Законот на Телема

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
Е ова е КРУНА на целата тема!!! :)
Ехехехе е ме насмеа уште рано на сабајле! :)

Ајде темата поеќе ќе живне со теории на заговори и рекла казала муабети :)

hahahaha kazi bratu a mozok sum---------a sto ti ko demek mizis ne gi gledas sitel i telma.........znacite se masonski simboli od razlicni redovi sitel 7 novata znakot e E naopacki manemoj molimte telma tri kocki T zvezdata kockite pravat dva roga gore toa e - -- - --

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
hahahaha kazi bratu a mozok sum---------a sto ti ko demek mizis ne gi gledas sitel i telma.........znacite se masonski simboli od razlicni redovi sitel 7 novata znakot e E naopacki manemoj molimte telma tri kocki T zvezdata kockite pravat dva roga gore toa e - -- - --
Има тема Масони таму во Мистерии... прашај за симболите по телевизии...
Слободно види што симболи имаат, како...
Имаш и тема за теории на заговори... таму си поразговарај со луѓето за тоа како телевезиите се се тоа масони и тајни организации...

За О.Т.О. се знае ламенот, и се знаат буквите...
Толку околу тоа... нема мистерии нема заговори нема телевизии :)
Две коцки , рогови... WTF? :D

И ти ама муабет ми направи сега... :) И потоа се жалиш се било во круг...
Еми види што лафиш бре момче :)
Си ја промашил темата ... но се случува и тоа...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За злонамерните будали

Сине мој постојат многу болести и многу несреќи, кои произлегуваат од човечките грешки во однос на Волјата; но ниедна не е поголема од сплетките на натрапникот. Тие имаат претензија подобро да ја познаваат човечката мисла од самиот него, и да управуваат со неговата Волја, со повеќе мудрост, одколку самиот тој, па прават планови за неговата среќа. И помеѓу сите нив, најлош е оној кој самиот себе се жртвува за доброто на своите ближни. Оној кој е толку глупав за да не ја следи својата Волја, како ќе биде толку мудар да може да се бави со туѓата? Ако мојот коњ застане пред огледало, дали треба некој слуга да му пријде одпозади и да го удри по копитата? Не, Сине, држи се мирно до својот пат, за да може твојот брат, гледајќи те да собере храброст врз основа на твоето однесување, и биди сигурен дека нема да му пречиш со своето плитко милосрдие. Не ми дозволувај да ти зборувам за несреќите кој сум ги видел, чиј корен бил во љубезноста, чиј свет бил самопожртвуваноста, а плодот катастрофа. Навистина мислам дека тука не би имало крај. Удри, ограби го, убиј го својот комшија, но немој да го тешиш, освен ако тоа самиот тој не го побара, а и ако побара, биди внимателен.

Liber Alef
Glava CXLVIII
DE STULTIS MALIGNIS

Превземено од Хептаграм ХI

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Нека Нуит ти подари што повеќе искуства низ нејзините лавиринти;)
AUMGN...
И повеќе Смрт по патот по кој чекорам!
Кој има ум нека разбере бидејќи бројот на Смртта е 50, колку што се Портите на Разбирањето на Дрвото на Животот!
п.с. Колку ме расположувате со вашите упади. Алф, ти не беше момчето што ми досадуваше на мејл со твои размисли каков сум, какви сме итн итн?​
Можеш овде истото... не мора толку тајно!​
Те љубив Хептаграм!:love:

П.П.С. И врати се на постот!

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
AUMGN...
И повеќе Смрт по патот по кој чекорам!
Кој има ум нека разбере бидејќи бројот на Смртта е 50, колку што се Портите на Разбирањето на Дрвото на Животот!
п.с. Колку ме расположувате со вашите упади. Алф, ти не беше момчето што ми досадуваше на мејл со твои размисли каков сум, какви сме итн итн?​
Можеш овде истото... не мора толку тајно!​
Те љубив Хептаграм!:love:

П.П.С. И врати се на постот!
Се разбира дека може.
Иако ме растажи со тоа што сум ти досадувал:(
Гледам си орал со теленцето:)

п.с.Зошто стопира коментари на твојот сајт,од што се плашиш.

