Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Кој е овој Choronzon?
Ти да не го познаваш Хоронзон? Не е возможно... Големиот „демон“ на Бездната, каде што лежи лажната сефира Даат(знаење)... и која неиницираните преку неа гледаат и велат: Знаењето е се!, а не ги гледаат горните 3 сефироти, Разбирање и Мудрост и Круната.Кој е овој Choronzon?
Мора од некаде да се започне...Македонија има потреба од издавање на езотериска литература, да имаме барем 5% од од она што го има на Српски јазик, да речеме.
Јас лично сметам дека телемитската литература не е баш најсреќниот правец со кој би било пожелно да се наполни опусот на езотеријска литература на Македонски јазик, но признавам дека таа е литературата која буди највеќе интерес кај езотеријски ориентираната публика (што од неинформираност, што од погрешно информирање).
Во секој случај секој сам нека треба да си донесе заклучок, во согласност со своите искуства и убедувања.
+ уште 2-3 среќи малку познатиСрбите ја имаа таа среќа Мадиќите да се сопственици на издавачка куќа, која фала богу опстана и долго време работи.
Нормално коа и они двајцата беа у тоа.+ уште 2-3 среќи малку познати
Издадените книги на „Езотерија“ се 90% телемитска литература
У тоа! Ахахахаа Добро беше ова кажаноНормално коа и они двајцата беа у тоа.
Сепак не им е толкав процентот. Ја би рекол 30%, што е пак доста.
Да, да, ја сум таковИнтересно е што има луѓе што не се запознаени со филозофијата на телемата и целта, а сепак имаат одбивност спрема нејзе и не сакаат ни да видат книга на 3 милји од нив. Дали се плашат од промени, дали не сакаат ново... не знам. Изгледа се луѓе без дух за истражување... Се си бидува...
P.S. Или можеби им е доволно што други велат за телемата (без разлика дали се иницирани телемити, неиницирани)
Да си жив и здрав... такви се и рисјаните А знаеме за кај се тиеДа, да, ја сум таков
No shit!Да си жив и здрав... такви се и рисјаните А знаеме за кај се тие
Не им текнало на оние од зоолошка во Ск
Мислеше на мене? Не сум јас Римјанин да распнувам рисјаниNo shit!
Нашиот мал форумски Кроули у зоолошка ќе ги става Христијаните!
Ќе ги доведе работите на ред!
Шо збораш бе?!+ уште 2-3 среќи малку познати
Издадените книги на „Езотерија“ се 90% телемитска литература
Да србите се пресреќни со Мадиќите. Особено поради фактот што им продаваа соединение на база на хлор кое се користи за дезинфекција, како чудотворен лек.Србите ја имаа таа среќа Мадиќите да се сопственици на издавачка куќа, која фала богу опстана и долго време работи.