The Savior
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 4.918
- Поени од реакции
- 9.617
Не, се обидувам да ти укажам колку не знаеш за работите а се обидуваш да ги исмеваш - иако не разбирам зошто имаш потреба да исмеваш работи кои се далеку од тебе.Се обидуваш мене нешто као да ме збуниш или омаловажиш?
Самата реченица "Do What Thou Wilt Shall be The Whole of the Law" содржи многу повеќе од магика. Исто така овде на форумов обидувајќи се да пишам "магика" автоматски ми пишува магија исто како за "телемата" и телесната но има и зошто... Вака слободно читајќи опис за една книга на Алистер Кроули наидов на овој податок:Со магија не знам што може да постигнеш...
Јас се смеам на работи што се смешни а па на смешни религии со задоволство...а се обидуваш да ги исмеваш
Содржи, како не содржи. Небитно е кој што зборува за Кроули.Самата реченица "Do What Thou Wilt Shall be The Whole of the Law" содржи многу повеќе од магика. Исто така овде на форумов обидувајќи се да пишам "магика" автоматски ми пишува магија исто како за "телемата" и телесната но има и зошто... Вака слободно читајќи опис за една книга на Алистер Кроули
Крајот на претходниот еон донесе хаос и промени следните 3 века... Паднаа империи, Рим исчезна како снегулка, исламот се појави, настанаа невидени мешања на народите и учењата...Прегледај го приврзокот 368803
Хепта цело време се пува дека новиот еон ќе биде поразличен од досегашните стари, од попови, оџи, рабини, папи, а уствари уште поголем тоталитаризам
„Затоа што Црните Браќа и нивните Култови, се поставуваат себеси наспроти Промената, скрши ги на половина. Да, иако од лошото доаѓа полошо, продолжи по тој пат; тоа личи на отворање на чир, првиот ефект е крајно штетен, но последниот е чистота.Хепта цело време се пува дека новиот еон ќе биде поразличен од досегашните стари, од попови, оџи, рабини, папи, а уствари уште поголем тоталитаризам
Тоа скратено се вика сатанизам против традиција.да не беше Кроули и Телема немаше да имаме хипици и немаше да се роди рок музиката и метал... ќе слушавме гајди и ќе се радувавме татко ни и мајка ни да не омажат/оженат бидејќи ние - неспособни!
Како мислиш небитно е кој што зборува за Кроули? Кога попрво небитен е самиот Кроули. Која духовност ја ширел ако телесните задоволства му биле опсесија? Зошто некој писател во опис за книга би го нарекол Кроули шарлатан и магесник? Затоа што се бавел со сатанизам и магии ете затоа.Небитно е кој што зборува за Кроули.
Но денес…“
- 666ти пат за Телема и Магика
Само се потврдуваш што пишува над овој твој пост!Тоа скратено се вика сатанизам против традиција.
Бидејќи е христијанин, како тебе - тој обожува да најде лик кој што не е дел од неговото убедување и да го напаѓа и да зборува сешто... мртов човек е лесно да го напаѓаш со погрдни и лажни обвинувања!Автоматски споено мислење:
Како мислиш небитно е кој што зборува за Кроули? Кога попрво небитен е самиот Кроули. Која духовност ја ширел ако телесните задоволства му биле опсесија? Зошто некој писател во опис за книга би го нарекол Кроули шарлатан и магесник? Затоа што се бавел со сатанизам и магии ете затоа.
Автоматски споено мислење:
Нели те јаде срам од внатре да го спомнуваш тој болен психопат и дури да се идентификуваш со него? Па попрво подобро е да си атеист отколку да бидеш сатанист скриен под псевдонимот "Телема" што и да значи тоа. Гледаш психопатот живеел во трошна куќа и се занимавал со проституција,канибализам и црна магија. Го виде ли единственото видео? Не се грижи веќе не ти постирам видеа. Само сакав да ти доловам тебе а и на останатите членови каде живеел тој психопат и со што се бавел. И сега ти сакаш да ми го претставиш како некој "спасител" или духовна личност? Пријател му бил Л.Рон Хабард се ми е јасно. Па скиентологијата прерасна во поголема религија од Телемата. И двете се исти срања кои се бават со сатанизам но изгледа Л.Рон Хабард бил поголем преварант од Алистер Кроули.да не беше Кроули и Телема
Нели ти е тебе срам да зборуваш сешто за било кој и по секоја цена да го преставуваш секое учење како сатанизам бидејќи не е христијанство? Мислам, со кој ум го правиш тоа? Па и одозгора со простачки зборови користење...? Не ти е срам 40+ години а вакви пишувања бидејќи некој напишал „проклети свештеници“? Те заболе за туѓиот авторитет?
Тогаш зошто мораш да се правдаш? Од што се плашиш? Демек имаш следбеници овде? А што ако од видеото многу луѓе дознаат за каква личност се работи и дали воопшто таа грдосија и психопат може да се нарече човек? Затоа според мене сметам дека е многу е важно да се покаже и "другата страна на монетата"батали тоа, луѓе кои се заинтересирани за Телема не гледаат вакви видеа за да увидат што е што...
Ете барем имате две заеднички работи со Кроули и толку од неговата а и твојата "духовност"Мене фалусот не ме боли што ти мислиш за Кроули или Телема...
Не знам како можеш да сметаш еден психопат, канибалист и магионичар за твој "духовен татко" кому телесното му било врвот на духовноста?Не знам како ти е убаво да користиш простачки зборови...
Да го оправдам Кроули или било кој Телемит никогаш не ми било целта... ако го правам тоа, тогаш Телема ќе нема смисла и јас ќе зборувам лаги! Јас само зборувам за нештата за да ве запознаам вас каде што може да најдете и да прочитате и сами да одлучите за нештата...Тогаш зошто мораш да се правдаш? Од што се плашиш? Демек имаш следбеници овде? А што ако од видеото многу луѓе дознаат за каква личност се работи и дали воопшто таа грдосија и психопат може да се нарече човек? Затоа според мене сметам дека е многу е важно да се покаже и "другата страна на монетата"
Пријател бил со психопатот Л.Рон Хабард можеш да замислиш колку двајцата взаемно "духовно се надградувале"Мислам дека нешто погрешно си разбрал...скиентологија е сосема друга тема, далеку од Телема!