Законот на Телема

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се рага и умира ,според будистите се е страдање,зависно од нивото на свест човекот почува да го бара лекот за страдањето но у секој случај нема смрт,реинкарнации се дур не се ослободиш од истите.Овој живото овде е пеколот за кој збори исус,страданието на будистите и хиндуистите,слична е и филозофијата на кроули суштината е иста ,лежи во љубовта,љубовта е лекот за страданието,љубовта е првиот божји заповед,првиот закон на телемата,пробај еден ден се што правиш да го правиш со лјубов

--- надополнето ---

Љубовта е клучот ти текнуе,и на христијаните и на телемата слободна волја поточно вистинската волја можеш да ја достигнеш единтствено преку љубовта.

--- надополнето ---

не постои индивидуалност постои само бог,ние сме дел од него,бог е процес не личност,секогаш бил и секогаш ке биде,пред него сите сме исти бидејки сме дел од него,добар е колку што сме ние добро суров колку што сме ние сурови со себе ,неговата волја и нашата волја се исто,се дур не ја откриеме нашата волја ние ке страдаме,волјата се открива преку лјубов,креаторската воља вкоренета во нашата бесмрта душа е апсолутно добра,да не беше добар бог немаше да постоиме и ние,немаше да ја имаме вечноста на нашето постоење,кое е материјализирано од чиста космичка свест ,енергија или светиот дух,материјализирано од проста причина што свеста сама по себе мора да се материјализира за да се запознае со искуството како постоење ,од највисока чиста космичка свест во пониска за на крајот повторно да се врати во сиот свој сјај ,човекот е ултимативно поврзан со својата суштина преку 7те чакри суштината или неговата душа останува иста,совршена само човекот треба да ја осознае и да се поврзе со нејзе со тоа процесот завршува и човекот станува свесен за својата вечност за своето вечно постоење во апсолутна божествена лјубов.Лјубовта е патот не ми верувај на мене ,не му верувај на кроули ако сакаш не му верувај ни на исус, но пробај да чуствуваш повеке лјубов со тоа ке ја надминеш секоја болка,секое страдање само обиди се ке поверуваш јас бев најголемиот атеист,но убаво е кажано кој ме изгубил еднаш вториот пат кога ке ме најде нема да ме изгуби.искрено и од срце се надевам дека успеав да ти појаснам барем малце и да ти изнесам дел од мојата лична филозофија која верувам дека на било кој дел од светот да си на било кое место во било каква ситуација и да си може да ти помогне
Zbam be prijatel, se ti e toa ljubov i svetlost, se treba da pravime so ljubov. Samo edno me buni, dali koga odam vo WC moram da odam so ljubov?

Kako ne vi e smaceno da gi bladate istite prazni zborovi od pocetokot na svetot? Ljubovta, svetlosta, edno, dve, neverojatno ste dosadni...

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
Еве за што зборам јас..
Да го земеме примерот со партнерите... дечко и девојка, ни тој ни таа не сака да има однос со повеќе партнери- тогаш се појавува ТРЕТО лице (О.Т.О.) кое бескрајно сака да има секс со таа девојка (едноставно неможе да ја добие се додека е таа со нејзиниот дечко).. што тогаш, претходно не наведов дека во цитатот стоеше оној кој сака да ти ја одземе слободната волја имаш право и да го убиеш(така нешто беше не се отвара линкот моментално), дали според ОТО тоа би било во ред? Еве јас да се ставам на место на третото лице.. дали би било во ред јас да го убијам дечкото на девојката бидејки мојата волја е јас да бидам со неговата девојка?
Или Вие мислите дека тоа нема да се случи? Мислам третото лице никогаш не би се затрескал по истата девојка ако оди по учењето на ОТО (бидејки искрено незнам повеќе за вас и неможам да носам предрасуди, те молам просветли ме ако има нешто што испуштам- се спремаме за Мај ќе се патува па немам време да копам на страната моментално

