K
Khabs Staadnau
Гостин
Златна Зора it's not dead
Разно разни редови не се распаѓаат, само ја менуваат формата...![]()
Хммм, мислиш преостанатите членови формираат нов ред?

Не е тајна дека Кроули не беше омилен на сите во златна зора.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Златна Зора it's not dead
Разно разни редови не се распаѓаат, само ја менуваат формата...![]()

Хммм, мислиш преостанатите членови формираат нов ред?
Не е тајна дека Кроули не беше омилен на сите во златна зора.

А каде ти најде пак „тајна“ дека треба на сите да им се допаѓаш во еден Ред?
И што всушност означува за тебе Ред? Голф-клуб каде што ќе си играме по цели денови?
Не го мислам она што ти го мислиш за Ред и одржување на истиот, тоа секако...
Накратко, Редот е составен од луѓе, а во луѓе немам доверба.
„Марш“ да го прочиташ есејот Човештвото пред се и убаво да размислиш што си прочитал!
Утешение грешним?Значи за никаде сте, пак не се сложивте
Штом ти како добар познавач на приликите така велиш, не е ништо чудно ОТО да се растури![]()

Значи за никаде сте, пак не се сложивте
Штом ти како добар познавач на приликите така велиш, не е ништо чудно ОТО да се растури![]()
А пак некои ми рекоа и дека тоа „чудо“ не ни постои... Што нема да ми изнакажат 

Го имам читано и јасно ми е мене дека не треба да има раздор меѓу луѓето.Но егото, нечистотијата моја но и во другите е трњето во кохабитацијата.
А сепак кој ќе одлучи кога му е време на еден Fool да стане Hermit?

ORDO TEMPLI ORIENTIS
Обврски на браќата
28. Членовите на редот треба да се однесуваат кон луѓето кои се надвор од редот како да не поседуваат никаков вид на права затоа што не го прифатиле законот, и затоа се слични на пештерски луѓе, остатоци од преживеана цивилизација и кон нив треба да се однесуваат со добрина исто како и кон било кое друго животно и да прават напор да ги доведат до Слобода.

Кхабс не те обвинувам што немаш доверба во ОТО. Погледни само на што ги учат членовите.
Liber CI - Отворено писмо до оние што би сакале да се придружат на редот
ORDO TEMPLI ORIENTIS
Обврски на браќата
28. Членовите на редот треба да се однесуваат кон луѓето кои се надвор од редот како да не поседуваат никаков вид на права затоа што не го прифатиле законот, и затоа се слични на пештерски луѓе, остатоци од преживеана цивилизација и кон нив треба да се однесуваат со добрина исто како и кон било кое друго животно и да прават напор да ги доведат до Слобода.
Посебно лавовите 

Кога се наоѓаш на рингишпил многу лесно губиш ориентација за тоа што е лево а што десно. Кога си лице во лице со некого неговото лево е твое десно.
Препород на магиката
Кроули: Samo jednom sam probao vampirizam u eksperimentalne svrhe, i u roku od jednog časa svojoj žrtvi sam isisao svu krv. Položio sam ispit sa počastima i posebnom pohvalom.
П.С. Лево, лево, лево, десно еден два...![]()
Тоа ќе биде твој единствен доказ. Забранувам расправа. Победи! Тоа е доволно. Ќе ти ја олеснам загатката од лошо уредената куќа во Победничкиот Град. Ти самиот ќе го пренесеш тоа со обожување, о пророку, иако тоа не ти се допаѓа. Ќе бидеш во опасност и во неволја. Ра-Хоор-Ку е со тебе. Обожувај ме со оган и крв; обожувај ме со мечови и копја. Нека жената биде опашана со меч пред мене: нека тече крв кон моето име. Згази ги Безбожниците; биди над нив, о воину, ќе ти дадам од нивното месо да јадеш!
Жртвувај стока, мала и голема: потоа дете. - Книга на Законот

И сега?
Што ќе правиме?П.С. Јас сум пробал многупати „вампиризам“И сега?
Што ќе правиме?