може да се забележи толакава доза на цинизам и фрустрација како кај некој членови, кој мислат
Кога би го знаел значењето на „аугментира“ не би болдирал вакви глупости. Не, не е печатна грешка, таков глагол постои. Постои и именка: аугментација.

Него, глеам мене сакаш да ме учиш на писменост. За да си дозволиш таква екскурзија во непознатото, ќе ти требаат долги години работа. Но, штом сме кај писменоста, еве да ти кажам кај ти е местото. Заменките „кој“ и „некој“ не се употребуваат во множина. Ова се елементарни правописни правила коИ се учат во основно. Затоа, држи си се до лепењето смешни сликици, бладањето за инвокации и деификации.

Во вториот твој цитат веднаш може да се пронајдат полуписмени окултистички чираци коИ сакаат да фрлаат чатал за писменост.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е мој телетабису. Кога би го знаел значењето на „аугментира“ не би болдирал вакви глупости. Глеам мене сакаш да ме учиш на писменост. За да си дозволиш таква екскурзија во непознатото, ќе ти требаат години работа. На пример, „кој“ и „некој“ не се употребува во множина. Тоа се правописни правила коИ се учат во основно. Лепењето сликици и бладањето за инвокации и деификации боље ти иде.
Па да, колку неуко од моја страна. Кај може да згреши непогрешливиот, недостижниот, просветлениот......пример за век и веков! Тапетар со позлатен јазик?! НЕМА ШАНСИ!!
Мислам што би правеле ние без тебе? Ќе останеше популацијава форумска во интелектуален мрак и ќе бладаше до несвест, или ќе застранеше во некое окултистичко дувло.
Без твоите интелектуални ремек дела од постови....со кој ни ги потече.....коефициентите на интелегенција, ќе требаше под итно да се фрлиме од тераса, и да се збогуваме од оваа, на Гоце надарена раса.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Па да, колку неуко од моја страна. Кај може да згреши непогрешливиот, недостижниот, просветлениот......пример за век и веков! Тапетар со позлатен јазик?! НЕМА ШАНСИ!!
Мислам што би правеле ние без тебе? Ќе останеше популацијава форумска во интелектуален мрак и ќе бладаше до несвест, или ќе застранеше во некое окултистичко дувло.
Без твоите интелектуални ремек дела од постови....со кој ни ги потече.....коефициентите на интелегенција, ќе требаше под итно да се фрлиме од тераса, и да се збогуваме од оваа, на Гоце надарена раса.
Не може да ти потече нешто коешто го немаш. А ова со терасава ти е убедливо најдобрата идеја досега.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343

Абе ај, не била телемата најдобриот одговор...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
moze da objasnis nesto za znakov........vidov ima 12 kraci a i okoto na RA a drugo neznam so znaci me interesira
Не е знак, тоа е ламенот на Ordo Templi Orientis.
Најдобро објаснување ќе добиеш ако го посетиш овој линк!

Нормално нема да добиеш конкретни одговори што е триаголникот, зошто око, зошто 12 краци итн итн... но ќе дознаеш доволно, според мене за да истражуваш за во иднина...

Kajgana Shop

На врв Bottom