Поздрав

p.s. за толкувањето погоре нема да продолжам со дискусии бидејки нема да можам да престанам и така тоа сега што го напишав ме интересира повеќе.
Човек со волја не ослабена од резултатот,со срце полно лјубов ја има девојкати у раце без ти да бидеш свесен за тоа и без да ти биде јасно како девојката која ти се колнела дека ке биде со тебе која искрено те сакала те остава без да размисли два пати,еве ти еден пример од еминем кој го беше на врвот го допре дното ,ја осозна лјубовта и се врати на врвот во една песна има сличен пример
I feel like I'm morphin, into something that's so incredible that I'm dwarfin, all competitors.
Better get your girlfriend in check. It's psychological warfare. Endorphin side affect.
His self esteem shatters his dialect. Comes blastin out your deck, "she love's me".
Such passion you'd expect this sort of reaction from her. Yet, you strong arm.
You're fucken corny. You try to turn your charm on. Cuz you just think your bishop, the Don Juan.
But if you think that your fucken with me, homie your on one.
I'm cockin my head back like "hey lover, come on son. She's on my johnson.
She brings my name up constant." Your boys are like, "She's fucken wit dude. She wants him."
Oh boy you better get a clue, she's on my dick cuz I spit better than you. What you expect her to do?
How you expect her to act in the sack when she's closing her eyes,
fantasizing of digging her nails in my back to this track.

Seduction, seduce. Ain't nobody who's as good at what I do
Cause one minute she loves you, the next she don't
She's been stolen from you
Seduction, seduce. Ain't nobody who's as good at what I do
Cause one minute she loves you, the next she don't
She's been stolen from you

истот што ти го кажав ја го кажува и он,нема потреба од убивање победата доага сама по себе

--- надополнето ---

Zbam be prijatel, se ti e toa ljubov i svetlost, se treba da pravime so ljubov. Samo edno me buni, dali koga odam vo WC moram da odam so ljubov?

Kako ne vi e smaceno da gi bladate istite prazni zborovi od pocetokot na svetot? Ljubovta, svetlosta, edno, dve, neverojatno ste dosadni...
Можда се глупости,зависно како гледаш на нив ако ме свакаш ме свакаш ако не што да ти објаснувам,искрено и без да те знам без да знам кој си би сакал да поверуваш во ова што го пишувам зошто е вистина,лјубовта е најмокното нешто во овој свет но не се стекнале сите со исти знаења затоа и не ме чуди а и не ти судам зошто не можеш да ме разбереш,но обиди се барем еден ден да чувствуваш што е можно повеке лјубов ке видиш како ке почнат сите стравови и секоја болка да се трансформираат во лјубов.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Волјата е Вистина.:toe:
Зарем постои повозвишена Патека,поточна?
Волјата е и Индивидуалноста.Универзалноста во која тлее Законот.Затоа,и од таму доаѓа илузијата на двосмисленост.
Мене искрено не ми е ќеф да зборувам за пракса,барем не лично,се чувствувам exploited.

Плус,не чувствувам потреба да се изјаснувам и да рапортирам на некому како и зошто сум стигнал до некој заклучок,I don't ask questions like "how should we fuck off my lord" :)
Јас сум понаклонет на самоиницијализацијата,презирам помагање,учителствување,верувам дека секој треба самиот да си ја одреди својата патека.
Практиката е лично твоја во зависност од твојата волја.
Секој треба сам да проба и да пресуди.
Вие се разбира дека можете многу лесно да откриете дали некој е на вашата Патека.
Но се надевам дека не судите некој кој ја оди својата.
Законот и е Универзален, нешто слично како Дрвото на Животот. Точно.
За Волјата и Вистината... Ако ја сметаш Вистината за динамичка можеби да ти е исто со Волјата, не знам.
Не барам јас да прашувате и да се поставува врска учител-ученик, туку врска "колега-колега", лошо го сфаќате тоа прашување и расправање за праксите.
ТИ се чуствувап exploited... Замисли мене како ми е :smir:

За одењето по патеката и помошта од другите (не судиме кој кај оди и како оди), еве цитат, мислам дека е доволен отколку јас да "мелам" за истото, мислам дека ќе разбереш:
„Секој човек мора да ги надмине сопствените пречки, да ги разобличи сопствените илузии. Сепак, други можат да му помогнат да ги оствари тие две и можат целосно да го оспособат да избегне многу лажни патеки, кои не водат никаде, а само ги искушуваат уморните стапала на неиницираниот аџија. Понатаму, тие можат да осигураат дека правилно е испробан и испитан, зашто има многумина кои за себе мислат дека се Мајстори а не ни стапнале по Патот на Служење кој води дотаму.
Значи Големото Дело е едно, Иницијацијата е една, Наградата е една, макар колку различни и да биле симболите во кои е завиткано Неизговорливото.
-Liber LXI​

:toe:

Pak li istoto, of lele...

Ostavi go Ajk i teoriite na zavera, kakva vrska jas imam so seto toa? Jas ne baram olesnuvanje vo zivotot od toj tip, samo ne gi ignoriram argumentite...

