Да го оправдам Кроули или било кој Телемит никогаш не ми било целта... ако го правам тоа, тогаш Телема ќе нема смисла и јас ќе зборувам лаги! Јас само зборувам за нештата за да ве запознаам вас каде што може да најдете и да прочитате и сами да одлучите за нештата... Ако се пронајдете, супер... ако не се пронајдете, пак супер - не може насила да бидете она што вашето највнатрешно не може да го разбере и му е туѓо... нели?
Телема е философија која зборува дека секој има волја и секој има свој пламен кој што гори во срцето на секоја ѕвезда - ничиј пат не може да биде оправдан или осуден бидејќи ние не можеме да ги облечеме истите чевли и да ги правиме истите чекори кои ги правел некој... тоа со судење, оправдување - е стара излитена шапка.
Телема е философија на животот! А тој е апсолутно разновиден.
Тоа така го гледаш ти бидејќи по се изгледа тоа ти го правиш во однос на христијанството - бараш оправдување на една догма.
Погрешно. Јас само зборувам за нештата бидејќи вие за нештата знаете од весници и нет, ниту еден наслов немате прочитано или оригинална мисла на некој за да пресудите каков бил и што сакал да каже - се е преџвакано за да авторот ве наведе да мислите како што тој мисли! А тоа е погрешен метод...
ТИ реков. за Кроули има книги многу напишано, луѓе кои ги следеле неговите дневници, по весници што е пишувано, има бааги книги - ако сакаш да ја видиш сликата на Кроули - може да се запознаеш со него многу лесно денес. Но, си треба време и малку читање книги
Денес премногу се знае за Кроули од сите страни - само христијани дрдорат сешто злобно без да имаат и најмала идеја за што зборувал. Се плашат луѓето од човек што прави што му е волја и не се грижи што мислат другите за тоа... кога ја имаш таа моќ, никој не може да те контролира со лажни обвинувања и проклети морални и етички бладања
Се плашат луѓето од човек што прави што му е волја и не се грижи што мислат другите за тоа... кога ја имаш таа моќ, никој не може да те контролира со лажни обвинувања и проклети морални и етички бладања
Сериозен си? Тукушто ги оправда на пример сите војни во светот кои ги иницираат токму оние кои
прават што им е по волја.
Или ти бараш Хабард Кроули Психопат Пријатели
Ми се допаѓа кога си прецизен и кога знаеш на што мислам.