п.п.с.Изворот те интересира?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Се разбира дека може.
Иако ме растажи со тоа што сум ти досадувал:(
Гледам си орал со теленцето:)
п.с.Зошто стопира коментари на твојот сајт,од што се плашиш.
п.п.с.Изворот те интересира?
Не е до плашење работата, до естетика е... Зарем јас насила те влечкам на мојата страна па ти доаѓаш и зборуваш било што само колку да се коментира?
Истото го правеше на мејл, обичен тест, и ти немаше контрола.
Ова е веб страна, јас зборувам вие најдете си место (покрај маса со ракиичка, на нет, форуми, пред секс, после секс) и коментирајте за кажаното од моја страна, на мојата страница.
ТОА ГО САКАМ! :)
Сега ти е појасно нели...

Инаку кога сме до тоа:
Денес, после 100 дена (како демо-христијанската партија) страната надмина 6500 посети. Благодарност до сите што придонесоа по малку за оваа страна со своите совети, критики и идеи што и како да се пишува

Продолжуваме понатаму... ЧОВЕШТВОТО ПРЕД СЕ!

Ве љуби вашиот Хептаграм!:love:

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
:(
Човеков пати од комплакс на виша вредност:facepalm:

Среќа што имаме струја,за да те прават среќни оние што ќе прочитаат од твојот сајт.
Поклони и се на струјата што ти овозможи толкава љубов.

Продолжуваме понатака со цензури за коментари (поточно еден беше).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
:(
Човеков пати од комплакс на виша вредност:facepalm:
Среќа што имаме струја,за да те прават среќни оние што ќе прочитаат од твојот сајт.
Поклони и се на струјата што ти овозможи толкава љубов.
Продолжуваме понатака со цензури за коментари (поточно еден беше).
Уште еден од многуте кои знаат за другиот и неговиот пат ако не се согласуваат со неговите размисли и неговиот пат...
Премногу те боли тоа што не може да коментираш... а толку многу сакаш да ми кажеш каков сум, ете како претходно. Луѓе... ни со нив ни без нив :)
Но знајте вие луѓе...
„О, Браќа Мои, како што на секое куче му е дозволено едно каснување, така на секој чудотворец нека му биде дозволено едно чудо. Зашто е правилно тој да ја докаже својата нова моќ, како не би бил измамен од страна на триковите и злобата на мајмуните од Хоронзон.“ - Преземено од Хептаграм XI

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Уште еден од многуте кои знаат за другиот и неговиот пат ако не се согласуваат со неговите размисли и неговиот пат...

Не плашете се од војни...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не плашете се од војни...
Повели да се насмееш, многу си ми сериозен...
Ти смета Хептаграм тебе гледам тоа...
Бу :)

At some point, all Thelemites know this, there will be a call from without and within the Thelemic current of divine destiny, and Thelemites will go to war. The enemy will be easy to locate, for he shall be anyone who is not a Thelemite; specifically he shall be anyone defending the faiths, powers, and practices of the Old Aeon.

If this war were declared today, it would not last long. Indeed, it likely would not amount to much of a war at all, as the vast majority of Thelemites are cute little hippies who wouldn't die for much of anything except more drugs and sprout-burgers. Their leaders, on the other hand, are pasty negheads, who couldn't command or plan an insurgency if their lives depended upon it, which they assuredly do not.

At most, the OTO might be able to stage a newage festival, and hope some SCA types would show up so at least an ornamental threat might be engaged against the tanks and planes and highly-trained killers of the combined militaries of the Old Aeon. Imagine Lon Milo DuQuette attempting to wipe out brigades of enemy warriors with his singing—well, OK, that MIGHT have the intended effect, but a chorus of lousy singers and magicians on the Thelemic side would not win a military battle, much less the war.

Бидејќи е предолго, еве го целиот линк... Не заборавајте на смеата... додека ме нема и сум излезен на кафе.
http://onion-peelings.blogspot.com/2010/04/thelemic-jihad.html

П.С. Алф, не секоја војна е полезна... ние телемитите сакаме мудри војни, а не тепачка со мајмините на Хоронзон, ако ме разбираш.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Премногу те боли тоа што не може да коментираш... а толку многу сакаш да ми кажеш каков сум, ете како претходно. Луѓе... ни со нив ни без нив:)
Барајќи се себеси се изгубивете.
Не очајувај многу еден ден сигурно ќе се пронајдете.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Барајќи се себеси се изгубивете.
Не очајувај многу еден ден сигурно ќе се пронајдете.
AUMGN за ова, ај сега оди читај го претходното и насмеј се... Не биди толку сериозен :)
There is a certain Love
that is formed out of the
elixir of the East.
There is a certain cloud,
impregnated with a
thousand lightnings.
There is my body,
in it an ocean formed of his glory,
all the creation,
all the universes,
all the galaxies,
are lost in it.