Teorija i praksa, moze li nesto da se dogovorime?

Eve da se najdeme nekade i ke zememe eden svedok od forumot so nas. Ako uspees da izvedes nesto, bilo sto, sto ke predizvika bilo kakva promena vo od site prifatenata fizicka realnost, jas javno ke se izvinam. Znaci ne baram da go smenis tecenieto na Vardar, nesto epten sitno, no da e nesto sto ne moze da se objasni so fizickite zakoni kakvi gi poznavame.

Bez toa, Zakonot ke bide samo uste edna kniga za pouki vo zivotot, ni malku razlicna od biblijata, kuranot, i site ostanatite upatstva za upotreba na zivotot...

Ako ti treba dobro upatstvo za zivotot, ti go sovetuvam Vencavanjeto na Rajot i Pekolot od golemiot Viliam Blejk...

I ne zaboravaj, ludiloto nikoj ne go primetuva dodeka e vo nego...
И богами пак истото. Да зборував пена ќе фатев од такви како тебе кои доаѓаат како плима и си заминуваат, подоцна пак доаѓаат и така до бескрај. НО секако како сакаат па така.

Каков договор бараш, а јас добивам едно бедно ИЗВИНУВАЊЕ од некој што бара аргументи за темата без работа и труд на истата ? Ти сакаш резултат а не сакаш да работиш! Тоа кај рисјаните не овде.
И какво ИЗВИНУВАЊЕ ќе ми дадеш момче?
Па не си ми згрешил ништо ниту навредил со твоите размисли за темата. Телемата не може да ја навредиш, така да, нема потреба од тоа твое извинување.
Таков доказ нема да добиеш. Од многу причини кои тука нема да ги зборуваме, може да ги шпекулирате.
На некои лично им одговара да мислите дека никој не е способен за ништо повеќе од Вас и да го срамнувате на ваше ниво не знаејќи за подобро.
Зборуваш за физички закони кои ги познаваме, кои физички закони ги познаваш?
Толку многу им веруваш на твоите очи и разум со кои добиваш по нешто од тоа што ти го нарекуваш аргументи? Ти немаш аргументи за темава, ти имаш инфо. До кога ќе расправаме за тоа? И бараш докази... Треба да ги читаш и другите не само мене што пишуваат...
Види Господ што вели :smir:
Сепак гребеш како луд само да избегнеш работа во врска со темата.
Лесно може да добиеш самиот резултат кој го бараш од мене. Ама треба ТЕОРИЈА И ПРАКСА!

Значи и тебе те палат размислите на Ѓаволот во делата на Блејк :) Одлично, тоа е веќе нешто :)

П.С. И да точно е дека Законот е полн со поуки и начини на живот. Штета е што некои го гледаат само тоа. Имаш право тука. Но законот е да се даде. Нивно е да се прифати или не :smir:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И богами пак истото. Да зборував пена ќе фатев од такви како тебе кои доаѓаат како плима и си заминуваат, подоцна пак доаѓаат и така до бескрај. НО секако како сакаат па така.

Каков договор бараш, а јас добивам едно бедно ИЗВИНУВАЊЕ од некој што бара аргументи за темата без работа и труд на истата ? Ти сакаш резултат а не сакаш да работиш! Тоа кај рисјаните не овде.
И какво ИЗВИНУВАЊЕ ќе ми дадеш момче?
Па не си ми згрешил ништо ниту навредил со твоите размисли за темата. Телемата не може да ја навредиш, така да, нема потреба од тоа твое извинување.
Таков доказ нема да добиеш. Од многу причини кои тука нема да ги зборуваме, може да ги шпекулирате.
На некои лично им одговара да мислите дека никој не е способен за ништо повеќе од Вас и да го срамнувате на ваше ниво не знаејќи за подобро.
Зборуваш за физички закони кои ги познаваме, кои физички закони ги познаваш?
Толку многу им веруваш на твоите очи и разум со кои добиваш по нешто од тоа што ти го нарекуваш аргументи? Ти немаш аргументи за темава, ти имаш инфо. До кога ќе расправаме за тоа? И бараш докази... Треба да ги читаш и другите не само мене што пишуваат...
Види Господ што вели :smir:
Сепак гребеш како луд само да избегнеш работа во врска со темата.
Лесно може да добиеш самиот резултат кој го бараш од мене. Ама треба ТЕОРИЈА И ПРАКСА!

