Законот на Телема

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Така е. Се сложувам, но да не заборавиме на големината на пазарот кој го покрива езотерија а што влијае на тиражот на нивните книги.
Не можеме да очекуваме кај нас некоја издавачка куќа да застане позади таква активност со оглед на малиот пазар а особено на тесниот круг на луѓе заинтересирани за таква литература.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Шо збораш бе?!
За тебе и јога и сангејзинг и астрологија и кабала и њу ејџ се телема :pos:Бог да чува.

Да србите се пресреќни со Мадиќите. Особено поради фактот што им продаваа соединение на база на хлор кое се користи за дезинфекција, како чудотворен лек.
Од кога тоа издавачки куќи продаваат фармацевтски производи?
Па нели телемитите ги почитуваат законите на земјата во која живеат.
Туку Прави се што ти носи профит, и тоа нека ти биде цел закон.
Ако ти е волја, прави профит. Законот не те ослободува од последиците! Ете доказ! :) Јас што дрдорам 50 страници по овој форум? :)
Ти велеше дека Мадиќи-те не се во О.Т.О., така да не се телемити. Па треба да се почитуваат законите нормално. Но ете ти велиш дека е осомничен Мадиќ. Ако е виновен, апсаана! :)

За мене СЕ Е ТЕЛЕМА! И Бог ме чува! :)
Само погледни подобро во зборот...

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Мадиќите биле членови на ОТО. Мадиќ бил исфрлен од редот а за Маја нема инфо.

In 1988, a Yugoslav 'Caliphate' member called Vladimir Madic founded a firm called 'Esotheria' in Belgrade for the purpose of publishing editions of Crowley's writings. He was expelled from the 'Caliphate' in 1993, apparently because he was not paying them sufficient 'royalties'

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Мадиќите биле членови на ОТО. Мадиќ бил исфрлен од редот а за Маја нема инфо.

In 1988, a Yugoslav 'Caliphate' member called Vladimir Madic founded a firm called 'Esotheria' in Belgrade for the purpose of publishing editions of Crowley's writings. He was expelled from the 'Caliphate' in 1993, apparently because he was not paying them sufficient 'royalties'
Ах ти се палиш на Koenig (http://www.parareligion.ch/sunrise/naskov.htm) :) Гледам нешто познато ми зборуваш, не се твои размисли ова... :)
Па добро...
Продолжи :)

Велиш, поточно Коениг вели до '93 (многу симболична оваа годината да ти кажам право). бил избркан... изгледа бидејќи не плаќал чланарина... Тоа изгледа ми ги руши сите потреби да реплицирам на ова. Но ајде... во името на дискутијата :)
Коениг вели: Калифат, ах :) Ќе ти треба малку повеќе од оваа страна за да можеме да дебатираме... Не мислам да одговарам на провокации собрани од нет и пласирани како вистина, а јас треба да одговарам и да негирам или потврдувам нешто...
Еднаш пак го обвинија авторот на странава дека е всушност телемит.
Разгледај ја и таа можност. Кога веќе „истражуваш“ гледај ја подобро повеќестраната коцка.

П.С.
He is doing his damnedest to collect documentation on the O.T.O. and the various groups now claiming to represent and be that order today. I find his work often confusing, no doubt in part because of the proverbial language barrier, and I certainly don't agree with everything he says [e.g. in a letter to me that after the A.·.A.·. "failed", Crowley tried to use the O.T.O. as a "purse"], but Mr. Koenig, via his investigations, has also become, shall we say, skeptical of the claims of the various pseudo-o.t.o.s, as I must insist upon calling these groups. Interested parties and those with information should contact Mr. P.R.Koenig atFreihofstrasse 2, CH-9842 Oberreiden, Switzerland.

Не секој што тврди дека е О.Т.О. е всушност О.Т.О.
Затоа и го читаме неговото калифатски О.Т.О. и други О.Т.О.
Тоа не оди така :)

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Ах ти се палиш на Koenig (http://www.parareligion.ch/sunrise/naskov.htm) :) Гледам нешто познато ми зборуваш, не се твои размисли ова... :)
Па добро...
Продолжи :)

Велиш, поточно Коениг вели до '93 (многу симболична оваа годината да ти кажам право). бил избркан... изгледа бидејќи не плаќал чланарина... Тоа изгледа ми ги руши сите потреби да реплицирам на ова. Но ајде... во името на дискутијата :)
Коениг вели: Калифат, ах :) Ќе ти треба малку повеќе од оваа страна за да можеме да дебатираме... Не мислам да одговарам на провокации собрани од нет и пласирани како вистина, а јас треба да одговарам и да негирам или потврдувам нешто...
Еднаш пак го обвинија авторот на странава дека е всушност телемит.
Разгледај ја и таа можност. Кога веќе „истражуваш“ гледај ја подобро повеќестраната коцка.

