- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Zbam be prijatel, se ti e toa ljubov i svetlost, se treba da pravime so ljubov. Samo edno me buni, dali koga odam vo WC moram da odam so ljubov?Се рага и умира ,според будистите се е страдање,зависно од нивото на свест човекот почува да го бара лекот за страдањето но у секој случај нема смрт,реинкарнации се дур не се ослободиш од истите.Овој живото овде е пеколот за кој збори исус,страданието на будистите и хиндуистите,слична е и филозофијата на кроули суштината е иста ,лежи во љубовта,љубовта е лекот за страданието,љубовта е првиот божји заповед,првиот закон на телемата,пробај еден ден се што правиш да го правиш со лјубов
--- надополнето ---
Љубовта е клучот ти текнуе,и на христијаните и на телемата слободна волја поточно вистинската волја можеш да ја достигнеш единтствено преку љубовта.
--- надополнето ---
не постои индивидуалност постои само бог,ние сме дел од него,бог е процес не личност,секогаш бил и секогаш ке биде,пред него сите сме исти бидејки сме дел од него,добар е колку што сме ние добро суров колку што сме ние сурови со себе ,неговата волја и нашата волја се исто,се дур не ја откриеме нашата волја ние ке страдаме,волјата се открива преку лјубов,креаторската воља вкоренета во нашата бесмрта душа е апсолутно добра,да не беше добар бог немаше да постоиме и ние,немаше да ја имаме вечноста на нашето постоење,кое е материјализирано од чиста космичка свест ,енергија или светиот дух,материјализирано од проста причина што свеста сама по себе мора да се материјализира за да се запознае со искуството како постоење ,од највисока чиста космичка свест во пониска за на крајот повторно да се врати во сиот свој сјај ,човекот е ултимативно поврзан со својата суштина преку 7те чакри суштината или неговата душа останува иста,совршена само човекот треба да ја осознае и да се поврзе со нејзе со тоа процесот завршува и човекот станува свесен за својата вечност за своето вечно постоење во апсолутна божествена лјубов.Лјубовта е патот не ми верувај на мене ,не му верувај на кроули ако сакаш не му верувај ни на исус, но пробај да чуствуваш повеке лјубов со тоа ке ја надминеш секоја болка,секое страдање само обиди се ке поверуваш јас бев најголемиот атеист,но убаво е кажано кој ме изгубил еднаш вториот пат кога ке ме најде нема да ме изгуби.искрено и од срце се надевам дека успеав да ти појаснам барем малце и да ти изнесам дел од мојата лична филозофија која верувам дека на било кој дел од светот да си на било кое место во било каква ситуација и да си може да ти помогне
Kako ne vi e smaceno da gi bladate istite prazni zborovi od pocetokot na svetot? Ljubovta, svetlosta, edno, dve, neverojatno ste dosadni...