Значи и тебе те палат размислите на Ѓаволот во делата на Блејк :) Одлично, тоа е веќе нешто :)

П.С. И да точно е дека Законот е полн со поуки и начини на живот. Штета е што некои го гледаат само тоа. Имаш право тука. Но законот е да се даде. Нивно е да се прифати или не :smir:
Mi se sviga sto mi se obrakas so momce, iako sum skoro siguren deka sum postar od tebe. Ne ni ocekuvav deka ke se slozis na ona sto ti go ponudiv, od ednostavna pricina, tvoite Pobedi se sekogas vnatresni, psiholoski. A mnogu e ednostavno, ili tvoeto "ucenje" moze da predizvika promeni vo makro svetot na fizickite pojavi, ili e samo bajka za povozrasni deca. Jas sum siguren deka e ova vtoroto. Ti zboruvam za fizickite zakoni na makro svetot na predmetite, jas ti sum starovremski tip, porasnat na Martin Idn. :wink:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Mi se sviga sto mi se obrakas so momce, iako sum skoro siguren deka sum postar od tebe. Ne ni ocekuvav deka ke se slozis na ona sto ti go ponudiv, od ednostavna pricina, tvoite Pobedi se sekogas vnatresni, psiholoski. A mnogu e ednostavno, ili tvoeto "ucenje" moze da predizvika promeni vo makro svetot na fizickite pojavi, ili e samo bajka za povozrasni deca. Jas sum siguren deka e ova vtoroto. Ti zboruvam za fizickite zakoni na makro svetot na predmetite, jas ti sum starovremski tip, porasnat na Martin Idn. :wink:
Па нудиш глупи договори. Што очекуваш да ти одговорам? Ти не ја разбираш темата ниту си запознаен со истата, доаѓаш овде и ми "проповедаш" како ова или она е бајка или психолошки проблем итн итн, а потоа ми велиш, ако имаш доказ (кој треба да го добиеш од мене ха) ќе се извиниш... И како да не ти кажам „момче“ после овој муабет?
Ти со ништо не се сложуваш. Јас ти велам Теорија и Пракса, ти велиш само внатрешно ќе се смениш и сето тоа е бајка (како знаеш кога немаш пракса?). Јас велам не е и дека треба работа, ти пак ме влечеш по твоите прашливи друмови на скептицизам и ништо повеќе.
И како може јас да помогнам тука? Никако :)

Скоро сигурен си ти за било што по форумов, и тука не можам ништо :)

Ајде „Марш“ сега да имаш теорија и пракса, кога веќе денот го трошиш вака, по форуми! :helou:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па нудиш глупи договори. Што очекуваш да ти одговорам? Ти не ја разбираш темата ниту си запознаен со истата, доаѓаш овде и ми "проповедаш" како ова или она е бајка или психолошки проблем итн итн, а потоа ми велиш, ако имаш доказ (кој треба да го добиеш од мене ха) ќе се извиниш... И како да не ти кажам „момче“ после овој муабет?
Ти со ништо не се сложуваш. Јас ти велам Теорија и Пракса, ти велиш само внатрешно ќе се смениш и сето тоа е бајка (како знаеш кога немаш пракса?). Јас велам не е и дека треба работа, ти пак ме влечеш по твоите прашливи друмови на скептицизам и ништо повеќе.
И како може јас да помогнам тука? Никако :)

Скоро сигурен си ти за било што по форумов, и тука не можам ништо :)

Ајде „Марш“ сега да имаш теорија и пракса, кога веќе денот го трошиш вака, по форуми! :helou:
Ke go sfatam ova mars prijatelski, me mrzi sega da se raspravam so tebe... Ako dogovorot ti e glupav, mozeme drug da napravime. Jas od tebe baram intervencija vo fizickite zakoni, znaci cudo, ti pobaraj od mene nesto drugo. (seksualni uslugi se po default iskluceni :pos2:). Nekade procitav deka vo mnogu magiski redovi se prakticira homoseksualnosta kako nacin na krsenje na egoto na ucenikot, pa za sekoj slucaj da napomenam...

Inaku rabotata (onaa profanata, za leb) mi e vrzana so sedenje pred kompjuter, a forumot mi sluzi kako zanimacija.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Ke go sfatam ova mars prijatelski, me mrzi sega da se raspravam so tebe... Ako dogovorot ti e glupav, mozeme drug da napravime. Jas od tebe baram intervencija vo fizickite zakoni, znaci cudo, ti pobaraj od mene nesto drugo. (seksualni uslugi se po default iskluceni :pos2:). Nekade procitav deka vo mnogu magiski redovi se prakticira homoseksualnosta kako nacin na krsenje na egoto na ucenikot, pa za sekoj slucaj da napomenam...