П.С.
He is doing his damnedest to collect documentation on the O.T.O. and the various groups now claiming to represent and be that order today. I find his work often confusing, no doubt in part because of the proverbial language barrier, and I certainly don't agree with everything he says [e.g. in a letter to me that after the A.·.A.·. "failed", Crowley tried to use the O.T.O. as a "purse"], but Mr. Koenig, via his investigations, has also become, shall we say, skeptical of the claims of the various pseudo-o.t.o.s, as I must insist upon calling these groups. Interested parties and those with information should contact Mr. P.R.Koenig atFreihofstrasse 2, CH-9842 Oberreiden, Switzerland.

Не секој што тврди дека е О.Т.О. е всушност О.Т.О.
Затоа и го читаме неговото калифатски О.Т.О. и други О.Т.О.
Тоа не оди така :)
Нешто си ми многу џампи. Не барав никаков одговор од тебе.
Калифат, Антигва, Мота = борба за власт = вмро дпмне, вмро нп, вмро обединета.
93 симболична година. Гледам "сестрата е верна на нумерологијата". Жал ми е но на 93, 418, 666 јас не сечам вени.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Нешто си ми многу џампи. Не барав никаков одговор од тебе.
Калифат, Антигва, Мота = борба за власт = вмро дпмне, вмро нп, вмро обединета.
93 симболична година. Гледам "сестрата е верна на нумерологијата". Жал ми е но на 93, 418, 666 јас не сечам вени.
Ако сечевме вени немаше ни да разговараме јас и ти :)
Очајно ги подучуваме луѓето да не сечат ништо за било што... Посебно не ако тоа е некоја нивна догма за која немаат никаков доказ, ниту интелектуален ниту пак духовен.

Значи сите твои скокања на темава се бидејќи си задоволен од изјавите на авторот на погоре посочената страница...
Одлично... а јас мислев дека си некој страствен истражувач на телемата и нејзината филозофија па ќе удриш со сета своја интелектуална сила за да ја покажеш „вистината“ за телемата и телемитите...

Пу јазк, се разочарав... Но само за кратко :)
Но тука сум, чекам многу повеќе од тебе (позитивно повеќе) ...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.765
Организационата разврска на СФРЈ-телемитите, изнесена на сајтот на Кенинг е веродостојна. Тоа што го пишува тоа се случи.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Организационата разврска на СФРЈ-телемитите, изнесена на сајтот на Кенинг е веродостојна. Тоа што го пишува тоа се случи.
Сигурно е веродостојна штом и ти потврдуваш... :) Симнувам капа за доказот што ми го приложи како потврда на кажаното од страната.
Немам јавни контра-документи за поставѕување на форум за да потврдам поинаку... Но што е тука е...
Ако е се како што вели г-динот кој што е автор на страната, немаше ни да постојат телемити овде на балканот денес...

Но штом е веродостојно, тоа е..

П.С. Evill_Bety со тебе постојано нешто се „докажувам“ и „расправам“ бескорисно. Од самиот почеток. Од рисјанство, преку кабала па дури и овде :) Ех ...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.765
Немам јавни контра-документи за поставѕување на форум за да потврдам поинаку...
Нема потреба од "контра-документите". Само кажи што е тоа што ти мислиш дека се наоѓа на сајтот, а не кореспондира со вистината. Зборувам за нештата од чисто технички аспект. Не зборувам за тоа дали на Bertiaux или Јулијан стварно им се јавил Ајваз или не.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Нема потреба од "контра-документите". Само кажи што е тоа што ти мислиш дека се наоѓа на сајтот, а не кореспондира со вистината. Зборувам за нештата од чисто технички аспект. Не зборувам за тоа дали на Bertiaux или Јулијан стварно им се јавил Ајваз или не.
Што е битно што мисли некој, ако тоа што го мисли и тврди (без да стави знак прашалник на истото) не може да се потврди реално?
Но ајде, ќе напишам нешто...
Како прво: Нема „чисто технички аспект“ кога се работи за луѓе и иницијации и тајни и полутајни Редови.
Како и во профаниот живот, така и овде има боси и сакати кои сакаат да се господари па дури и на искасапени традиции и лажни авторитети пренесени по сомнителни патишта.
Друго:На страницава постои некој Јулијан Насков кој имал авторитет да пренесува авторитет на други (во случајот Салихович,кој и да е тој). Но кои се тие? И зборуваме за О.Т.О. или за ОТОА? Една буква но многу кажува. Денес сите се телмити ако читаат од нет и имаат пракса. Не би рекол...
На почетокот види како започнува изјавата на авторот, потоа има и автор кој „бил“ инициран во „калифатско“ О.Т.О. итн итн. Постои О.Т.О. и ништо поеќе. И нормално, телемитски редови кои се добро познати. Затоа и стои во Манифестот дека О.Т.О. е првиот старо-еонски ред кој го прифати Законот на Телемата.
Да продолжам... Автор вели дека не е пристрастен во своите заклучоци и изјави на својата страница, но на некои места премногу ги менува страните, и никако не е на средина. Затоа и прашав дали си истражувал дали е тој иницијант или не...