Inaku rabotata (onaa profanata, za leb) mi e vrzana so sedenje pred kompjuter, a forumot mi sluzi kako zanimacija.
Нормално дека беше пријателски и добронамерно тоа марш...

Секој договор кој од мене ќе бара да бидам магионичар на сцена, за да се задоволи нечиј „скептицизам“ и радозналост ќе биде сметан за простачки и непотребен, а тој што го бара тоа со сигурност ќе биде сметан за неук во врска со темите што тука се начнуваат веќе подолго време.

Имаш читано велиш за сексуална магика... и јас имам читано дека во сексуалната магика изборот го прават тие што учествуваат во тоа. Не може да натераш некој да биде со жена ако тој сака да биде со маж или пак жена да биде со маж ако таа најдобро и оди со друга жена.

Може да понудиш Крв во договорот :) За тоа има во Магика на Кроули :)

OFFTOPIC: Еден мој пријател вели, дека без разлика дали е капитализам, комунизам монархија итн итн, човек може да го уништиш само ако му ја знаеш Крвтта! :)

OnTopic:
Но тоа е „виша математика“ и премногу суптилна во целата магика. Затоа и има толку малку информации за тоа.

П.С. Значи за леб да јадиш мора пред пц да седиш и да работиш што ти дадат да работиш. Добар закон.
Програмер си или пц-то ти е само алатка која денес најмногу се форсира за употреба при било која работа?

P.P.S. И за тебе, Заратустра и сите слични на тебе кои нудите договори и понуди од ваков тип прочитајте го ова: Златни прачки! и размислете!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702

За болдираното....мене тоа поише би ми се видело како кршење на вољата, а не на егото. Присилување на некој кон таков чин, без разлика дали е машко или женско, е детриментално и нема никаква полза на магичната личност што треба да се оформи.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
.

Може да понудиш Крв во договорот :) За тоа има во Магика на Кроули :)

OFFTOPIC: Еден мој пријател вели, дека без разлика дали е капитализам, комунизам монархија итн итн, човек може да го уништиш само ако му ја знаеш Крвтта! :)

OnTopic:
Но тоа е „виша математика“ и премногу суптилна во целата магика. Затоа и има толку малку информации за тоа.

П.С. Значи за леб да јадиш мора пред пц да седиш и да работиш што ти дадат да работиш. Добар закон.
Програмер си или пц-то ти е само алатка која денес најмногу се форсира за употреба при било која работа?
Dogovoreno. 20 ml krv za edno cudo.

Biva?

Inaku, nikoj ne mi dava sto da rabotam, mislis deka bi dozvolil da imam sef vo bilo koja smisla, a najmnogu vo ovaa profanata?

Trguvam so brojki, ama malku e tesko da se objasnuva vaka, na forum... Batali toa, sega ova povaznoto.

Znaci, kazi kade i koga, jas idam so sisence krv, a ti ke napravis cudo...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Dogovoreno. 20 ml krv za edno cudo.

Biva?

Inaku, nikoj ne mi dava sto da rabotam, mislis deka bi dozvolil da imam sef vo bilo koja smisla, a najmnogu vo ovaa profanata?

Trguvam so brojki, ama malku e tesko da se objasnuva vaka, na forum... Batali toa, sega ova povaznoto.

Znaci, kazi kade i koga, jas idam so sisence krv, a ti ke napravis cudo...

20мл крв? Кој спомна количина?:vozbud: Се спомна крв и заборави на се друго споменато во истиот пост. Си го причита барем линкот нели :)

Или и тоа ќе го прескокнеме :) Па нормално... не велам "МАРШ" кон Теорија и Пракса за џабе, ама ти ми вртиш пријателски вака онака, понуди ... Прочитај го линкот и толку и јас ќе барам! :)

@Алмала: Сето тоа бладање околу сексуалната магика дека е ова или она, е од страна на неупатени кои причитале од овде-онде и велат Ура дека разбрале нешто кај што стигнат. Нормално дека никој не може да те натера на било што.
Е сега ако на некој му смета изборот на другиот, тоа веќе оди во друг подфорум каде што истите овде што доаѓаат и ни „бистрат“ за темата, и таму бистрат и толкуваат како е а како требало да биде :)