П.С. Ако кажам што не „коренспондира“ со вистината ќе треба премногу да се објави на форумов, а тоа не мислам да го направам дури и да остане ова што ти го наведе како вистина (ако сметаш дека страницата за југословенските телемити е точно), иако не е бидејќи не може човек да знае дали се работи за О.Т.О. или некоја друга псевдо-телемитска групација.
Многумина сакаат да е најлошото можно сценарио со О.Т.О.(со blood orgy, па тука демони повикување, па власт над нечија иницијација, камшикување жени, итн итн и сите ваши болни фантазии што можеби ги имате од гледање филмови), но не бидува тоа така. Тоа се чисти земски профани размисли, земени од сопствените човечки искуства низ животот.
Ако јас или некој друг, запне да поправа вакви изјави и „докази“ од Фра.XXX кој напишал нешто на сајт, кај ќе ни биди крајот...
Но, PHP, HTML и MySQL се трпат а јас нема да пробам да поправам! :)
П.П.С. И како нема потреба од контра-документи, кога ете на страница се појавуваат документи како доказ за она што го тврди авторот (иако тој е непристрастен)... Тргни ги тие документи и што ќе добиеш? Lord of the Rings :) Штета што НЕ мислам да ставам документи овде за да ја расчистиме целата збрка околу О.Т.О. ...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.765
Све ОК што кажа (иако рака на срце, не кажа баш нешто конкретно).Нема да коментирам понатаму.
освен ова:
...
Друго:На страницава постои некој Јулијан Насков кој имал авторитет да пренесува авторитет на други (во случајот Салихович,кој и да е тој). Но кои се тие? ...
"Некои"?
"Кои се тие"?
Понекогаш ме зачудуваш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Све ОК што кажа (иако рака на срце, не кажа баш нешто конкретно).Нема да коментирам понатаму.
освен ова:

"Некои"?
"Кои се тие"?
Понекогаш ме зачудуваш.
Нормално дека све е ОК :) Малку самозадоволна насмевка да покажам :)
Сега ќе се муабетиме и ќе се чудиме? Слободно може да се чудиш, да знаеш колку јас се чудам од вас што пишувате се и сешто тука... Но што да се прави, се трудам да не забегам со чудењето, туку да си завршам работата.
Ти правиш разлика помеѓу О.Т.О. и ОТОА и ако не, зошто? :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.765
Ти правиш разлика помеѓу О.Т.О. и ОТОА и ако не, зошто? :)
Зошто ми поставуваш прашање на кое знаеш дека го знам одговорот. Исто така и јас самиот знам дека знаеш дека го знам одговорот. Нема потреба од испитување, carry on.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Зошто ми поставуваш прашање на кое знаеш дека го знам одговорот. Исто така и јас самиот знам дека знаеш дека го знам одговорот. Нема потреба од испитување, carry on.
Значи иако го знаеш одговорот, иако знаеш дека членови на ОТОА и нивни искази се земени како веродостојни од авторот(кој треба да е истражувач, така се преставува) за да се прикажат телемитите во СФРЈ, ти велиш со сигурност, да така било како што вели авторот на страницата.
И да терам понатаму? :) Не може тоа така. Да зборуваш што ти дојде прво на ум, а потоа да продолжиме понатаму... Мора да се распрашам да видам дали ти е досадно па дриблаш топки на темава, или не си запознаен со истата.

Но, добро е што разјаснивме нешто, сега може да одиме понатаму, нормално, изгубив волја во врска со оваа тема... тема за која сакате било што да издрдорите иако и сами знаете,дури и вие, дека не е така и да си замините...

Но и вака се дознава по нешто вистинито :)
П.С. Јас завршив со форумов... кој е заинтересиран за нешто повеќе, има начини како да ме најдете и да дискутираме... Благодарам за вниманието и за дискусиите на оваа тема.

Љубов е законот, љубов под волја

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
О, Ти, со глава од Ибис! Тебе, Тебе те призивам. Ти, кој го држиш Стапот на Двократната Моќ! Тебе, Тебе те призивам. Ти, кој носиш во својата лева рака Ружа и Крст на Светлината и Животот! Тебе, Тебе те призивам.
Ти, чија глава е како смарагд, а немисот како ноќно небесно синило! Тебе, Тебе те призивам. Ти, чија кожа пламти портокалово, како во печка вжарена! Тебе, Тебе те призивам.
Види јас сум Вчера, Денес и Брат на Утрешнината! Јас се раѓам одново и одново. Моја е Невидливата сила од која настануваат Боговите! Liber LXIV

Kajgana Shop

На врв Bottom