П.С. Заратустра, сите тргуваат со бројки денес ... :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
20мл крв? Кој спомна количина?:vozbud: Се спомна крв и заборави на се друго споменато во истиот пост. Си го причита барем линкот нели :)

Или и тоа ќе го прескокнеме :) Па нормално... не велам "МАРШ" кон Теорија и Пракса за џабе, ама ти ми вртиш пријателски вака онака, понуди ... Прочитај го линкот и толку и јас ќе барам! :)

@Алмала: Сето тоа бладање околу сексуалната магика дека е ова или она, е од страна на неупатени кои причитале од овде-онде и велат Ура дека разбрале нешто кај што стигнат. Нормално дека никој не може да те натера на било што.
Е сега ако на некој му смета изборот на другиот, тоа веќе оди во друг подфорум каде што истите овде што доаѓаат и ни „бистрат“ за темата, и таму бистрат и толкуваат како е а како требало да биде :)

П.С. Заратустра, сите тргуваат со бројки денес ... :)
Vidi, mene 20 ml. krv mi izgledaat kako solidna cena za edno cudo. Mislis deka e skapo ili evtino ? :wink:

Go procitav pisanieto na linkot, taa poenta ja nauciv koga imav 6 ili 7 godini preku vicot za policaecot i kocanot. Mi ja vregas intelegencijata so upatuvanje na takvi linkovi...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Види, ако си ја научил толку одамна таа „поента“(а се сомневам дека си научил нешто во врска со телемата, магика, јога), зошто доаѓаш на темава и ја вреѓаш мојата интелегенција со твоите неумесни постови(кои не водат никаде) и дозволуваш да ти биде вратено со иста мера? Се задоволуваш со тоа што уништуваш тема со твоите постови?
Мислам дека имаш други подфоруми каде што ќе „дебатираш“ со луѓе кои пишуваат на теми кои колку-толку се познати.
Знам спомена дека форумот ти е разонода, но по секоја цена? :)

П.С. Моја крв и капка ми е бесценета, ако ти нудиш 20мл твоја крв, не знам тоа... Ти си тој што треба да си процени... :toe:
За крвтта и Крвтта имаме луѓе кои имаат одлични есеи изнапишано.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Види, ако си ја научил толку одамна таа „поента“(а се сомневам дека си научил нешто во врска со телемата, магика, јога), зошто доаѓаш на темава и ја вреѓаш мојата интелегенција со твоите неумесни постови(кои не водат никаде) и дозволуваш да ти биде вратено со иста мера? Се задоволуваш со тоа што уништуваш тема со твоите постови?
Мислам дека имаш други подфоруми каде што ќе „дебатираш“ со луѓе кои пишуваат на теми кои колку-толку се познати.
Знам спомена дека форумот ти е разонода, но по секоја цена? :)

П.С. Моја крв и капка ми е бесценета, ако ти нудиш 20мл твоја крв, не знам тоа... Ти си тој што треба да си процени... :toe:
За крвтта и Крвтта имаме луѓе кои имаат одлични есеи изнапишано.
Cekaj sega, gi ispomesavme loncinjata. Jas ne sum segrt vo tvoeto ucenje, linkot koj mi go dade bese za segrtite. Jas sum vo slucajov skeptik, jas stojam nadvor od ucenjeto i od moj aspekt toa e na granica na ludilo.

Od druga strana lakmusovata hartija vo ovoj slucaj e tokmu toa, moznosta da se vlijae na makro svetot na fizickite pojavi. Ako moze, togas ucenjeto ne e ludilo, ako ne moze, togas vo najdobar slucaj e moralan pouka za zivotot, kakvi sto ima bezbroj, a vo najlos slucaj histerija.

Milsam, mnogu e ednostavno ova, i jas kako autsider imam pravo da go baram toa. Ti isto imas pravo da odbies, ama toa nema mnogu da ti koristi ako celta na tvoeto pojavuvanje ovde e da go prikazes ucenjeto...

Sega te molam ne mi pustaj linkovi do nekoj drug zakon, OK?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Е па тоа е тоа....имаме многу jacks of all trades, but masters of none. И секој е брз да го наметнува својот став и своето мислење. Јас не се замарам да објаснувам ништо на особа што ќе го искористи истото за потсмев и дуење на свое его. Throwing pearls in front of pigs it is. :toe:

Кучињата си лаат, а караванот си врви.

Kajgana Shop

На врв Bottom